کد خبر: 538203
تاریخ انتشار :

یکشنبه آینده علت اصلی آتش‌سوزی بازار تبریز مشخص می‌شود/ ناگفته های آتش سوزی مهیب بازار

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

محمدباقر هنربر، دیشب در جمع خبرنگاران با عنوان بررسی آتش‌سوزی ایکی‌قاپیلار بازار تبریز اظهار کرد: از زمان مهار آتش‌سوزی که در ۳ صبح انجام گرفت بلافاصله عملیات لکه‌گیری انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه مسوولان آتش‌نشانی مسوولیت اعلام علت آتش‌سوزی بازار تبریز را دارند، تصریح کرد: طبق جلسه روز یکشنبه در فرمانداری تبریز مقرر شد تا علت در صبح روز چهارشنبه اعلام شود ولی با توجه به اینکه اطلاعات اولیه به دست آمده و سرنخ‌هایی در دست داریم طبق اعلام شهرداری تبریز به نظر کارشناسان رسمی دادگستری هم نیاز است و به امید خدا در صبح روز یکشنبه هفته آینده علت اصلی اعلام خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌شرقی در رابطه با تناقضات آمار در رابطه با تعداد مغازه‌های آسیب دیده بازار، گفت: ۱۲۰ مغازه دچار خسارت ۵۰ تا ۱۰۰ درصد شده است ولی ۱۱۳ معازه‌دار خود را به هیات امنا معرفی کرده‌اند و به همه این بازاریان در ۳ بازار مشروطه، مجتمع ثصرا و صاحب الامر معازه به ندت یکسال واگذار خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه هدف اصلی ما این است تا مردم خود درگیر مسائل شوند و تشکل‌های مردمی گسترش یابد، توضیح داد: هدف از تشکیل هیات امنای بازار نیز همین موضوع می‌باشد تا بازاریان مسائل خودشان را خود حل کنند.
هنربر با بیان اینکه انتقادها قابل قبول است ولی بازاریان نیز باید از ملک خود مراقب کنند، گفت: برخی مسائل منتشر شده در فضای مجازی از جمله سیستم هوشمند را باید خود بازاریان انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: البته تعدادی افراد غیرمسوول در روز حادثه مصاحبه کرده و حرف‌هایی زدند که قابل قبول نیست چراکه ما کار گروه ۲۱ گانه داریم که شرکت آب و فاضلاب یکی از این کارگروه‌ها است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌شرقی ادامه داد: حرف‌هایی از قبیل اینکه فشار آب کم بود قابل قبول نیست زیرا طبق گزارش مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فشار آب سه اتمسفر وجود داشت و صحبت‌هایی از قبیل افزایش فشار در یک لحظه غیرعلمی است ولی بازهم در شب آتش‌سوزی فشار را کمی زیاد هم کرده بودند.
وی افزود: جلسات آسیب شناسی بازار برگزار شده تا مشکلات بررسی شود و نواقص رفع شود.
هنربر با بیان اینکه بازار محل خرید و فروش است نه انبار، تصریح کرد: متاسفانه برخی بازاریان تیمچه و مغازه خود را تبدیل به انبار کرده‌اند که البته به خاطر تبریز ۲۰۱۸ اکثر این انبارها جمع‌آوری شد.
وی افزود: شنبه هفته آینده جلسه‌ای داریم تا بازاریان از مغازه به عنوان انبار استفاده نکنند و برخی وسایل اشتعال‌زا را دور کنند و پلانی نسبت به این موضوع داشته و در اختیار مدیریت بحران بگذارند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: متاسفانه اکثراً سقف پلاستیکی یو پی اس زده‌اند از این‌رو باید میراث فرهنگی و آقای آبدار اقداماتی انجام داده و جلوی آنها را بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی برنامه‌ریزی مرمت برای یکسال را برای بازسازی اعلام کرده است که شرکت پیمانکار آماده بوده و منتظر اعلام علت آتش سوزی هستند تا هر چه سریع‌تر آواربرداری را انجام دهند.
هنربر به تخصیص هزینه ۲۰ میلیارد تومان برای بازسازی کالبدی خارج مغازه‌ها اشاره کرد و گفت: بازسازی داخلی مغازه و تزئینات بر عهده معازه‌داران است که از بخشی طریق بیمه تامین خواهد شد.
وی متذکر شد: از همه مردم خواهشمندیم تا مغازه و منازل را بیمه کنند چراکه بیمه همگانی یک پشتوانه است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌شرقی در خصوص وضعیت بازاریانی که بیمه نیستند اشاره کرد و گفت: گواهی اطفا حریق بر اساس مستندات توسط آتش نشانی صادر می‌شود و الحمدالله مدیرعامل بیمه نیز از اولین روز همراه بوده و نگاه مثبت دارد.
وی خاطرنشان کرد: همدلی و تعامل عامل اصلی مهار آتش در سریع‌ترین زمان شد ولی در صورت ایجاد حوادث با خونسردی هر چه تمام به نکات ایمنی توجه داشته و اجازه امداد به نیروهای امدادی را بدهند و راه و مسیر را برای خودروهای امدادی باز کنند.
بازار تبریز
بازار تاریخی تبریز وسیع‌ترین مجموعه مسقف و به هم پیوسته جهان شبکه بازار تبریز به مثابه قلب شهر است و نقش عمده‌ای در بافت شهر دارد. این بازار در سال 1354در فهرست آثار ملی قرار گرفت و در مرداد ماه سال 1389 به ثبت جهانی یونسکو رسید. بازاری که از آن به عنوان بزرگ‌ترین اثر ثبتی کشور و وسیع‌ترین مجموعه مسقف و به هم پیوسته جهان یاد می‌کنند.
مجموعه بازار تبریز یکی از بازارهای بزرگ تاریخی و زیبای ایران و خاورمیانه است. عواملی مانند سبک معماری بازار، آرایش مغازه‌ها، کثرت تیمچه‌ها، کاروانسراها، دالان‌ها، راسته‌ها همچنین انواع مشاغل و حرفه‌ها، وجود تعداد بسیاری مدرسه و مسجد که عمدتاً از سابقه تاریخی برخوردارند، این بازار را به نمونه عالی مجهز تجارت، کسب و زندگی اسلامی و شرقی تبدیل کرده است.
مجموعه بازار تبریز 19.3 هکتار مساحت دارد و از نظر نوع کاربری به 27 گروه تقسیم‌بندی می‌شود. واحدهای تجاری مربوط به گروه شغلی فرش، گلیم، پشتی، پشم، طناب فروشی، رفوگری و نقشه کشی فرش با 1564 واحد بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است.
مهم‌ترین راسته‌هایی که در بازار وجود دارند عبارتند از بازار امیر، راسته بازار، راسته قدیم، بازار سراجان، شیشه گرخانه، بازار کفاشان، بازار صفی، بازار صادقیه، دلاله زین بازار، بازار کلاهدوزان، قیزبستی بازار، بازار مسگران، بازار حلاجان، بازار آیت الله شهیدی، یمن دوز بازار، بازار حرمخانه، بازار رنگی .
منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها