کد خبر: 651674
تاریخ انتشار :

۵ روش برای درمان میخچه پا

۵ روش برای درمان میخچه پا
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 

هر ساله تعداد زیادی از انسان‌ها در سراسر دنیا درگیر ضایعه‌پوستی شایعی به نام «میخچه‌» می‌شوند. میخچه‌ها می‌توانند در نواحی مختلفی مانند روی انگشتان دست و پا، روی قوزک پا، زیر آرنج و روی زانوها به وجود بیایند. این ضایعه‌ی پوستی گاهی دردناک و گاهی بدون درد است. به همین دلیل، برخی از درمان کردن آن سر باز می‌زنند. در این مقاله قصد داریم شما را با ۵ روش برای درمان میخچه پا آشنا کنیم تا دچار مشکلات جدی نشوید. در ابتدا، بهتر است آشنایی بیش‌تری با میخچه پا پیدا کنید.

میخچه یا پینه چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟

میخچه‌ها نواحی سفت‌شده و سختی روی پوست هستند که در اثر فشار زیاد و اصطکاک، تغییر حالت داده‌‌اند. این نواحی برای محافظت از بافت‌های زیرین پوست سفت و سخت شده‌اند تا آسیب کم‌تری به بافت‌های بدن وارد شود. میخچه‌ها در هر ناحیه‌ای که فشار و اصطکاک مکرر وجود داشته باشد، ایجاد می‌شوند. برای مثال، ممکن است یک نوازنده‌ی گیتار در سر انگشت‌هایش میخچه داشته باشد. این نواحی که گاهی هم دردناک می‌شوند، درمان‌پذیر هستند. با دنبال کردن روش‌های ساده، می‌توانید بدون جراحی آن‌ها را از بین ببرید.

مهم ترین علل ایجاد میخچه

11

قبل از بررسی راه‌های درمان میخچه پا، به دلایل به وجو آمدن آن می‌پردازیم. عوامل مختلفی در ایجاد و تشدید میخچه پا نقش دارند. از مهم‌ترین دلایل آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بالا رفتن سن
  • لاغری بیش‌ از حد و از دست دادن بافت چربی
  • عدم استفاده از جوراب
  • سابقه‌ی خانوادگی و وراثت
  • پوشیدن کفش نامناسب
  • پینه‌ی پای کهنه و درمان‌نشده
  • بیماری انگشت چکشی
  • ایستادن در طول روز به مدت طولانی
  • پیاده‌روی‌های طولانی مدت
  • راه رفتن بدون کفش یا دمپایی
  • پوشیدن کفش یا جوراب فردی که میخچه دارد

روش‌های درمان میخچه پا

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، میخچه به دلیل فشار مداوم استخوان بر روی پوست ایجاد می‌شود. این نواحی می‌توانند نرم و یا خشک باشند. برای درمان این ضایعه پوستی، روش‌های زیر را امتحان کنید:

آب درمانی

یکی از روش‌های شناخته‌شده‌ی درمان میخچه پا، قرار دادن پا درون آب گرم است. لازم است پا را حدود ۱۰ دقیقه درون آب قرار دهید تا پوست به خوبی نرم شود. سپس، مقداری نمک اپسوم یا عسل را به آب اضافه کنید و به آرامی ماساژ دهید. بهتر است به صورت روزانه و مرتب این روش را امتحان کنید تا زودتر به نتیجه‌ی مورد نظر برسید. توصیه می‌کنیم یک تشت کوچک را مخصوص این کار در نظر بگیرید و هر بار قبل و بعد از قرار دادن پاها درون آن، تشت را ضدعفونی کنید.

استفاده از سنگ پا

با این روش درمان میخچه پا، لایه‌های سفت و رویی را برمی‌دارید. در این روش نیاز است پاهای خود را ۱۵ دقیقه درون آب گرم قرار دهید و با سنگ پای خیس، لایه‌برداری را شروع کنید. سنگ پا را آرام و به صورت دورانی روی پوست حرکت دهید. دقت داشته باشید که فقط قرار است لایه‌های رویی را بردارید؛ پس نباید با سنگ پا به مرکز و درون میخچه وارد شوید.

مرطوب کردن پا با لوسیون

به صورت مرتب و روزانه از کرم‌ها ولوسیون‌های مرطوب‌کننده استفاده کنید تا از سفت‌تر شدن میخچه جلوگیری شود. بهتر است برای درمان میخچه پا به دنبال کرم‌ها و لوسیون‌هایی باشید که در ترکیبات خود اسید سالیسیلیک، اوره و لاکتات آمونیوم دارند. این مواد به تدریج میخچه‌ها را نرم کرده و تاثیر بسیار زیادی دز از بین رفتن آن‌ها دارند. برای تهیه‌ی بهترین لوسیون‌ها و مرطوب‌کننده‌ها می‌توانید به وب‌سایت موتن‌رو مراجعه کنید. این فروشگاه اینترنتی اطلاعات کافی را در اختیار شما قرار می‌دهد تا مناسب‌ترین محصول را برای نوع پوست خود انتخاب کنید.

استفاده از چسب‌های محافظ

این چسب‌ها که به چسب میخچه هم شناخته می‌شوند، به شکل یک دایره‌ی تو خالی طراحی شده‌اند. چسب باید روی میخچه قرار بگیرد تا از ورود فشار مجدد به پوست جلوگیری کند. توصیه می‌شود این لایه‌ی محافظتی را هنگام پیاده‌روی‌های طولانی و فعالیت‌های شدید فیزیکی روی میخچه‌های خود بزنید. همچنین، برای جلوگیری از برخورد میخچه‌ها با سطح داخلی کفش، دمپایی یا جوراب، بهتر است از این چسب‌ها استفاده کنید. اکثر داروخانه‌ها بدون درخواست نسخه چسب‌های محافظ میخچه را به فروش می‌رسانند.

تهیه کفش مناسب

یکی از مهم‌ترین دلایل ایجاد میخچه، پوشیدن کفش‌های نامناسب است. انتخاب سایز نامناسب، بی‌کیفیت بودن زیره‌ی کفش، سفت بودن و سایر موارد مشابه، می‌توانند شما را به میخچه یا پینه دچار کنند. حتی کفش‌های فانتزی و پاشنه‌دار هم به علت طراحی نامناسبی که دارند، شما را در معرض ابتلا به میخچه قرار می‌دهند. بهتر است هنگام انتخاب کفش مواردی را در نظر داشته باشید. برای مثال، هیچ‌وقت در ساعات اولیه‌ی روز برای خرید کفش اقدام نکنید. بهترین ساعت برای خرید کفش حوالی غروب و ابتدای شب است. در این ساعات پای شما به علت راه رفتن در طول روز کمی متورم شده و برای انتخاب کفش با سایز مناسب به شما کمک می‌کند.

از سوی دیگر، می‌توانید با کفی‌های طبی و نرم و یا پوشیدن جوراب‌های پنبه‌ای، از سفتی داخل کفش خود کم کنید.

نکات دیگری که در درمان میخچه پا تاثیرگذارند:

علاوه بر نکاتی که عنوان کردیم، رعایت موارد زیر هم به درمان میخچه پا در منزل به شما کمک می‌کند:

  • کوتاه نگه داشتن ناخن‌های پا
  • نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز
  • تا دوره‌ی درمان کامل نشده، از دویدن و پیاده‌روی‌های طولانی خودداری کنید
  • همیشه جوراب تمیز به پا داشته باشید
  • قرار دادن خمیر سیر تازه روی محل میخچه به مدت ۲۴ ساعت
  • هر شب قبل از خواب مقداری روغن بذر کتان روی میخچه بزنید
  • قبل از خواب مقداری آلوئه‌ورا (گیاه واقعی یا ژل‌های آماده) را روی میخچه قرار دهید
  • به صورت مرتب میخچه را با روغن کرچک مرطوب کنید
  • مخلوط جوش‌شیرین و نمک را به مدت ۱۵ دقیقه روی محل مورد نظر بگذارید و سپس بشویید
  • برای درمان میخچه از یک پنبه آغشته به بلیموی تازه کمک بگیرید و سپس با روغن زیتون آن را ماساژ دهید

 

توجه داشته باشید که اگر بعد از امتحان کردن تمام این روش‌ها باز هم به نتیجه‌ی مطلوب نرسیدید، لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید. چرا که ممکن است به بیماری نقرس یا دیابت مبتلا شده باشید.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

نیازمندی ها