کد خبر: 661759
تاریخ انتشار :

چرا باید مربی سواد مالی و تقویت ذهنیت کارآفرینی بهمراه چرتکه ایرانی باشیم؟

چرا باید مربی سواد مالی و تقویت ذهنیت کارآفرینی بهمراه چرتکه ایرانی باشیم؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 

 مشاغل و مسئولیت­های زندگی آماده شوند. سواد مالی عبارت است از توانایی قضاوت آگاهانه و تصمیم­گیری موثر در خصوص استفاده از منابع پولی و مدیریت آن. آموزش سواد مالی به کودکان و پرورش عادت­های مالی خوب در آنها، دارای مزایای بلندمدت بوده و تلاشی ارزنده به شمار می­آید  و بی­توجهی در این باره می­تواند پیامدهایی ناخوشایند برای آینده کودکان به همراه داشته باشد. سطح آگاهی و جهت­گیری افراد نسبت به محیط پیرامون معمولا در دوران کودکی و نوجوانی در دو نهاد   « خانواده « و » مدرسه « شکل می­گیرد که این دو نهاد از نقش بی بدیلی در جریان مهارت­ها و جهت گیری­هایی نسبت به امور مالی نیز برخوردار می­باشند. فلذا اولین و مهم­ترین گام برای این منظور، آشنا ساختن کودکان با مفاهیم عمده مالی اعم از کسب درآمد، خرج کردن، پس­انداز، قرض کردن و بخشیدن است. البته بدیهی است که در امر آموزش سواد مالی به کودکان تنها نباید به عوامل شناختی و خانوادگی توجه کرد بلکه باید سایر عوامل مانند ویژگی­های روانی، دوستان، الگوهای مرجع کودکان، شرایط سنی آنان، جامعه و... را نیز در نظر گرفت؛ به گونه­ای که نتایج مورد انتظار در امر مدیریت و آموزش مهارت­های مالی حقیقی­تر، منصفانه­تر و نتیجه بخش­تر گردد. مهمترین مسئله معتبر بودن مدرکدوزبانه مربیگری کودکان ثروت ساز برای مربیان آموزش دیده می باشد ضمن اینکه میتوانند بعنوان نماینده موسسه هم در شهر یا استان خود فعالیت داشته باشند

 

اگر قصد ثبت نام در یک دوره مربیگری ویژه که منجر به اشتغال خواهد شد حتما با شماره 02191691840

تماس بگیرید.

معلمان دوره دبستان باید بدانند که کودکان تا قبل از اینکه حساب و کتاب یاد بگیرند، چیزی از ارزش پول نمی‌دانند و برای همین، پدر و مادرها همۀ مخارج‌ آن‌ها را مدیریت می‌کنند. کمی که بزرگ‌تر شدند و شمردن پول را یاد گرفتند، وقت آن است که به آن‌ها پول توجیبی داده شود تا کم‌کم فرمان امور مالی‌شان را به دست بگیرند. همان طور که می­دانیم، کودکی مرحلۀ فوق‌العاده‌ای برای رؤیاپردازی و تحقق آن‌هاست. رؤیای خرید وسیله‌ای دوست‌داشتنی، آن‌ها را به تکاپو می‌اندازد تا فکری برای داشتن پول بیشتر کنند. این تکاپوی درست و شوق فراوان برای پول بیشتر، به والدین اجازه می‌دهد آن‌ها را قدم به قدم با چگونگی پول درآوردن آشنا کنند تا یاد بگیرند پول با تلاش و ارائۀ کالا یا خدمتی به دیگران به دست می‌آید. البته باید در کسب درآمد کنار کودکان باشند و کمک کنند به‌ درستی پول درآورند؛ کاری که یکی از مهم‌ترین بخش‌های زندگی آن‌ها در بزرگسالی است.

توصیه به والدین این است که پیش از هر اقدامی، الگوی مناسبی برای فرزندان‌شان در امور مالی باشند چرا که کودکان با دقت آن‌ها را زیر نظر می‌گیرند. علاوه بر خرید و مطالعۀ کتاب‌ داستان‌های سواد مالی، خوب است کودکان با فرایند کسب درآمد نیز آشنا شوند و در مرحلۀ بعد، خرج، پس‌انداز و تصمیم‌گیری‌های مالی به آن‌ها آموزش داده شود. بودجه‌بندی، تهیۀ فهرستی برای خواسته‌ها و نیازها و هدف‌گذاری، از جمله مفاهیمی است که ورود به دنیای بزرگسالی را به مراتب ساده‌تر می‌کند.

آموزش چرتکه ایرانی

چرتکه یک قاب شمارش با قدمتی طولانی می­باشد، به طوری که ایرانیان برای اولین بار در طول امپراطوری هخامنشی، حدود 600 سال قبل از میلاد مسیح، شروع به استفاده از چرتکه کرده­اند. این ابزار قدیمی، شاید به ظاهر یک دستگاه ساده باشد اما در طول تاریخ به عنوان یک وسیله مهم اقتصادی شناخته شده است که از طریق آن می­توان 4 عمل اصلی ریاضی را انجام داد.

محاسبات اعداد و ارقام به وسیله چرتکه با سرعت بیشتری انجام می­شود که تسهیل در محاسبات را فراهم می­سازد.

این نوع چرتکه از یک قاب، 10 میله و در هر یک، 10 مهره تشکیل شده است. هر میله ارزش مکانی بالاتری نسبت به قبلی دارد به گونه­ای که میله اول یکان، میله دوم دهگان، میله سوم صدگان و میله چهارم هزارگان می­باشد.

صحبت کردن دربارۀ تفاوت نیاز و خواسته، آموزش امور مالی و مدیریت پول به کودکان، خواه به شکل مستقیم و خواه با ارائۀ مثال، ضروری است. علاوه بر آن، کودکان باید با اهمیت کسب درآمد و پس‌انداز، استفاده از آن برای رسیدن به اهداف و البته اعتبار و بدهی که این روزها با زندگی بزرگسالان گره خورده، آشنا شوند. پس وقتی صحبت از آموزش‌های مالی می‌شود، منظور فقط چگونگی افتتاح حساب بانکی، خرج پول و تصمیم‌های مالی خردمندانه نیست، بلکه کودکان باید درک درستی از مسائل اقتصادی و مالی داشته باشند. بسیاری از کودکان تصور می‌‎کنند به دست آوردن پول، آسان و بدون زحمت است و برای این کار فقط کافی است به دستگاه خودپرداز مراجعه کنند. از سوی دیگر، پس‌انداز مقوله‌ای است که این روزها برای خیلی از بزرگ‌ترها سخت و بعضاً غیرممکن شده است. با آموزش مهارت‌های مالی به کودکان می‌شود آیندۀ آن‌ها را تضمین کرد و  بسیاری از این مشکلات پیشگیری کرد.

دکتر علی رنجبر مدیرعامل شرکت کودکان ثروت ساز دارای نشان خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و عضو و مستقر در پارک ملی علوم و فناوریهای نرم این آموزش را برای معلمان کشور لازم دانسته تا بتوانند در قالب این آموزشها باتوجه به فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله) به کودکان 5تا12سال هویت ببخشند.

آدرس سایت: WWW.MANAGERKIDS.IR

آدرس اینستاگرام:@KOODAKANSERVATSAZ

واتساپ:09015934160

تلفن دفتر مرکزی: 02191691840

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها