کد خبر: 734092
تاریخ انتشار :

هر برگ سهام عدالت چقدر ارزش دارد؟

ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزارتومانی دارندگان این سهام به ۷ میلیون و ۹۸۵ هزار و ۲۰۵ تومان رسید.

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 

هر برگ سهام عدالت چقدر ارزش دارد؟
 

 

سهام عدالت یک طرح دولتی است که به منظور توزیع عادلانه ثروت میان اقشار مختلف جامعه و کاهش فاصله طبقاتی راه‌اندازی شد. در این طرح، به هر فرد مشمول سهام عدالت تعلق می‌گیرد که می‌تواند از سود آن بهره‌مند شود یا در صورت تمایل سهام خود را به فروش برساند. سهام عدالت در ابتدا به صورت رایگان به افراد تخصیص یافت، اما به مرور زمان شرایطی برای آزادسازی و فروش آن فراهم شد. یکی از اهداف اصلی سهام عدالت ایجاد اشتغال و بهبود وضعیت معیشتی خانوارهای کم‌درآمد است. به همین دلیل، سهام عدالت در طول سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته و دولت تلاش کرده تا با بهینه‌سازی مدیریت آن، سوددهی بیشتری برای مردم ایجاد کند.

 

ارزش سهام عدالت 532 هزار تومانی

ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزارتومانی دارندگان این سهام به ۷ میلیون و ۹۸۵ هزار و ۲۰۵ تومان رسید.

 
 

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص آخرین وضعیت برگزاری مجامع شرکت‌های سهام عدالت توضیح داد.

حجت اله صیدی در خصوص آخرین وضعیت برگزاری مجامع شرکت‌های سهام عدالت گفت: در رابطه با شرکت‌های سرمایه گذاری سهام عدالت، ابتدا باید صورت‌های مالی حساب رسی شده این شرکت‌ها آماده شود و بعد از آن مجامع آنها برگزار شود.

 

علت توقف واریز سود سهام عدالت چیست؟

وی افزود: ما در سازمان بورس، جلساتی را هم با کانون سهام عدالت و هم با شرکت‌های سرمایه گذاری استانی که نمایندگان آنها در جلسات حضور داشتند، برگزار کردیم که در نتیجه آن قرار شد به زودی مجامع این شرکت‌ها برگزار شود.

 

رشد ارزش سهام عدالت

در جریان معاملات روز گذشته بورس، با افزایش شاخص‌های بازار سرمایه، ارزش سهام عدالت نیز رشد کرد.

سهام عدالت که می‌توانست به یک منبع درآمد خوب برای اقشار کم‌درآمد تبدیل شود، در ۴ سال گذشته با افت شدیدی از نظر ارزش روبرو شده است.

 

در پایان معاملات روز شنبه (۱۹ آبان ۱۴۰۳)، ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزارتومانی با احتساب و اعمال تمام افزایش سرمایه‌های شرکت‌های بورسی در این سهام به ۶ میلیون و ۳۱۷ هزار و ۴۲ تومان رسید.

پس از پایان معاملات دیروز بازار سرمایه، ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزارتومانی دارندگان این سهام به ۷ میلیون و ۹۸۵ هزار و ۲۰۵ تومان رسید.

سهام عدالت یک‌میلیون‌تومانی نیز به ۱۵ میلیون تومان رسیده است. شاخص کل بازار بورس نیز با ۳۶۲۷۹ واحد افزایش در ارتفاع ۲.۰۵۴.۱۵۶ و شاخص کل هم‌وزن نیز در ارتفاع ۶۶۵.۵۰۴ واحدی قرار گرفته است.

 

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: تاکنون ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت وصول شده است؛ شرکت مپنا نامه‌ای را مبنی بر واریز اقساطی سود برای ما ارسال کرد، اما همچنان خبری از واریز حتی واریز اقساطی سود نیست.

او در نهایت بیان کرد: سازمان بورس به جد پیگیر برخورد با متخلفان واریز سود سهام عدالت است و پیش از این هم گزارش تخلفات برای شرکت‌های متخلف تهیه کرده بودیم که برای تعدادی از این شرکت‌ها رای هم صادر شده و به آنها ابلاغ شده است.

بر اساس آمارها بیش از ۳۴۰ شرکت تعاونی سهام عدالت در کشور فعالیت دارند که کار توزیع سهام عدالت را با هدف سرعت بخشی به روند خصوصی‌سازی و کاهش مالکیت دولت در اقتصاد، افزایش تصدیگری مردم، توزیع عادلانه درآمد و گسترش سهم بخش تعاون در کشور دنبال می‌کنند.

 

سهام عدالت نوعی یارانه است که از طریق شرکت‌های تعاونی سهام عدالت استانی به مشمولان واگذار می‌شود. هدف از عرضه سهام عدالت گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد است و از این طریق بخشی از سهام شرکت‌های دولتی مشخص به اقشار محروم و کم‌درآمد واگذار می‌شود.

تعاونی‌های سهام عدالت شهرستانی آن دسته شرکت‌هایی هستند که با عضویت مشمولان طرح سهام عدالت در هر شهرستان تشکیل می‌شوند و وظایف آنها ارائه خدمات به اعضا و کمک به ایفای نقش در اداره شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی است.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، شرکت‌هایی با عضویت و سهامداری شرکـت‌های تعاونی‌ عدالت شهرستانی در هر استان هستند که به صورت سهامی خاص قابل تبدیل به سهامی عام، در قالب قانون تجارت تشکیل و اداره می‌شوند.

 

در حال حاضر بیش از ۳۴۰ شرکت تعاونی سهام عدالت در کشور فعالیت دارند که با بیش از ۵۰ میلیون سهامدار در ارتباط هستند.

سهام عدالت، سهام ۶ دهک درآمدی کشور است که به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی واگذار می‌شود تا در ازای آن شرکتهای مذکور معادل مبلغ آن، سهام شرکت سرمایه‌گذاری استانی را از طریق شرکت‌های‌ تعاونی عدالت‌ شهرستانی به مشمولین سهام مذکور و اعضای تعاونی واگذار کنند.

طبق قانون، سازمان خصوصی‌سازی مکلف است سهام عدالت قابل واگذاری مصوب دولت را در اجرای قانون و به منظور گسترش مالکیت عمومی و تأمین عدالت اجتماعی، حداکثر تا سقف ۴۰ درصد از مجموع ارزش سهام بنگاه‌های قابل واگذاری در هر بازار را براساس مصوبات هیأت واگذاری به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی متناسب با تعداد سهامداران شرکت‌های تعاونی عدالت شهرستانی هر استان واگذار کند.

 

معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران و عضو کمیسیون تخصصی شورای عالی بورس از فعالیت بیش از ۳۴۰ شرکت تعاونی سهام عدالت خبر داد و گفت: این تعاونی‌ها با بیش از ۵۰ میلیون سهامدار ارتباط دارند و به عنوان مردمی‌ترین نهاد مالی می‌توانند در ایجاد ارتباط مستقیم سازمان با سهامداران، افزایش سطح حرفه‌ای سهامداران از طریق دوره‌های آموزشی و واگذاری تصدیگری‌ها در سازمان بورس کمک کنند.

به گفته وی، بازار سرمایه جهت کاهش ریسک‌های سیستماتیک و افزایش فعالیت‌های حرفه‌ای بازیگران می‌تواند حداکثر استفاده از این نهادهای مالی را به عمل آورد.

معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران بر لزوم عملیاتی شدن معاملات تهاتری و حضور سازمان بورس در شوراهای تخصصی نظیر شورای اقتصاد، هیات عالی بانک مرکزی، کمیسیون تخصصی اقتصاد هیات دولت تاکید دارد.

 

بر اساس گزارش مرکز برنامه‌ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۱۴۰۰ بیشترین تعداد اعضای تعاونی متعلق به تعاونی‌های سهام عدالت بوده است؛‌ به نحوی که از تعداد کل اعضای تعاونی‌های فعال در حال بهره‌برداری ۸۴ درصد اعضا در گرایش “سهام عدالت”، ۹ درصد در گرایش “تامین نیاز مصرف کنندگان” و ۲.۶ درصد در گرایش “مسکن” قرار دارند.

هم‌اکنون ۴۹ شرکت در سبد سهام عدالت قرار دارند که از این تعداد ۱۳ شرکت غیر بورسی و ۳۶ شرکت بورسی هستند.

طبق آمارها، ۳۵۲ شرکت تعاونی سهام عدالت در کشور فعالند که بیش از ۵۰ میلیون نفر از مردم عضو این تعاونی‌ها هستند. درحال حاضر ۴۹ شرکت در سبد سهام عدالت قرار دارند که از این تعداد ۱۳ شرکت غیر بورسی و ۳۶ شرکت بورسی هستند.

مشمولان سهام عدالت به‌واسطه هدف‌گذاری این طرح بیشتر افراد کم درآمد جامعه بودند. روستاییان و عشایر، زنان سرپرست خانوار، کارگران فصلی و ساختمانی و دیگر اقشار در مراحل مختلف مشمول این طرح شدند.

مهم‌ترین و اصلی‌ترین هدف سهام عدالت، خصوصی‌سازی و کاهش مالکیت دولت در اقتصاد و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی است. سرعت بخشیدن به روند خصوصی‌سازی از طریق واگذاری سهام شرکت‌های دولتی، کوچک کردن دولت و افزایش تصدی‌گری مردمی،توزیع عادلانه ثروت و درآمد در کشور و گسترش سهم بخش تعاون از دیگر اهداف توزیع سهام عدالت است.

 در حال حاضر شرکت‌های تعاونی سهامی عدالت به عنوان مردمی‌ترین نهاد ملی کشور می‌توانند در بازار سرمایه، واگذاری فعالیت‌های تصدیگری و ارتقای سطح حرفه‌ای سهامداران ایفای نقش کنند. سهام عدالت سبدی از سهام دولتی است که نوعی یارانه به منظور تامین عدالت اجتماعی و فقرزدایی و کاهش سهام دولت در شرکت‌های بزرگ اقتصادی محسوب می‌شود. 

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها