کد خبر: 727479
تاریخ انتشار :

اتهام زنی بلینکن و زلنسکی به ایران

رئیس جمهور اوکراین و وزیر خارجه آمریکا، ایران و دیگر کشورها را به کمک نظامی به روسیه متهم کردند.

اتهام زنی بلینکن و زلنسکی به ایران
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، شامگاه سه‌شنبه در طول سخنرانی خود در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل مدعی شد و گفت: «روسیه فقط می‌تواند از طریق زور، وادار به پذیرش صلح شود.»

او هم‌چنین با بیان اظهاراتی بی‌اساس، ایران و کره شمالی را به «شراکت» در جنگ اوکراین متهم کرد.

زلنسکی گفت: «برخی در جهان خواستار مذاکره با پوتین (رئیس جمهور روسیه) هستند اما روسیه را فقط از طریق زور می‌توان وادار به پذیرش صلح کرد و ما نیاز داریم دقیقا همین کار را انجام دهیم. نمی‌توان ادعای مسکو پیرامون خواست خود برای برقراری مذاکرات را باور کرد.»

او در ادامه مجددا مدعی شد و گفت: «ایران و کره شمالی با ارسال تسلیحات مختلف به روسیه، در جنگ غیرقانونی مسکو در اروپا شریک هستند. روسیه درحال استفاده از تسلیحات ساخت کره شمالی و ایران برای کشتار ما و اوکراینی‌ها است.»

اظهارات خصمانه زلنسکی درحالی است که خود شخص او پیشتر اعلام کرد که هیچ سندی مبنی بر ارسال تسلیحات نظامی از سوی ایران به روسیه را ندارد و وادار به رد ادعاهای مطرح شده از سوی رسانه‌های آمریکایی شده بود.

با این وجود، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز در همین نشست شورای امنیت سازمان ملل، ضمن ابراز حمایت از ادعای بی‌اساس زلنسکی، اعلام کرد: «حمایت تهران و پیونگ‌یانگ از روسیه، به پوتین کمک کرده تا زجر گسترده علیه زنان، کودکان و مردان اوکراینی ایجاد کند.»

وزیر خارجه آمریکا بدون ارائه سندی از ادعای خود، مدعی نقض چندین قطعنامه شورای امنیت توسط ایران و کره شمالی و خواستار «برخورد جامعه بین‌المللی» با ۲ کشور شد.

ادعاهای خصمانه وزیر خارجه آمریکا و رئیس جمهور اوکراین درحالی است که، پیشتر   «چو سون هی» وزیر امور خارجه کره گفت مناقشه اوکراین نتیجه سیاست‌های ضدروسی غرب است.

او افزود: «جنگ اوکراین یکی از بحران‌های ژئوپلتیکی است که جهان در حال حاضر با آن مواجه است و این جنگ نتیجه مستقیم سیاست‌های تقابلی و ضدروسی ایالات متحده و کشورهای غربی است، کشورهایی که به‌صورت نظام‌مند منافع امنیتی مشروع روسیه را در دهه‌های گذشته نقض کرده‌اند.»

از طرفی، همانطور که «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور کشورمان در نشست خبری خود با نمایندگان رسانه‌های خارجی بیان کرده است، ایران هیچ موشک بالستیکی به روسیه ارسال نکرده و همواره، مقامات ایرانی، برخلاف جنگ‌افروزان غربی، گفت‌وگو و دیپلماسی را بهترین راه برای خاتمه دادن مسالمت آمیز به جنگ اوکراین معرفی کرده‌اند.

رئیس جمهور کشورمان در دیدار با «شارل میشل» رئیس شورای اروپا تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران هرگز موشک بالستیک به روسیه نداده و در جنگ میان روسیه و اوکراین نیز صرفا به دنبال توقف درگیری‌ها و برقراری صلح است»

با این وجود، رئیس جمهور اوکراین که به‌دنبال کسب مجوز از سوی آمریکا و انگلیس برای حمله به اعماق خاک روسیه است، سه‌شنبه برای دیدار با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، راهی واشنگتن خواهد شد.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، زلنسکی در دیدار با همتای آمریکایی خود، «طرح پیروزی» خود را تشریح خواهد کرد.

اخیرا «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین، در واکنش به سخنان زلنسکی پیرامون «طرح پیروزی» خود خاطرنشان کرد که مسکو از ماهیت رژیم کی‌یف آگاه است، عملیات نظامی ویژه را ادامه می‌دهد و به تمام اهداف خود دست خواهد یافت.

در همین رابطه «دیمیتری پولیانسکی» معاون سفیر روسیه در سازمان ملل در مصاحبه‌ای با اسپوتنیک در پاسخ به این‌که آیا روسیه طرح مربوطه را دیده و آیا از آن برای گفت‌وگو درباره آن دعوت شده است، گفت: «خیر.»

این دیپلمات گفت: «درک آنچه در ذهن دیوانه‌ها می‌گذرد، برای ما سخت است. بنابراین ما نمی‌دانیم که زلنسکی در اینجا چه برنامه‌ای دارد و ابهام زیادی پیرامون حضور او در اینجا وجود دارد که چه چیزی قرار است پیشنهاد دهد یا ندهد.»

پولیانسکی تاکید کرد: «غرب باید از این کمپین روابط عمومی رئیس‌جمهور اوکراین که دوره او به پایان رسیده است، حمایت کند و موضوع اوکراین را در کانون توجه جامعه بین‌المللی قرار دهد. در حال حاضر این کار خیلی آسانی نیست، بنابراین برای آنها کار سختی است.»

اما و اگرهای فراوانی پیرامون طرح «پیروزی» زلنسکی در جنگ با روسیه وجود دارد. گفته می‌شود که برنامه «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین شامل «امنیت اوکراین، روابطش با اتحادیه اروپا و ناتو، تداوم کمک‌های نظامی و اقتصادی و بازسازی اوکراین پس از جنگ» می‌شود.

روزنامه «تایمز» در گزارشی با اشاره به این نکات نوشت: «آمریکایی‌ها می‌گویند برخی از خطوط کلی این طرح را مشاهده کرده‌اند و آن را عملی می‌دانند. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا این طرح کلی درباره چگونگی پایان جنگ اوکراین و آنچه از متحدانش می‌خواهد، است یا اینکه یک نقشه‌راه دقیق برای رسیدن به اهدافش می‌باشد.»

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها