کد خبر: 670107
تاریخ انتشار :

موتور خودرو و اجزای آن

موتور خودرو و اجزای آن
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 

با اختراع موتورهای احتراق داخلی، انسان ها توانستند مسافت های قابل توجهی را طی کنند و با صرف سوخت از جایی به جای دیگر بروند. این سوخت از بنزین تا گازوئیل و حتی زغال سنگ برای برخی موتورها متغیر است. در موتور احتراق داخلی، سوخت در محفظه احتراق می سوزد و خودرو را حرکت می دهد و گرمای زیادی تولید می کند.

 

اصطلاحات موتورهای احتراق داخلی و موتورهای درون سوز عموماً به موتورهای معمولی مورد استفاده در خودروها و انواع موتورسیکلت ها اطلاق می شود و در واقع اساس صنعت خودروسازی هستند.

بسیاری موتورهای احتراق داخلی را یکی از مهم ترین اختراعات بشر می دانند و معتقدند بسیاری از پیشرفت های بشر مرهون اختراع آنهاست.

از بیرون، یک موتور احتراق داخلی مانند یک سیستم فلزی پیچیده به نظر می رسد که هر قسمت از آن عملکرد خاص خود را مطابق با هدف اصلی حرکت خودرو دارد.

کسب دانش در مورد عملکرد و اهمیت هر قسمت از موتور احتراق داخلی می تواند به درک کلی موتور خودرو و درک نحوه عملکرد آن منجر شود.

موتورهای احتراق داخلی به طور کلی به دو دسته موتورهای دیزلی و موتورهای بنزینی تقسیم می شوند. هدف ما در این مقاله ارائه توضیحاتی در مورد نحوه عملکرد و شناخت اجزای مختلف موتور می باشد. در این دسته از موتورها، احتراق سوخت که بنزینی است، حرکت خودرو را به حرکت در می آورد. در واقع هدف موتور بنزینی تبدیل انرژی حاصل از احتراق بنزین به حرکت است. لوازم یدکی ام وی ام و قطعات موتوری این مدل خودرو در بازار ایران نسبت به  سال های گذشته بیشتر در دسترس مصرف کنندگان می باشد.

این موتورها که به طور گسترده توسط خودروسازان مورد استفاده قرار می گیرند، اندازه کوچکی دارند و در مقایسه با سایر موتورهای احتراق داخلی و یا حتی موتورهای احتراق خارجی مانند موتورهای مورد استفاده در لوکوموتیو، از کارایی قابل قبولی برخوردارند.

صنعت خودروسازی جهانی در حال حرکت به سمت موتورهای الکتریکی و توسعه هر چه بیشتر آنها است. استفاده از این خودروها نیز با سرعتی باورنکردنی در دنیا در حال رشد است زیرا راندمان موتورهای الکتریکی بیشتر از موتورهای احتراق داخلی به ویژه موتورهای بنزینی است و آلودگی زیست محیطی آنها نیز کمتر است.

لوازم یدکی ام وی ام در بازار تهران فروشگاه دیجی کار با بالاترین کیفیت و ارزان ترین قیمت در دسترس مصرف کنندگان می باشد برای سفارش با شماره های زیر در ارتباط باشید:

09128389667 - 02136058442

اما در کشور ما به دلیل نبود زیرساخت های لازم برای ساخت و استفاده از خودروهای برقی و همچنین در دسترس بودن و قیمت مناسب سوخت های فسیلی، خودروسازان همواره بر استفاده از موتورهای بنزینی تاکید می کنند و برنامه ای برای این کار ندارند. تولید و راه اندازی خط تولید خودروهای الکتریکی. موتورهای بنزینی در کشور ما عمدتاً برای خودروهای سواری و خودروهای سنگین عمدتاً از موتورهای دیزلی یا بنزینی استفاده می کنند.

قطعات اصلی موتور خودرو عبارتند از سیلندر، سرسیلندر و اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد قطعات مختلف موتور مورد استفاده در خودروهای امروزی هستید، با ما همراه باشید:

سیلندر در موتور خودرو

سیلندر یک سیلندر توخالی چدنی یا آلومینیومی است که انفجار سوخت در آن رخ می دهد و در واقع پایه موتور خودرو است.

برای هر موتوری که از پیستون استفاده می کند، سیلندر یک قطعه حیاتی و غیرقابل جابجایی در نظر گرفته می شود زیرا این قسمت فضای مورد نیاز برای حرکت پیستون به جلو و عقب را فراهم می کند.

به لطف آب بندی، اصطکاک بین سطح داخلی سیلندر و پیستون به حداقل ممکن کاهش می یابد، زیرا از هدر رفتن انرژی جلوگیری می کند و همچنین آب بندی سیلندر از نشت هوا و روغن جلوگیری می کند.

عموماً موتور خودروها به چندین سیلندر با آرایش خاصی مجهز می شوند که به آن بلوک سیلندر می گویند.

بسته به چینش استوانه ها، این آرایش می تواند خطی، خطی با زاویه، پل V، پل خطی یا VR، دو ردیفه یا پل W، تخت، شعاعی یا ستاره ای و یا حتی چرخشی باشد. شکل، اندازه، آرایش و انتخاب سیلندرها با توجه به اندازه و عملکرد موتور و همچنین کارایی آن تعیین می شود.

سیلندر خورجینی V  شکل

می توان گفت چیدمان سیلندر V شکل معروف ترین نوع چیدمان سیلندر است و امروزه اکثر خودروها از این نوع چیدمان استفاده می کنند. در چیدمان خودرو، استوانه ها مانند حرف V در انگلیسی در دو ردیف روبروی هم قرار گرفته اند و دو بلوک با یکدیگر زاویه تند تشکیل می دهند. این نوع چیدمان باعث می شود که موتور خودرو به عنوان موتور سرعتی شناخته شود و دلیل اصلی استفاده گسترده از آنها نیز به همین مشکل برمی گردد چرا که صنعت خودروسازی به سمت تولید خودروهایی با اسب بخار بیشتر و شتاب بیشتر می رود.

دلیل اصلی ظهور اولین موتورهای اگزوز V شکل از دنیای خودرو این بود که برخی از افراد تصمیم گرفتند از موتورهایی با تعداد سیلندر بالا، به عنوان مثال 12 سیلندر استفاده کنند. اگر این تعداد سیلندر در یک بلوک روبروی هم ردیف می شدند، فضای زیادی اشغال می شد و وزن خودرو بی دلیل افزایش می یافت.

چیدمان سیلندرها بسته به هدف سازنده خودرو متفاوت است. برخی از چیدمان ها مانند سیلندرهای تخت، موتور خودرو را قدرتمندتر می کند و این موتور قدرتمند برای استفاده در خودروهای تجاری و سنگین مناسب است. بسیاری از موتورهای احتراق داخلی مانند خودروهای دیزلی سنگین از این نوع آرایش موتور استفاده می کنند.

برخی از چیدمان ها برای استفاده در موتورهای سرعت مسابقه ای نیز مناسب هستند. از جمله آنها می توان به موتورهای V-thrust یا موتورهای زاویه خطی اشاره کرد.

یکی از بهترین عملکرد های موتور خودور های چینی در ایران ام وی ام می باشد که با توجه به تامین قطعات به صورت دائمی در ایران مصرف کنندگان را راضی نگه داشته و فروش این خودرو ها در بازار به شدت بالاس.

واشر سر سیلندر

به منظور اتصال صحیح سیلندر و سرسیلندر و جلوگیری از نشت آب به خارج از بلوک سیلندر از واشر سرسیلندر استفاده می شود. واشر سرسیلندر وظیفه آب بندی محفظه احتراق سوخت را بر عهده دارد و اجازه گردش روغن و آب را بدون اختلاط می دهد. این قطعه که یکی از قطعات اصلی موتور خودرو است از پنبه مقاوم در برابر شعله، فولاد مرغوب و مس ساخته شده است.

گفته می شود سفتی واشر سرسیلندر بسیار مهم است زیرا این قسمت با ادغام سرسیلندر با بدنه موتور از نشت گاز جلوگیری می کند و در واقع باعث افزایش خروجی و راندمان موتور می شود.

اگر ماشین شما آب و روغن مخلوط شده، آب از اگزوزش خارج می شود، کشش و قدرت کافی ندارد، کند کار می کند یا حتی بی دلیل می جوشد، احتمال سوختن واشر سرسیلندر وجود دارد. واشر سر سوخته اصطلاحی است که به تغییر شکل این قطعه در اثر عوامل متعددی مانند عملکرد نامناسب ترموستات، نشتی در سیستم آب و تخلیه رادیاتور خودرو، فشار وارده به موتور و عدم توجه به خودرو اشاره دارد. . آمپر و استهلاک این مفصل.

نکته مهم عدم استفاده از خودرو در هنگام سوختن واشر سر و انتقال سریع آن به تعمیرگاه با یدک کش است وگرنه دور از انتظار نیست که موتور خودرو آسیب بسیار بیشتری ببیند و هزینه تعمیر آن چند برابر شود.

سوختن واشر هد به یکباره اتفاق نمی افتد، اما آب رادیاتور داغ می شود و چند دقیقه پس از برخورد آمپر به خط قرمز، واشر شروع به از کار افتادن می کند. بهتر است بلافاصله خودرو را به تعمیرگاه ببرید.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما