کد خبر: 714505
تاریخ انتشار :

اولین مناظره/ امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی:

وقتی وعده به عمل نمی‌رسد ناامیدکننده است/ دست از مردم آزاری در بخش اقتصاد برداریم

در ادامه سخنان امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در اولین مناظره انتخاباتی می‌آید.

وقتی وعده به عمل نمی‌رسد ناامیدکننده است/ دست از مردم آزاری در بخش اقتصاد برداریم
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه‌نیوز، در نخستین مناظره انتخاباتی شش نامزد موجود یعنی حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی، مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی به بیان دیدگاه‌های خود در حوزه اقتصادی به‌ویژه کنترل تورم می‌پردازند که در ادامه سخنان امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی را می‌خوانید.

***

او در نوبت نخست سخنان خود گفت:

- به عنوان یکی از اعضای تیم رئیس جمهور وظیفه خود دانستم پرچمی که شهید رئیسی عزیز به دست گرفته بود و مسیر و مدل جدیدی را در حکمرانی عرضه کرده بود را به نوبه خودم با قدرت و قوت پیش ببرم.

- از مجری و ملت میخواهم اجازه بگیرم در شروع بحثمان عرضی نسبت به برادران عزیزم داشته باشم و تذکری به خودم. 

- بنده که جوان ترین این جمع هستم ۲۰ سال سابقه کار داشته ام در کشور. همه عزیزان سابقه طولانی خدمت دارند و اعلام مواضع؛ همکار با دولتهای مختلف بودند. جوری صحبت نکنیم که انگار امروز دولت شروع شده است و فقط نقد کنیم دولتها را و نقش خود را نبینیم.

- همچنین در بحث وعده‌ها، مردم واقعاً‌ از وعده خسته شده‌اند؛ باید و نباید گفتن ساده است؛ باید بگوییم چگونه و توسط چه تیمی و با چه روشی می خواهیم کارها را انجام بدهیم؟ مثلا قانون برنامه هفتم را چگونه انجام دهیم؟ آیا در سابقه مان نشانه ای برای این که چطور میخواهیم انجام بدهیم یا خیر؟

- وقتی وعده به عمل نمی رسد ناامیدکننده است و مردم با صندوق قهر می کنند. وگرنه می گویند اینها هم مثل گذشته چیزی می گویند و عمل نمی‌کنند.

 

قاضی‌زاده هاشمی در دور دوم پاسخ به سوالات:

- حرف‌های کلی باز شنیدیم همانطور که حدس می‌زدم. حرف‌هایی که قبلا‌ هم شنیده شده ولی در عمل یک دهه برای ما اقتصاد منفی و رشد منفی ایجاد کرده است.

- تصمیمات اشتباه ما را هزینه‌اش را مردم می‌پردازند و خانواده‌های ما. من اسم دولت را دولت خانواده گذاشتم چون هزینه اشتباهات را خانواده‌ها می‌پردازند و سفره ایرانی‌ها کوچکتر می‌شود.

- بیش از ۱۱ میلیون نفر مجرد داریم؛ حجم طلاق زیاد شده است.من در دولت خانواده به مسئله جزئی می‌پردازم که هر تصمیمی که می‌گیریم به صورت عینی اثرش بر خانواده چه خواهد بود؟

- خواهشم این است که دوستان به جای اینکه باز نسخه‌های قبلا ارائه شده را بگویند که نتیجه بدش را هم یک دهه پس دادیم از گفتنش بپرهیزند.

- ما اول از داخل باید شروع کنیم؛ اقتصاد ما باید پیش‌بینی‌پذیر شود. بخش خصوصی باید شریک راهبردی ما شود. دولت باید جایی وارد شود که بخش خصوصی وارد نشده.

- هر روز نباید از جیب صادرکننده بزنیم و یک روز گوجه را ممنوع کنیم و یک روز کالای دیگر را.

- دست از مردم آزاری در بخش اقتصاد برداریم؛ مثل برخی مسائل گمرک و مالیات و... کارهای خیلی خوبی در دولت آقای شهید رئیسی در این مسائل صورت گرفت.

- خام فروشی را باید درست کنیم؛ به جای صدور نفت خام، فرآورده تولید کنیم و اشتغال و ارزش افزوده ایجاد کنیم.

- باید بسته مشترک و شهرک صنعتی مشترک برای سرمایه‌گذاری ایجاد کنیم.

- در راهبرد صنعتی سیاست‌های ارزی و تجاری باید به نفع تولید و رفاه خانوار و تولید شود.

- باید کاری کنیم که مردم با ایجاد رقابت، قدرت انتخاب کالای باکیفیت و ارزان را پیدا کنند.

 

 قاضی‌زاده هاشمی در دور سوم پاسخ به سوالات:

- ظاهراً برخی دوستان بنا ندارند بحث کارشناسی کنند در جلسه.

- به احترام کارشناسان چند کلام بگویم. به‌عنوان یکی از افراد دولت آقای رئیسی، به برنامه‌های دولت ایشان و لایحه برنامه هفتم، خودم را ملزم می‌دانم و همه تعهدات را اجرا می‌کنیم.

- مردم هم وقتی اعتماد را از دست می‌دهند که سیاستمداران اعتماد به نفس نداشته باشند و سیاه‌نمایی کنند.

- در خصوصی‌سازی اشکالاتی داشتیم که علتش محل بحث است؛ اختصاصی‌سازی کردیم، سهام عدالت کار خوبی بود ولی اشکالش این بود که مدیریتش را دولت حفظ کرد و مدیریت سهام عدالت باید به مردم واگذار می‌شد نه اینکه حیاط خلوت سیاسیون شود.

- حقوق کارگر حفظ نشد و دولت و قوه‌قضاییه مجبور به ورود شدند.

- رقابت‌های اقتصادی باید پشت اتاق شیشه‌ای باشد. ابزار این بورس است. بنگاه‌های ناکارآمد باید بهره‌ور شوند و به بورس بروند و واگذار شوند آنوقت مجبور نیستیم خیلی سریع برگردانیم.

- این معنیش این نیست که سهم دولت را در سرمایه‌گذاری کم کنیم. دولت تصدی‌گری نباید بکند. به جز امور حاکمیتی که امنیت و بهداشت و آموزش است که دولت باید اینها را تضمین کند، جاهای دیگری که دولت هست یا جایی باشد که مردم نمی‌خواهند یا نمیتوانند.

- اگر تعرفه بزرگراه ها واقعی شود سرمایه گذاران می آیند و انجام میدهند. این کار بخش خصوصی است.

- اما جاده روستایی را نمی‌توان انتظار داشت که او انجام دهد. اینجا دولت باید سرمایه‌گذاری کند.

- دولت نباید با بخش خصوصی رقابت کند؛ بخش خصوصی شریک راهبردی دولت است. دولت باید تلاش کند و لذت ببرد از توسعه بخش خصوصی. چون درآمد مالیاتی‌اش افزایش می‌یابد و درآمدهای بخش عمومی و اشتغال بهتر می‌شود. یعنی هم درآمدهای دولت بیشتر می‌شود و هم هزینه‌های دولت کاهش می‌یابد. 

 

 

قاضی‌زاده هاشمی در پاسخ به سوالات مرحله سوم:

- درباره بورس توضیح دهم؛ کسی که با بورس آشنا باشد می‌داند که ناشی از انتظارات است. مردم در بورس آینده را می‌خرند. در دولت روحانی چه تصمیماتی گرفته شد؟ آن موقع من نایب رئیس مجلس بودم نامه نوشتم. برای برخی افراد تشکیل پرونده شده.

- اگر کار دست ما باشد خیلی سریعتر از اینها می‌توانیم کار را حل کنیم. اگر سیاست‌ها اصلاح شود اصلاح می‌شود.

- اینکه صحبت از مردم می‌کنیم باید بتوانیم اول از همه اعتماد را حفظ کنیم. نباید حس شود عده‌ای در پس پستوها از تصمیمات مطلع می‌شوند؛ بعضی کارشناسان خودشان در بورس بودند اسمشان را به شما بعد مناظره می‌دهم. شاید بشناسیدشان. اینها سهام خود را به موقع فروختند و مردم را دست تنها گذاشتند.

- درباره ترکیه، احتمالاً شما نهضت بزرگ جاده‌سازی در دولت آقای احمدی‌نژاد و کارهای خوب در دوره آقای رئیسی را یادتان رفته. ۶۰۰ هزار مسکن الان در حال ساخت است فقط. نه ۳۰۰ هزار تا!

- مگر می‌شود کل کارشناسی کشور را یکی کرد؟ درباره حوزه سلامت در دنیا دو مکتب است؛ برخی می‌گویند دولتی کن، قبلا هم بانک جهانی می‌گفت بده اقتصاد بازار. کدام را می‌خواهیم انتخاب کنیم؟ اینطور نیست که نظرات کارشناسی همه جا یکجور باشد.

- درباره تورم هم همه کارشناسان معتقدند می‌شود تک رقمی کرد. علم اقتصاد از معدود جاهایی که راهکار روشن دارد مساله تورم دارد. منتها اقتدار سیاسی می‌خواهد از جنس اقتدار سیاسی شهید رئیسی و نه از جنس دیگران یعنی سازش با سایرین! برخی می‌گویند اگر سازش درست شد مساله داخلی مان درست می‌شود! همه امورات را می‌خواهند وصل کنند به بیرون.

- برای مهار تورم باید سه مساله راحل کنیم. یکی مسائل پولی مالی. بهبود بهره‌وری و مسائل سیاسی. جمع این سه باید باشد.
- در مسائل پولی مالی، هم کنترل نقدینگی مهم است هم انضباط بخشی به بودجه دولت است که اصلاح ساختار قانون بودجه خوشبختانه در مجلس تصویب شد و عملکردش شروع شده است.
- در حوزه بهره‌وری در دولت شهید رئیسی برنامه‌ریزی جدی شد و در دنیا به عنوان کشور نمونه شناسایی شدیم و جایزه گرفتیم. به مدد بچه مسلمان‌های جوان این اتفاق افتاد که گزارشش در سایت‌های مختلف هست.
- اینکه می‌بینید ثباتی در بازار ارز داریم هم ناشی از اقتدار سیاسی است. علیرغم درگیری با دشمن تا دندان مسلح توانستیم نرخ ارز را تا حد زیادی کنترل کنیم. نه اینکه با یک مصاحبه قیمت‌ها تغییر کند.
- در اصلاح نظام بانکی باید اول جلوی دخالت اشخاص غیرمسئول و تسهیلات سفارشی را بگیریم. همین بانک دی پر از تسهیلات سفارشی سیاسیون بود که علیهشان اقدام کردیم تا با فشار دادگاه بتوانیم این تسهیلات را بگیریم.
- بانک قرض الحسنه باید ایجاد کنیم. مهر ایران و رسالت خوب و موفق عمل کردند. باید برای اشتغال و ازدواج و ... تسهیلات قرض الحسنه را توسعه دهیم. بانکها و سهامدارانش را باید پاسخگو کنیم تا تورم را به مردم منتقل نکنند.
- بودجه رفتار مدیران را کنترل میکنند؛ ما در بنیاد شهید بودجه را بر مبنای برنامه عملیاتی دادیم؛ اگر برنامه انجام نداد بودجه ندادیم و عزلش کردیم.
- وقت تنظیم بودجه همه بخش‌ها می‌خواهند رویاهایشان را محقق کنند؛ وقتی می رود مجلس آنجا باز رویای همکاران ما در مجلس بهش اضافه می‌شود. یک مقداری از ناترازی بودجه با عددسازی‌هاست. درآمدهای دولت ۷۰-۸۰ درصد محقق می‌شود و برنامه‌ها اجرایی نمی‌شود.
- باید دست به دست هم بدهیم با مجلس و بودجه تراز بدون تورم درست کنیم.

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها