محرومیت ستارههای جوان فوتبال به کدامین گناه!
عدم حضور بازیکنان جوان و ثابت باشگاهها برای آنها دردسرساز شده و کمیته انضباطی حکمی عجیب در این خصوص صادر کرده است.
به گزارش "ورزش سه"، نقطه اشتراک همه مصاحبههای حسین عبدی، سرمربی تیم جوانان ایران، در ماههای اخیر صحبت علیه برخی باشگاهها و سرمربیان لیگ برتری و لیگ یکی است که حاضر نشدهاند بازیکنان خود را در اختیار تیم زیر 19 سال ایران قرار بدهند.
عبدی که تیمش را طی ماههای اخیر به اردوهای مختلف برده و چند تورنمنت نیز در دستور کار این تیم بود، به تناوب نتوانست از برخی بازیکنان بهره بگیرد و همین موضوع موجب اعتراض او و گزارش مسئله توسط سرپرست تیم به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال شد.
در چنین شرایطی امروز کمیته انضباطی حکمی عجیب را علیه 12 باشگاه لیگ برتری و لیگ یکی و 16 بازیکنی که توسط باشگاههای خود اجازه حضور در اردوی تیم جوانان را به دست نیاوردند، صادر شده است.
بر اساس حکم کمیته انضباطی علیه باشگاههای سپاهان اصفهان، تراکتور تبریز، نود ارومیه، پیکان تهران، ملوان انزلی، استقلال تهران، سایپای تهران، پرسپولیس تهران، ذوبآهن اصفهان، گلگهر سیرجان، هوادار تهران و فولاد خوزستان اقامه دعوا کرده است.
بر اساس حکم کمیته انضباطی هر کدام از باشگاهها به میزان داشتن یک یا دو بازیکن در اردوی تیم جوانان مبالغی تا سقف 200 میلیون تومان جریمه شدند و برای 15 بازیکنی که در اردو حضور نیافتند نیز یک جلسه محرومیت قطعی و یک جلسه محرومیت تعلیقی در نظر گرفته شده است!
در این شرایط نگاهی به نام 15 بازیکنی که توسط باشگاههای مذکور اجازه حضور در اردوهای تیم جوانان را در مقاطعی پیدا نکردند، میاندازیم:
محمد عسکری (فولاد)، محمد رازقینیا و علی اصغر شیخالاسلامی (گلگهر)، ابوالفضل زمانی (استقلال)، آرشا شکوری (هوادار)، یعقوب براجعه و سمیر حبوباتی (پرسپولیس)، امیررضا جدی (تراکتور)، رضا غندیپور و سامان صادقی (ملوان)، حسام نفری و هادی باغبان (ذوبآهن)، افشین صادقی (پیکان)، علیرضا آراسته (سایپا) و حسین قرهداغی (نود ارومیه) و علی خدابخشی(سپاهان ).
در بین اسامیای که در بالا به آنها اشاره شد، نامهایی آشنا را مشاهده میکنیم که چند نفر از آنها بازیکنان فیکس تیمهای خود هستند و حتی ستاره تیم شان محسوب میشوند. به عنوان مثال رضا غندیپور مهاجم ملوان با سه گل زده در رده دوم بهترین گلزنان لیگ برتر قرار دارد یا آرشا شکوری با سابقه دعوت به تیم ملی بزرگسالان دروازهبان کلیدی هوادار محسوب میشود. سایر نفرات نیز همگی در تیمهای خود جزء اسکواد مورد نظر سرمربیان قرار دارند که به تناوب در بازیها به میدان میروند.
ماجرای اصلی درباره زمان اردوهای تیم جوانان و حتی مسابقات این تیم است، نبودن آن در تایم فیفادی است. باشگاهها بر اساس قوانین فیفا فقط از ایام فیفادی ملزم به در اختیار گذاشتن بازیکنان خود برای تیمهای ملی هستند و از این بابت میشود به آنها حق داد که نفرات خود را به تیم جوانان ندهند.
فدراسیون فوتبال ایران اما در سالهای اخیر که این معضل همواره وجود داشته، سعی کرده با کدخدامنشی و گاها جرایم اینچینی مسائل را به سمت ایرانیزه کردن ببرد و برطرف کند.
در چنین شرایطی حالا باشگاههای لیگ برتری و لیگ یکی با توجه به نیازی که به بازیکنان خود داشتند، آنها را به تیم جوانان ندادند و این موضوع جنجال بزرگی را در فوتبال ایران ایجاد کرده است.
موضوع مهمی که نباید از آن غافل شد اردوهای بلند مدت و پرشمار تیم جوانان ایران است. اگرچه حسین عبدی به عنوان سرمربی تیم جوانان و مربیای که توانسته با همین نسل در جام جهانی نوجوانان موفقیت چشمگیری به دست بیاورد و بازیکنان پرشماری را به فوتبال ایران معرفی کند، دوست دارد که بازیکنانش را در اختیار داشته باشد تا بتواند بیشتر برای هماهنگی آنها وقت بگذارد، اما در بسیاری از کشورهای پیشرفته اروپایی دیگر خبری از اردوهای بلند مدت برای تیمهای ملی پایه نیست.
چندی قبل دراگان اسکوچیچ، سرمربی کروات تراکتور که سابقه کار در تیمهای ملی پایه کشور خود را نیز دارد، در یکی از مصاحبههای خود به این مسئله اشاره کرد و گفت که اردوهای بلندمدت برای تیمهای ملی پایه به بازیکنان نکته جدیدی اضافه نمیکند و اینکه بازیکنان در تیم باشگاهی خود باشند و بازی کنند و فقط چند روز مانده به تورنمنتهای رسمی به اردوی تیم ملی پایه بروند، سود بیشتری برای کادرفنی تیمهای ملی دارد.
واقعیت این است که اردوهای بلند مدت تیمهای ملی پایه در شرایط کنونی که آن نفرات به بازیکنان اصلی در تیمهای باشگاهی خود تبدیل شدهاند، مسئلهای حساسیتبرانگیز و بدون عایدی به نظر میآید. خصوصا اینکه بازیکنان هم ترجیح میدهند به جای حضور در اردوی تیم جوانان برای تیم باشگاهی خود به میدان بروند و بیشتر و بهتر تواناییهای فنیشان را به نمایش بگذارند.
از سوی دیگر قانون عجیبی که امسال فدراسیون فوتبال مصوب کرده نیز مزید بر علت میشود باشگاهها از دادن بازیکنان زیر 21 سال به تیم جوانان خودداری کنند. بر اساس قانون جدید هر باشگاه لیگ برتری و لیگ یکی ملزم به استفاده از 2 بازیکن زیر 21 ساله از مجموع 9 بازیکن نیمکتنشین خود روی نیمکت خود است و همین مسئله دست سرمربیان را روی نیمکتها میبندد. در چنین فضایی که باشگاهها حتی در صورت استفاده از بازیکنان زیر 21 سال در ترکیب اصلی خود باید دو بازیکن زیر 21 سال را روی نیمکت بنشانند، طبیعی است که همکاری با تیم جوانان در ایام غیرفیفادی هم موضوعی غیرمنطقی به نظر میرسد. موضوعی که راهکار حل آن قطعا محرومیت بازیکن و جریمه نقدی باشگاه نیست و باید فکری اساسی و منطقی به حال آن انجام داد.
دیدگاه تان را بنویسید