کد خبر: 728186
تاریخ انتشار :

پیش‌بینی شوکه‌کننده وضعیت دلار، طلا پس ترور نصرالله

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران به رویداد۲۴ می‌گوید: «بازار جهانی ۲۰ دلار کاهش داشته، اما تنش‌های سیاسی باعث شده بازار داخلی ما افزایش قمیت را تجربه کند.» شاهین نقره‌چی، کارشناس نقره می‌گوید «امروز نوسان قیمتی دلار و طلا را داشتیم، اما با تدام این وضعیت، دوشنبه افزایش قیمت نقره را خواهیم داشت.»

پیش‌بینی شوکه‌کننده وضعیت دلار، طلا پس ترور نصرالله
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

شوک‌های سیاسی چند روز گذشته باعث ایجاد تنش در تمامی بازار‌ها خواهد شد. خاورمیانه جنگزده و تحریم‌‌شده هر لحظه آماده تنش اقتصادی است. با خبر حمله اسرائیل به لبنان، بازار طلا، دلار و نقره و دیگر فلزات، واکنش جدی نشان دادند و طلا به ۴ میلیون تومان در هر گرم رسید. طبق گفته کارشناسان این روند تا دو هفته پیش رو ادامه خواهد یافت و تمامی بازار‌ها تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت.

سیاوش غیبی‌پور، کارشناس ارز، معتقد است که دو هفته پیش رو برای بازار دلار، روندی افزایشی پیش‌بینی می‌شود. او در این‌باره می‌گوید: «ما یک شوک دو هفته‌ای در حوزه دلار داریم و قیمت افزایشی است. بعد از دو هفته باید تحولات دیگر را بسنجیم. ما دو مسیر در روند برابری پول‌های ملی داریم. اول مسیر عادی تولیدی و دوم شرایط غیرعادی غیراقتصادی است. حوادث طبیعی، جنگ، تحریم، تهدید خارجی و ... مولفه‌های غیراقتصادی هستند که روی ارز اثر می‌‌‌گذارند. هر کشوری که زیر سایه جنگ باشد، مردمش تمایل دارند پولشان را به ارز خارجی و طلا تبدیل کنند. اگر این سایه جنگ دائمی باشد، این روند به صورت صعودی ادامه خواهد یافت. اگر آثار واقعی جنگ ایجاد نشود، انتظارات تورمی ارز کاهش می‌یابد منتهی به قیمت‌های اولیه باز نمی‌گردد. فعلاً که اختلافات با اسرائیل جدی شده، حداقل تا دو هفته آینده، گرانی دلار را داریم. به نظر من با این روند که می‌بینیم، به ازای هر شوکی بایا انتظار چیزی حدود ۷درصد گران‌‌ترشدن دلار را داشته باشیم.»

طلای ۴ میلیون تومانی

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران، معتقد است با وجود کاهش قیمت جهانی طلا، در ایران به خاطر تحولات منطقه‌ای رشد قابل توجهی ثبت شده است. او می‌گوید: «در بازار جهانی، طلا حدود  ۲۰ دلار کاهش قیمت داشته، اما تنش‌های سیاسی و اقتصادی منطقه و خاورمیانه باعث شده امروز بازار داخلی ما برخلاف کاهش قیمت جهانی، افزایش قیمت را تجربه کند. الان طلا از قیمت ۴ میلیون در هر گرم گذشت و سکه هم ۱.۵ میلیون افزایش داشته و به کانال ۴۸ میلیون تومان رسیده است. بازار طلا بازاری نیست که التهابی داشته باشد، تنها اخبار سیاسی باعث شده شرایط نوسان افزایشی را تجربه کنیم. بازار افزایش تقاضا ثبت نکرده و افزایش قیمت، افزایشی سیاسی بوده. طلا‌فروش‌ها از این شرایط راضی نیستند.»

او معتقد است که چالش‌های قانونی داخلی نیز بر روند فعلی بازار طلا و رکود و افزایش قیمت اثرگذار بوده است. او می‌گوید: «ما چالش داخلی در حوزه طلا نداریم. یک سری سامانه‌های دست و پاگیر و قوانین باعث ایجاد مشکل شده، اما همکاران ما اتحاد و همدلی خوبی در کار دارند. یک سری قوانین غیرکارشناسی در مجلس باعث ایجاد چالش و برهم‌زدن آرامش کاری شده است. اصناف باید آرامش صنفی داشته باشند. فروش طلا و مسئله سود و مالیات مشکل است. ضرایب مالیاتی برای زمانی است که سکه ۱ تا ۱۰ میلیون بوده، اما الان ضرایب ما بسیار بالاست. بالا بودن ضرایب مالیاتی، باعث شده سود طلافروشی همخوانی نداشته باشد. بازار ما یک رکود خاصی را تجربه می‌کند.»

نوسان قیمتی نقره

شاهین نقره‌چی، کارشناس نقره، معتقد است که نقره نیز مانند طلا در اثر نوسانات بین‌المللی افزایش قیمت خواهد داشت و این فلز گران‌بها به طور طبیعی نیز تا پایان ۲۰۲۵، رشد ۵۰ درصدی خواهد داشت. او می‌گوید: «فلزات گران‌بها در هر حوزه‌ای تحت تاثیر فضای سیاسی هستند، اما درصد تحولات متفاوت است. مصرف صنعتی نقره در جهان از جمله در موبایل‌ها و باطری‌های برقی ماشین، باعث ایجاد این تحلیل شده که قیمت نقره با افزایشی ۳ برابری روبرو خواهد شد. البته کاهش قیمت چند ماه اخیر نقره به خاطر نوسانات بورسی بود. قیمت جهانی نقره الان به ۳۲ دلار رسیده است. برآورد من اینگونه است که برای پایان ۲۰۲۵، قیمت هر اونس نقره بین ۴۲ تا ۵۷ دلار بالا می‌رود. به‌عبارت دیگر، قیمت تا پایان ۲۰۲۵ حدود ۵۰ درصد افزایش خواهد داشت. امروز نوسان قیمتی دلار و طلا را داشتیم، اما با تدام این وضعیت، دوشنبه افزایش قیمت نقره را خواهیم داشت. در ناامنی‌ها، اولین چیزی‌ که مورد هدف سرمایه‌گذاران هست، فلزات گران‌بهاست.»

منبع: رویداد 24

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    Markets

    دیگر رسانه ها