کد خبر: 727576
تاریخ انتشار :

کاهش ۶۰ درصدی تجارت افغانستان و پاکستان

معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان و پاکستان اعلام کرد سطح مبادلات تجاری بین دو کشور ۶۰ درصد کاهش یافته است.

کاهش ۶۰ درصدی تجارت افغانستان و پاکستان
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «خان جان الکوزی» معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان و پاکستان اعلام کرد در سال جاری تجارت بین دو کشور از دو میلیارد دلار به 600 میلیون دلار کاهش یافته است، که دلیل آن سیاست نادرست پاکستان در مقابل تجارت بوده است.

به گفته الکوزی، علاوه بر تجارت، سطح ترانزیت با پاکستان نیز به طور بی‌سابقه‌ای کاهش یافته است.

وی افزود: سالانه بیش از 100 هزار کامیون بین مرز دو کشور تردد می‌کرد، اما اکنون این میزان به 10 تا 15 هزار کاهش یافته است.

معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان و پاکستان  خاطرنشان کرد هر سال تا دو میلیارد دلار خدمات، نقل و انتقالات داده می‌شد، اما اکنون همه آنها از بین رفته است. این یک ضرر بزرگ برای اقتصاد پاکستان و افغانستان است.

الکوزی ادامه داد: اخیراً پاکستان دروازه‌های گفتگو را کاملاً بسته است. با این کار تجارت ما 60 درصد کاهش یافته است.

معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان و پاکستان  همچنین اظهار داشت پاکستان با بهانه‌های مختلف گذرگاه‌های تورخم و انگوراده را مسدود کرده و همچنین در «اسپین بولدک»، «غلام خان» و «دند پتان» نیز مشکلاتی ایجاد کرده و این مشکلات از نظر صادرات به تجار افغان خسارت وارد کرده است.

بیشتر بخوانید

«گذرنامه ویژه حمل‌ونقل»؛ طرح اتاق تجارت پاکستان و افغانستان برای بن‌بست ترانزیت دو کشور

معترضان به محدودیت تردد بین پاکستان و افغانستان، بزرگراه «کویته-چمن» را بستند

ادامه تحصن علیه ممنوعیت تردد بدون ویزا در مرز پاکستان و افغانستان

به گفته الکوزی، پاکستان جدا از مشکلات سیاسی و امنیتی، مشکلات اداری نیز ایجاد می‌کند و خلاف تمام قوانین بین‌المللی از ترانزیت افغانستان 10 درصد محصول می‌گیرد.

وی تصریح کرد: یک و نیم ماه است که راه تورخم بسته شده و همچنین هفت ماه از بسته شدن مسیر «انگوراده» می‌گذرد. در «اسپین بولدک»، «دند پتان» و «غلام خان» نیز مشکلاتی وجود دارد.

معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان و پاکستان افزود: دولت اسلام‌آباد به دنبال بهانه است و اکنون در کنار مشکلات دیگر موانع اداری نیز ایجاد کرده است. پاکستان بر خلاف تمام قوانین بین المللی از ترانزیت افغانستان 10 درصد مالیات می‌گیرد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها