کد خبر: 498544
تاریخ انتشار :

زنجان، ساختمان پزشکان ندارد

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز پرویز قزلباش ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: از جمله مباحثی که اخیرا مطرح شده، مباحث نظارتی از جمله صدور پروانه کار است که باید در حیطه موسسات پزشکی در سطح استان صورت بگیرد؛ در واقع جامعه پزشکی و سلامت طیف وسیعی از امور را شامل می‌شود و روند صدور پروانه علاوه بر بخش دولتی، برای آزمایشگاه، مراکز رادیولوژی و موسسات تصویربرداری نیز پروسه تعریف شده‌ای دارد و ضوابط خاصی برایشان در نظر گرفته شده است.
این مسئول با اشاره به اینکه بیش از 1000 موسسه در استان فعالیت می‌کند که بخشی از آنها مطب‌های پزشکان و دندان‌پزشکان را شامل می‌شود، ادامه داد: یکی از موضوعات مطرح در جامعه امروز، ضوابط ساختمانی مطب‌ها است و بخشی از دغدغه‌ها به این مسئله برمی‌گردد. بخش دیگری از دغدغه‌ها نیز نگرانی‌هایی است که برخی در خصوص نوبت‌گیری و اتلاف وقت دارند؛ در واقع از لحظه‌ای که پروانه فعالیت صادر می‌شود، پزشک می‌تواند به عنوان واحد صنفی در یک منطقه جغرافیایی به فعالیت بپرازد و ضابطه خاصی جز در موارد خاصی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه چنین روندی نوعی اشکال محسوب می‌شود و شاید به فراخور نیاز زمان شکل گرفته است، افزود: البته به لحاظ بهداشت محیطی نظارت‌های خاصی صورت می‌گیرد و محل فعالیت فرد به لحاظ چارچوب مطب بررسی می‌شود ولی در خصوص اینکه در کدام محل و طبقه چندم باشد ضابطه خاصی وجود ندارد.
قزلباش با تاکید بر اینکه اگر قرار است ساختمانی با کاربری پزشکی احداث شود و از پزشکان بخواهیم که در جای استاندارد تجمیع شوند، باید شرایط را فراهم کنیم، خاطرنشان کرد: ساختمان کلینیک ویژه شفیعیه تنها ساختمان استانداردی است که ضوابط را تا حد زیادی رعایت کرده است؛ در واقع اگر قرار است که ساختمانی کاربری پزشکی داشته باشد و پزشکان به چنین مجموعه‌ای هدایت شوند، شهرداری از روز اول باید ورود کند، ولی فعلا امکانات و شرایط شهر در همین حد است.
رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی زنجان در ادامه با اشاره به اینکه نظارت‌های داخلی در بخش غیردولتی و حتی در بحث مواد غذایی، کار بسیار حساسی است، تصریح کرد: در حد توان و با وجود نیروهای محدود، نظارت به شدت انجام و طی ایام نوروز و تابستان تشدید می‌شود. امسال در مجموع 2000 نظارت داشتیم که 500 مورد تخلف محرز و به تعزیرات و نظام پزشکی ارجاع شد. این در حالی است که گاهی با عدم رعایت برخی ضوابط مواجه می‌شویم و به صورت فعال وارد شده و گزارش‌گیری می‌کنیم.
وی با بیان اینکه مسیر رسیدگی به تخلفات در جامعه پزشکی روشن است و تخلفات محرز شده در صدور پروانه‌های بعدی مدنظر قرار می‌گیرد، یادآور شد: خوشبختانه میزان تخلفات استان زنجان در جامعه پزشکی خیلی کم است و باید قدردان جامعه پزشکی باشیم. همچنین مسیرهای رسیدگی به خطاها باید شفاف باشد و خوشبختانه دانشگاه از این اراده برخوردار است. همچنین بیشترین تخلفی که گزارش میشود، عدم رعایت تعرفه است.
قزلباش افزود: متاسفانه یکی از مشکلات جدی دخالت افرادی است که صلاحیتی برای دخالت در حوزه سلامت ندارند و از جمله آن‌ها می‌توان حضور افراد غیرمتخصص در حوزه طب اسلامی و طب سنتی را نام برد. بخشی از این فعالیت‌ها مخفی است و متاسفانه در اماکنی اتفاق می‌افتد که ما دسترسی نداریم و این خیلی خطرناک است.
منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

نیازمندی ها