کد خبر: 736173
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/گفت‌وگوی «نامه‌نیوز» با عوض حیدرپور

توافق با اروپا جلوی فعال‌سازی مکانیزم ماشه را می‌گیرد

فعال سیاسی اصولگرا گفت: هر چند برخی معتقدند آزموده را آزمودن خطاست و نباید به اروپایی ها بها داد اما تجربه نشان می دهد کاهش تنش در سایه گفتگوهای دوجانبه همواره مفید است.

توافق با اروپا جلوی فعال‌سازی مکانیزم ماشه را می‌گیرد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه‌نیوز - بالاخره گام نخست دولت پزشکیان برای تنش زدایی با غرب بعد از 4 ماه برداشته شد و قرار است گفتگوهای ایران و اروپا روز جمعه همین هفته بعد از 2 سال پرتنش آغاز شود. هم اکنون روابط تهران و پایتخت‌های اروپایی در بدترین دوران خود به سر می‌برد.

طیفی از مسائل روی میز ایران و تروئیکا وجود دارد که نیازمند توجه طرفین است. این مسائل به ویژه پس از اعمال تحریم‌های ایران ایر و کشتیرانی و به ویژه صدور قطعنامه ضد ایرانی در نشست هفته گذشته شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که با هدایت تروئیکای اروپایی انجام شد، بیش از پیش پیچیده و دشوار شده است. از این رو گام اول آن خواهد بود ایران و تروئیکای اروپا روی حل و فصل مشکلات دوجانبه به توافق برسند، سپس به مسائل دیگر همچون هسته‌ای ورود کنند.

هر چند حامیان دولت به نکات مثبت این مذاکرات اشاره می کنند و آن را اقدامی موثر برای دفع خطر فعالسازی مکانیزم ماشه می دانند، منتقدان نگاه دیگری دارند و با اشاره به آمدن ترامپ و ناتوانی اروپا در اجرای تعهدات گذشته همچون برجام و اینستکس، این مذاکرات را از اساس اتلاف وقت می دانند.

عوض حیدرپور در گفت‌وگو با «نامه نیوز» درباره آغاز دوباره مذاکرات ایران و اروپا گفت: اخیرا با نقش آفرینی اروپایی ها در شورای حکام، قطعنامه ای علیه ما صادر شد بنابراین گفتگو با آنها مشخص می کند که چه موضوعاتی مدنظرشان است تا ما براساس منافع و مصالح ملی مان در حل مباحث اختلافی اقدام کنیم. هر چند برخی معتقدند آزموده را آزمودن خطاست و نباید به اروپایی ها بها داد اما تجربه نشان می دهد کاهش تنش در سایه گفتگوهای دوجانبه همواره مفید است.

وی با بیان اینکه موفقیت آمیز بودن مذاکرات با اروپا می‌تواند جلوی فعالسازی مکانیزم ماشه را بگیرد، افزود: ما همیشه آماده مذاکرات منطقی هستیم، از این رو ایران و تروئیکای اروپا می توانند با هم بنشینند و همه مسائل اختلافی را در قالب مذاکره ای جامع حل کنند.

این فعال سیاسی درباره پررنگ شدن نقش علی لاریجانی در حوزه سیاست خارجی اظهار کرد: آقای لاریجانی به لحاظ تجربه و دانش سیاسی در سیاست داخلی و سیاست خارجی شخصیتی پخته و آزمون پس‌ داده است، از این رو یک سرمایه ملی محسوب می شود.

وی افزود: متأسفانه تیم هایی که باید مذاکرات را در سطح بین الملل پیش ببرند از توانایی لازم برخوردار نیستند بنابراین آقای لاریجانی می تواند با نقش آفرینی موثر اقدامات بسیار خوبی را در رفع مشکلات و مسائل اختلافی در حوزه سیاست خارجی انجام دهد.

این نماینده ادوار مجلس بیان کرد: هر زمان مقام معظم رهبری به آقای لاریجانی مسئولیتی را سپردند، او با جان و دل به میدان آمد. امروز نیز به نظر می رسد آقای لاریجانی براساس تکلیف رهبری کار خود را از سفر به سوریه، لبنان و عراق شروع کرد و این مأموریت را همچنان پیش می برد.

وی ادامه داد: ورود به حوزه سیاست خارجی آقای لاریجانی براساس یک مأموریت خاص ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب انجام شده و او می‌تواند خلا دانش و تجربه در تیم دیپلماسی برای به سرانجام رساندن مذاکرات را برطرف کند. از این رو باید همه دستگاه ها با آقای لاریجانی همکاری کنند و کسی هم نباید طرف غر و لُند برود چون کشور در شرایط خاصی است و ما باید در یک سال پیش رو به صورت خیلی جدی موضوعات مان را پشت سر هم حل کنیم.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها