دو دروغ رابرت مالی
آیا دیپلمات آمریکایی راست می گوید؟!

رابرت مالی، دیپلمات ارشد ایالات متحده آمریکا و یکی از اعضای تیم دولتهای دموکرات در مذاکرات هستهای با ایران میگوید مذاکرات احیای برجام دیگر در دستور کار واشنگتن قرار ندارد و تمرکزی هم روی آن نیست.بر اساس گزارش یورونیوز،رابرت مالی، فرستاده ویژه دولت بایدن در امور ایران به شبکه سیانان اعلام کرده است :
«دیپلماسی راه جلوگیری از دستیابی رژیم [ایران] به سلاح هستهای است. خواهیم دید که آیا این دولت تمایلی به دستیابی به توافق دارد [یا نه؟] اما در حال حاضر تمرکزی بر آنچه جریان دارد است، چرا که گفتوگوها متوقف شده است.»
منابع غربی ادعا کرده اند که پیشنویس نهایی پیشنهادی اتحادیه اروپا برای دستیابی به توافق هستهای پس از چند رفتوبرگشت میان ایران و ایالات متحده، سرانجام با ابراز ناامیدی واشنگتن از مطالبات تهران، بدون نتیجه مانده است! این در حالیست که برگزاری انتخابات میاندوره ای کنگره و تمرکز خاص دولت بایدن بر روی این آوردگاه سیاسی، یکی از اصلی ترین دلایل توقف مذاکرات از سوی ایالات متحده می باشد.
مالی که یکی از مذاکرهکنندگان ارشد آمریکایی در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما نیز محسوب می شد، با ادعایی مبنی بر تمایل دولت بایدن بر احیای برجام گفت: «دلیل به بن بست رسیدن گفتوگوها و اینکه تمرکز ما دیگر برآن نیست این است که ایران در دو ماه گذشته موضعی را در پیش گرفته که اساسا به بازگشت به توافق [سال ۲۰۱۵] نامربوط است. خواستههایی را مطرح کردند که هیچ ربطی به برجام نداشت. تا زمانی که این وضعیت ادامه دارد، گفتوگویی در کار نخواهد بود.»
روند احیای توافق هستهای بهویژه پس از آغاز جنگ اوکراین و بحران انرژی جهانی، پس از مدتها توقف با شتاب بیشتری از سر گرفته شد.با این حال اصرار خاص آمریکا بر عدم تامین مطالباتی که در خصوص "ارائه تضمینهای اعتباری" و "مختومه سازی موارد ادعایی آژانس " وجود داشته است، منجر به توقف مذاکرات شده است.این در حالیست که مقامات آمریکایی بارها در مقاطع مختلف زمانی مذاکرات در وین، مطالبات جمهوری اسلامی ایران در خصوص ارائه تضمینهای لازم ، راستی آزمایی و رفع عملیاتی تحریمها را مورد تایید قرار داده بودند. بنابراین در اینجا شاهد عهد شکنی علنی مقامات آمریکایی و تلاش برای وارونه نمایی این حقیقت از سوی کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا هستیم .
نکته دیگر اینکه رابرت مالی ادعا کرده است دولت متبوع وی ( دولت بایدن) در صدد تغییر رژیم در ایران نیست !وی در این خصوص مدعی شده است :
تغییر یک رژیم سیاسی با اصرار از واشنگتن، سیاست ما نیست. سیاست ما حمایت از حقوق بنیادین شهروندان ایرانی، مانند تمام شهروندان جهان است. حکومت ایران به تصمیم مردم ایران بستگی دارد. موضع ما، که کاملا روشن است، حمایت از حقوق بنیادین بشر زنان و مردان عادی ایران است.»
ایالات متحده آمریکا پس از حملات یازده سپتامبر با لشکرکشی به افغانستان و عراق و اشغال این دو کشور ، دولتهای طالبان و صدام حسین را سرنگون کرد. طالبان پس از ۲۰ سال جنگ داخلی به قدرت بازگشت. عراق به مرکز تولید و پرورش تروریسم بینالمللی تبدیل شد و هماکنون، دو دهه پس از سقوط صدام حسین، همچنان درگیر بحرانهای سیاسی سهمگین است. فراتر از آن،دولتهای دموکرات و جمهوریخواه در آمریکا هر دو نقش به سزایی در تاسیس تروریسم داعش و حمایت از جنایات آن ایفا کرده اند. در چنین شرایطی سخن گفتن رابرت مالی و دیگر مقامات آمریکایی از حقوق بشر ، بیشتر به طنزی تلخ شبیه می ماند!
در هر حال، رابرت مالی در لابه لای سخنان خود دو دروغ بزرگ گفته است که یکی مربوط به زیاده خواهی ایران در مذاکرات و دیگری در خصوص عدم تمایل دولت بایدن مبنی بر تغییر نظام جمهوری اسلامی است. دولتهای جیمی کارتر، بیل کلینتون، اوباما و بایدن به عنوان چهار دولت دموکراتی که پس از انقلاب اسلامی ایران در آمریکا بر سر کار آمدند، بیشترین سهم را در حمایت از تحرکات تروریستی ، جنگ، تحریم و تهدید با هدف تغییر نظام جمهوری اسلامی داشته اند و البته همه آنها در نیل به این اهداف ناموفق بوده اند.نکته مهم تر اینکه در حال حاضر حتی بازی دولت بایدن نسبت به دیگر دولتهای آمریکایی پیچیده تر است زیرا وی در تلاش است بر اساس نظریه "تجزیه منطقه غرب آسیا بر مبنای قومیت و مذهب"، پازل خطرناکی را در تقابل با موجودیت کشورهایی مانند ایران بچیند.بدون شک اظهارات رابرت مالی صرفا مصرفی تبلیغاتی ( آن هم برای رسانه های غربی) دارد.
دیدگاه تان را بنویسید