کد خبر: 716945
تاریخ انتشار :

دعوا در اردوگاه «انقلاب» | انگشت اتهام قالیباف‌چی‌ها به سمت حلقه جلیلی

جبهه انقلاب دقایقی بعد از پیروزی پزشکیان دچار شکاف عمیقی شده است. انگشت اتهام به سمت سعید جلیلی و یاران غار او به ویژه حمید رسایی، منصوری و امیرحسین ثابتی است. جریان حامی قالیباف این شکست را نتیجه لجباری جلیلی و عدم کناره گیری او از انتخابات می‌دانند.

دعوا در اردوگاه «انقلاب» | انگشت اتهام قالیباف‌چی‌ها به سمت حلقه جلیلی
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پیروزی پزشکیان مدیون دو اتفاق مهم است؛ عدم اجماع جبهه انقلاب بر سر یک کاندیدای واحد در دور نخست و بازگشت برخی تحریم‌کنندگان انتخابات به صندوق رای در دور دوم. نتیجه این دو اتفاق، پیروزی اولین رئیس‌جمهور اصلاح‌طلب بعد از دو دهه شد. در مورد دور دوم انتخابات، تردیدی در نقش‌آفرینی تحریم‌کنندگان انتخابات نبود. ۶۰ درصد رای‌دهندگان پیام قهر خود را در دور اول مخابره کردند و بخشی از آن‌ها به این امید که پیامشان به گوش نظام رسیده باشد، دور دوم پای صندوق حاضر شدند و به پزشکیان رای دادند. در مورد رسیدن یا نرسیدن پیام آن‌ها به گوش حاکمیت اطمینانی وجود ندارد، اما پیام اتفاقاتی که در دور اول انتخابات رخ داد به گوش مخاطب خاص خود یعنی جبهه انقلاب و جریان اصولگرایی رسیده است.

شکست اصولگرایان در بازی نیمه-برده و انگشت اتهام قالیباف‌چی‌ها به سمت حلقه جلیلی 

از نیمه‌های شب گذشته که تقریبا پیروزی پزشکیان مسجل شد، گروه‌های تلگرامی جریان اصول‌گرا محل یک زد‌و‌خورد میان حامیان جلیلی و قالیباف بود. ساعاتی بعد این دعوا علنی‌تر شد و به توییتر کشیده شد.

محمد‌مهدی همت توییت بلندی زد و گفت «این شکست می‌توانست رقم نخورد اگر جلیلی و اطرافیانش لجبازی نمی‌کردند.» او در ۸ بند مدعی شده قالیباف فداکاری کرده و در صحنه مانده وگرنه کار دور اول تمام شده بود. پسر شهید همت که از حامیان قالیباف است گفته: «منطق سیاسی به این نیست که چه کسی در نظرسنجی (سازی) بالاست، به این است که چه کسی می‌تواند در دو قطبی احتمالی پیروز باشد و همهٔ نظرسنجی‌ها نشان می‌داد که در دو قطبی آقای جلیلی بازنده و حاج باقر برنده است»

او جریان نزدیک به جلیلی متشکل از «تیم عدالت‌خواه، مصاف، رسایی، ثابتی» را متهم به چندین ماه «تخریب و لجن‌پراکنی» کرده و نوشت «اطرافیان آقای جلیلی که به جای تمرکز بر تبلیغ خودشان و رأی‌نیاوردن رقیب اصلاح‌طلب، بر ایجاد اتاق عملیات روانی و تخریب علیه آقای قالیباف و طرفداران ایشان متمرکز بودند باید پاسخگو باشند!»

فرزند شهید همت نزدیکان جلیلی را «یار سوم اصلاح‌طلبان در سال ۱۳۹۲ و ۱۴۰۳»، «سلبریتی‌های رانتی» و «مدیران نورچشمی آسانسوری» خواند که سرنوشت ۴ یا ۸ سال آینده کشور را با «خودکامگی و مشورت‌های غلط به باد دادند.»

سطح تخریب طرفین دعوا به طرز غیر قابل وصفی بالاست. روح‌الله مومن‌نسب چهره نزدیک به جلیلی و گزینه احتمالی وزارت ارتباطات دولت او در توییتر نوشت «هرکس فقط نرم افزار خارجی (تلگرام، اینستاگرام و واتس اپ) داشت به پزشکیان رای داد. هرکس فقط نرم‌افزار داخلی داشت به جلیلی. ما کشور را به فیلترشکن‌ها باختیم.»

سید محمود رضوی چهره سینمایی نزدیک به قالیباف در پاسخ به این توئیت با اشاره مستقیم به عدم کناره‌گیری جلیلی به نفع قالیباف به عنوان دلیل شکست جبهه انقلاب نوشت «ادامه راه شهید‌جمهور را مسدود کردید، با لجاجت کشور را به عقب بازگرداندید، الان اگر سکوت کنید کسی به شما نمی‌گوید لال هستید!»

عبدالرحیم انصاری که تحت عنوان تحلیلگر سیاسی با رسانه‌های نزدیک به سپاه گفتگو می‌کند یک قدم فراتر گذاشته و عدم کناره‌گیری جلیلی و شکست او را «پشت کردن به ولی» خوانده است.

پیمان ماهور سردبیر سایت خبری روزپلاس هم با انتشار تصویر حمید رسایی و منصوری آن‌ها را به اشعث کندی از فرماندهان سپاه امام علی و عمروعاص در ماجرای جنگ صفین و سعید جلیلی را به ابوموسی اشعری که فریب آن‌ها را در ماجرای حکمیت خورد تشبیه کرده است. او با این تشبیه‌ها خطاب به جبهه انقلاب گفته «مسلمان چند بار از یک سوراخ گزیده می‌شود؟»

یک کاربر توییتری حامی جریان اصولگرا با انتشار تصویر چهار تن از نزدیکان جلیلی یعنی منصوری، حمید رسایی، علی‌اکبر رائفی‌پور و امیرحسین ثابتی نوشته «عمییییقا از ته دلم دوست دارم سر این ماجرای قالیباف و جلیلی، جبهه انقلاب متحد و یه‌دست، این ۴ نفرو جوری بزنن که دیگه نتونن دهن وا کنن.»

سمانه صالحی فعال رسانه‌ای نزدیک به قالیباف نوشته «برای من جلیلی روزی تمام شد که از سردار قاآنی هم عبور کرد و گفت مصمم ایستاده است. چنین فردی می‌تواند در هر زمان و مکانی، از هر کسی عبور کند. و، اما امشب برای همه تمام شد، حتی سایه‌نشین‌های دولت خودش.»

او در جای دیگری گفته پیروزی پزشکیان «مبارک آقای رائفی‌پور و نوچه‌هاشون.».

مشکل از شورای نگهبان است

اما دعوا در سپهر دیگری هم در جریان است. برخی چهره‌ها و فعالان جریان اصولگرا معتقدند ایراد اصلی متوجه شورای نگهبان است که مسعود پزشکیان را تایید صلاحیت کرده است. محمد‌مهدی فاطمی صدر از فعالان رسانه‌ای اصولگرا در توییتر نوشته «به حسااب شورای نگهبان هم باید رسید.»

ماجرای دعوا در اردوگاه اصولگرایان چیست؟ 

از چندین ماه و حتی سال قبل از انتخابات ناگهانی تیرماه، جریان موسوم به عدالتخواهی و جریان پایداری حملات همه‌جانبه خود به قالیباف را آغاز کرده بودند. تمامی افشاگری‌ها  علیه نزدیکان و خانواده قالیباف از جمله ماجرای سیسمونی‌گیت، ماجرای ویزای کانادای اسحاق قالییاف و حتی پرونده‌های فساد نزدیکان او از جمله عیسی شریفی و هولدینگ یاس توسط جریانی درون اصولگرایان انجام می‌شد. اما در ماه اخیر با مرگ ناگهانی رئیس‌جمهور و انتخابات زودهنگام، دعوای این دو جریان بُعد دیگری هم پیدا کرد. پیروزی پزشکیان بهانه جدیدی برای علنی‌شدن این درگیری‌هاست.

دعوا این بار متوجه جلیلی و یارانش است که تا آخرین دقایق روز هفتم تیر ماه راضی به ائتلاف و اجماع نشدند و از دید یاران قالیباف، نتیجه این یکدندگی تقسیم آرای این جریان میان دو کاندیدای جبهه یعنی قالیباف و جلیلی بود. از روز‌های نخست اعلام کاندیدا‌های تایید صلاحیت شده این خبر به گوش می‌رسید که جبهه انقلاب قصد دارد از بین چهار یا پنج کاندیدای اصولگرایی که تایید شده‌اند بر اساس نظرسنجی‌ها و بررسی‌ها، در نهایت یک کاندیدا را نگه دارد. کناره‌گیری زاکانی و قاضی‌زاده هاشمی مسجل بود و آن‌ها نقشی جز کاندیداتوری پوششی نداشتند. هر دوی آن‌ها در زمان کناره‌گیری ابراز امیدواری کردند که میان جلیلی و قالیباف ائتلافی به نفع جبهه شکل بگیرد، اما کار به همین سادگی نبود.

دلیل حامیان جلیلی برای عدم اجماع بر روی قالیباف روشن بود؛ جلیلی در نظرسنجی‌ها رای بالاتری نسبت به قالیباف داشت و حاضر به کناره‌گیری به نفع کاندیدایی که محبوبیت کمتری دارد نبود. اما استدلال حامیان قالیباف هم منطقی به نظر می‌رسید. آن‌ها معتقد بودند که سبد رای جلیلی با پزشکیان هم پوشانی جدی ندارد و بنابراین اجماع او به نفع قالیباف به معنای اضافه‌شدن کل سبد رای او به سبد تنها کاندیدای اصولگرای باقیمانده یعنی قالیباف بود در حالی که نظرسنجی‌ها نشان می‌داد اگر قالیباف کناره‌گیری کند، حداقل یک سوم سبد رای او به حساب پزشکیان واریز می‌شد. چهره‌های ارشد سپاه از حامیان کناره‌گیری جلیلی به نقل قالیباف بودند.

گزارش رسانه‌های نزدیک به نهاد‌های امنیتی و نظامی حاکی از آن بود که روز ششم تیر ماه، یعنی دو روز مانده به انتخابات نشست ویژه‌ای در مشهد با حضور چهره‌هایی خاص برای رسیدن به اجماع برگزار شده است. این رسانه‌ها مدعی شده بودند که اسماعیل قاآنی فرمانده سپاه قدس، محسن رضایی، امیر حاجی زاده فرمانده هوافضای سپاه قدس و مروی متولی آستان قدس رضوی در این جلسه حضور داشته‌اند.

بر اساس اخبار غیررسمی منتشر‌شده اسماعیلی قاآنی، در آن جلسه از جلیلی خواسته به نفع قالیباف اعلام انصراف کند، چرا که ادامه حضور او در عرصه انتخابات با توجه به نامزدی «مسعود پزشکیان»، از یک‌سو به دو قطبی دامن خواهد زد و از سوی دیگر باعث تقسیم رای «جبهه انقلاب» می‌شود.

حامیان قالیباف از هیچ تلاشی برای کناره‌گیری جلیلی فروگذار نکردند. فایل صوتی ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی که به نقل از قاسم سلیمانی می‌گفت «اگر جلیلی رئیس جمهور شود، یک روز هم در سپاه قدس نمی‌ماند» بار‌ها بازنشر شد. حتی خبر تماس تلفنی «حسن نصرالله»، رهبر حزب‌الله لبنان به سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف برای اجماع بین این دو در کانال «صابرین‌نیوز»، وابسته به سپاه قدس منتشر شد.

اما تلاش‌ها به جایی نرسید و در نهایت جلیلی و قالیباف هر دو با پزشکیان وارد رقابت شدند. نتیجه اینکه دور اول انتخابات با مجموع آرای جلیلی و قالیباف نزدیک به ۱۳ میلیون و آرای پزشکیان حدود ۱۱ میلیون به پایان رسید و پزشکیان و جلیلی به دور دوم راه پیدا کردند. نتیجه دور دوم هم همان طور که پیش بینی شده بود در یک دوقطبی و ریزش آرای قالیباف به صندوق رای پزشکیان، در کم‌فروغ‌ترین انتخابات ریاست جمهوری تاریخ ایران، به نفع کاندیدای اصلاحات به پایان رسید.

منبع: رویداد 24

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها