نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس از فعالیتهای فرهنگی دولت میگوید/ سالک: بودجه فرهنگی که آقای مشایی پخش کرد، 15 هزار میلیارد بود

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه، حجتالاسلام احمد سالک، در گفتوگویی مشروح با فارس به تبیین مسائل فرهنگی کشور پرداخته است. آنچه در ادامه میخوانید اهم صحبتهای نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی است:
-
کمیسیون فرهنگی مجلس با بررسی جدول 12، 19 و 9 بودجه سال 91، و علامتهای مختلف دیگر با 161 دستگاه تبلیغاتی داخل کشور و خارج، به این نتیجه رسید که به طور مثال قانون عفاف و حجاب که مصوب شورای انقلاب فرهنگی که در مجلس شورای اسلامی ابلاغ شده است، وقتی مورد بررسی قرار گرفت متوجه شدیم 26 دستگاه باید پاسخگوی این مهم باشند، سراغ هر کدام از دستگاهها میرویم و اشکالاتی را بیان میکنیم گردن سازمانهای دیگر میاندازند. جمعبندی این کمیسیون درجدول 12، و کارهای دیگر ما را به این نتیجه رساند که باید تلاش کنیم «نظامات را در دستگاههای فرهنگی» حاکم کنیم یعنی مسائل فرهنگی کشور باید متولی پیدا کند.
-
متولی مساجد، بیش از 7 دستگاه است و متولی واحدی را نمیتوان برای آن انتخاب کرد یعنی وقتی با اوقاف و یا ستاد نماز درباره مساجد صحبت میکنیم معتقدند که آنها متولی مساجد هستند از آن سو سازمان تبلیغات اسلامی خود را متولی این مهم میداند؛ مسئله «عفاف و حجاب» در کشور 26 متولی دارد اما متولی اصلی چه کسانی هستند؟ شورای فرهنگ عمومی ترکیبی از مجموعه دستگاهها است که کارشان، عفاف و حجاب نیست بلکه تعیین مسائل مختلف عمومی و فرهنگی است و طبق دستورالعمل، به فعالیت میپردازد. معتقدم «نظامات» باید در دستگاههای فرهنگی حاکم شود و این مسئله بسیار حائز اهمیت است و ما نقطه شروع را گذاشتیم که در کمیسیون فرهنگی برای 4 سال باید نظاماتی بر مبنای یک استراتژیک وجود داشته باشد.
-
برخی اوقات از مسئول پرداخت بودجه اجرایی ریاست جمهوری سوال میشود نظارت بر دستگاههای تبلیغاتی در کشور چگونه است. به طور مثال مسئول تبلیغاتی فلان دستگاه کیست؟ آنها هم بیان میکنند که این معاونت تنها بودجهای که به تصویب رسیده را به این دستگاه ارائه میدهد و این مهم که مسئول تبلیغاتی دستگاه مربوطه چه کسی است، مطلع نیستیم و نظارتی بر این مورد نداریم؛ کمیسیون فرهنگی مجلس در نخست اقدام به پالایش دستگاههای تبلیغاتی کرده است. پس از پالایش دستگاههای تبلیغاتی به این نتیجه رسیدیم که بیش از 70 دستگاه را باید در کشور تقویت و حمایت کنیم؛ برخی از دستگاههای تبلیغاتی نیز باید به زیر مجموعههای دستگاههای دولتی نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزوده شوند. بخشی از دستگاههای تبلیغاتی باید ادغام شوند یعنی کارهای آنها موازی و تکراری است که ادغام میشوند با سیاست همپوشانی و همافزایی کار خودشان را انجام دهند اگر قرار است که بودجه دولت را مجلس تعیین کند و به آنها ارائه شود باید از مجرایی عبور یابد. بخشی از دستگاههای تبلیغاتی باید در جدول پالایش شوند یعنی آن میدان عمل را نداشته و کارایی آنها در این عرصه بسیار ضعیف است؛ البته کمیسیون فرهنگی مجلس از اینکه کدام دستگاهها باید پالایش شوند، را اعلام نکرده و اکنون در حال بررسی است.
-
بودجه فرهنگی که سال گذشته زیر دست آقای مشایی پخش شد، 15 هزار میلیارد بود که اکنون هم در مجلس مطرح است؛ ما میتوانیم در مقابل تهاجم سنگین و جنگ فرهنگی دشمن بایستیم، ساز و کار این توانستن این است که جایگاه خودمان را در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شناسایی کنیم که مجلس، کمیسیون فرهنگی کجاست. ما به این نتیجه رسیدهایم که هر دستگاه عمرانی، اقتصادی، مالی، صنعتی و دیگر دستگاهها ضرورتا باید یک پیوست فرهنگی داشته باشند این پیوست فرهنگی باید تنظیم شود و خواسته مقام معظم رهبری نیز است.
-
معتقدم باید طرح «نظامات» و «پیوست فرهنگی» در کشور عملیاتی و اجرایی شود. تنظیم قرارگاههای فرهنگی بسیار حائز اهمیت است به نوعی تشکیل و راهاندازی این قرارگاه از جمله، ساز و کارهایی است که میتواند بستر حرکت بزرگ فرهنگی را در کشور فراهم کند. این قرارگاههای فرهنگی خواسته مقام معظم رهبری است یعنی رهبر کبیر انقلاب دستوراتی را ارائه کردهاند و شورای عالی انقلاب فرهنگی کار کرده و برخی از استانها همانند اصفهان بر روی این مهم کار کردهاند که متأسفانه متوقف شد، گیلان و بوشهر بر روی قرارگاه کار کردند. احیای قرارگاههای فرهنگی ضرورت دارد جناب آقای مخبر، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی باید بگویند در رابطه با قرارگاه فرهنگی در اجرای دستور مقام معظم رهبری چه کاری انجام دادهاند؟ یعنی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به کمیسیون فرهنگی مجلس پاسخ دهند که در رابطه با اجرایی کردن قرارگاههای فرهنگی در سطح کشور چه کارهایی صورت گرفته است؟ مقام معظم رهبری افسر، دپو و سرباز قرارگاههای فرهنگی را مشخص کردند و همه این مسائل در ردیفی تعریف شده است؛ کمیسیون فرهنگی مجلس به دنبال احیای قرارگاههای فرهنگی در کشور است که سازوکار این قرارگاههای فرهنگی را باید شورای عالی انقلاب فرهنگی در اختیار این قرارگاهها قرار دهد.
-
با حفظ و تقویت حرکت مردمی باید سازمانها را به سمتی ببریم که راندمان کار 10 برابر شود به طور مثال اکنون مجمع جهانی اهل بیت، جامعةالمصطفی العالمیه (ع)، مجمع دارالتقریب و سازمان ارتباطات دارای مترجم هستند. بنده در گذشته معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت (ع) بودم و به 36 زبان مختلف کتابها را ترجمه میکردیم به نوعی که حدود 108 مترجم از سراسر دنیا در این مجمع کار میکردند و سازمان ارتباطات نیز مترجمانی دارد و به ارائه حقوق میپردازد چه ایرادی دارد که یک سازمان زبان راهاندازی و همه این دستگاهها را به آن متصل کنیم تا این نهادها و مؤسسات کوچک همه در یک جای مشترک دورهم گرد آمده و تبدیل به یک سازمان شوند. در اینجا این سؤال مطرح است راندمان این دستگاهها در سطح بینالمللی قویتر است یا اینکه اگر آنها تجمع پیدا کنند و به 200 زبان در دنیا افزایش یابد؟ اکنون با 5 هزار و 500 زبان در دنیا روبهرو هستیم انجیل و تورات مسیحیت امروز با بیش از 4 هزار زبان ترجمه شده اما قرآن کریم در حدود 150 زبان ترجمه شده است در اینجا این سوال مطرح است که کتابهای شهید مطهری تاکنون به چند زبان ترجمه شده است، ما در دنیا از لحاظ شبکهها و رسانهها ناقص هستیم و نمیتوانیم برای مردم دنیا حرف به روز داشته باشیم.
-
در دنیا بستر و تشنگی برای یادگیری وجود دارد اما ما قدرت پاسخگویی به آن را نداریم اگر همه سایتهای شیعه را جمع کنیم و در مقابل یک رقم که مایکل برانت مطرح میکند که 68 هزار ماهواره روی اسلام کار میکند که 3 هزار شبکه ماهوارهای با آن هزینه سنگین سازمان سیای آمریکا، تنها بر روی ایران فعالیت میکنند، در اینجا این سؤال مطرح است که صداو سیمای کشور دارای چند تا شبکه است که باید گفت: اگر صدا و سیمای کشور را با همه شبکهها . زبانهایش جمع کنیم دارای حدود 60 شبکه است. امروزه حضور ایران را در ماهوارهها قیچی کردهاند واقعاً ما در مقابل 68 هزار ماهواره، تلویزیون، سایت میتوانیم مقابله کنیم؟ بله به شرط حاکم کردن نظامات، خاصیت این نظامات تجمع در جهت برآیند کار بدون دخالت در کارشان است یعنی مجمع جهانی مسئولیت شیعیان را بر عهده دارد و مسئولیت دارالتقریب، اهل سنت و جامعةالمصطفی تربیت کادر است اما در برخی از مواقع باید هماهنگی در آنها صورت گیرد.
-
کار ژورنالیسی و لابی صهیونیسم اینگونه نیست و فرمان میدهد همه شبکههای صهیونیسم حول یک محور میچرخد و فرماندهی واحدی دارند که این امر اشکال کار ما است؛ آیا ما میتوانیم به ارائه نظامات برای خبرگزاریها بپردازیم؟ قطعاً همه خبرگزاریها مقابل ما خواهند ایستاد. خبرگزاریها باید در راستای قرارگاه فرهنگی صحبت کرده و شکل بگیرند و اصل کار کمیسیون فرهنگی نیز به شمار میرود؛ اگر مقام معظم رهبری معتقدند که اقتصاد مقاومتی پس نیازمند فرهنگ مقاومتی هم هستیم یعنی در برابر فرهنگ بیگانگان باید بایستیم و استقامت کنیم و به نوعی خط مستقیم باید ترسیم شود؛ اگر بتوانیم در مباحث فرهنگی کشور سازماندهی خوبی داشته باشیم این کار را مقام معظم رهبری در اسفند سال 87 انجام دادهاند و در این راستا نیز تقسیم کار صورت گرفت یعنی دفتر مقام معظم رهبری به مدیریت پرداختند و با توجه ویژه و دستور رهبر کبیر انقلاب، شورای عالی فضای مجازی تشکیل شد.
-
ما گرفتار یک درد هستیم، در دنیا آمریکاییها بعد از گذشت 400 سال حکومت به این نتیجه رسیدند که رأس حکومت کارش جداست و کار و فعالیت صنعت و اقتصاد هم کارشان جدا است اما ما این موضوعات را قاطی میکنیم یعنی وقتی رئیس جمهور منصوب میشود یک اتوبوس هم میآید و کل عناصر فرهنگی کشور تغییر مییابند و کسی که 20 سال در کارهای فرهنگی کشور حضور داشته و کشور بر روی این نیروها سرمایهگذاری کرده است و تازه فهمیده که فرهنگ یعنی چه! عزل شده و فردی که هنوز صفر کیلومتر است جایگزین او میشود به نوعی حدود 34 سال است که با داشتن تجربه سنگین، کارهای فرهنگی را از صفر شروع میکنیم.
-
کمیسیون فرهنگی 4 کارگروه نظیر کارگروه تبلیغ، هنر و رسانه و خانواده را تشکیل داده است که مأموریت کارگروه تبلیغ مشخص و تنظیم شده است و مسئول کارگروه هنر و رسانه آقای پژمانفر هستند که بحث سینما و مسائل آن به عهده این کارگروه گذاشته است که آنها به صورت کاملاً تخصصی با مسائل برخورد میکنند وبه نوعی به مسائل یک بررسی کاملی دارند. کارگروه هنر و رسانه ما یک کارگروه وارد و متخصصی نسبت به مسائل سینما، فیلم، نمایشگاه و نمایشنامهها است و در بحث سینما چندین فیلم را مورد بحث قرار دادیم که از جمله آن میتوان به فیلم «یک خانواده محترم» که سیما فیلم ساخته بود و «من مادر هستم» ، اشاره کرد؛ بنده هم این دو فیلم را مشاهده کردم واقعاً بسیار جای تأسف دارد چراکه این فیلمها هیچ مبنای ارزشی ندارند و به گونهای دیگر معتقدم این دو فیلم فمنیستی کامل است یعنی این دو فیلم مقابل همه ارزشهای خانواده در نظام اسلامی ایستاده است. کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در دوره نهم در مقایسه با دورههای قبلی برخوردار از چند ویژگی است که نیروی انسانی این کمیسیون کار کشته مسائل فرهنگی هستند.
دیدگاه تان را بنویسید