اسکیما چیست و چگونه باید از آن در سایت استفاده کرد؟
اگر کار طراحی سایت انجام داده باشید، قطعا بارها عبارت اسکیما به گوشتان رسیده است. استفاده از نشانهگذاری Schema کمک میکند سایت شما از سایت رقبا متمایز شده و در صفحه نمایش نتایج گوگل بهتر نمایش داده شود. اگر این سوال برای شما هم پیش آمده که اسکیما چیست، چه انواعی دارد و چگونه میتوان از آن در سایت استفاده کرد؟ ادامه این مطلب را از دست ندهید. در ادامه توضیحات کاملی را درباره Schema، انواع آن و روش استفاده از این روش نشانهگذاری در سایت را ارائه میدهیم.
تعریف اسکیما؛ تاثیر Schema Markup بر سایت
اگر بخواهیم اسکیما را به زبان ساده تعریف کنیم، میتوان این طور بیان کرد که اسکیما نوعی زبان نشانهگذاری است. باوجود اینکه گوگل و سایر موتورهای جستجو یک هوش مصنوعی قدرتمند محسوب میشوند ولی باز هم برای درک بهتر محتوای موجود در یک سایت نیاز به توضیحات بیشتری دارند. نشانهگذاری اسکیما (Schema Markup) به موتورهای جستجو کمک میکند که اطلاعات بیشتری را درباره محتوای صفحات سایت به دست آورند.
وبمسترها با قرار دادن کدهای Schema میان کدهای صفحات مختلف سایت، اطلاعات کاملی را در مورد محتوای هر صفحه در اختیار رباتهای گوگل و موتورهای جستجو قرار میدهند. بهعنوان مثال، قرار دادن کد Schema در سایت نشان میدهد که متن یک صفحه مربوط به مقاله است یا اعداد استفاده شده در این صفحه، مربوط به قیمت محصولات است. استفاده از قابلیت نشانهگذاری Schema در فروشگاه ساز آنلاین، به بهبود رتبه سایتهای طراحی شده با این ابزار کمک میکند.
آشنایی با انواع اسکیما؛ کاربرد انواع Schema Markup در سایت
برای این که بتوانید برای بهبود رتبه سئو فروشگاه اینترنتی و سایت شرکتی از کدهای درستی استفاده کنید، باید با انواع مختلف Schema آشنایی داشته باشید. انواع اسکیما را باید متناسب با محتوای وبسایت خود استفاده کنید:
- اسکیمای سازمانی: در این نوع Schema میتوانید اطلاعاتی مانند: نام سازمان، لوگوی سازمان، شماره تماس و اطلاعات ارتباطی، آدرس و موقعیت مکانی، آدرس سایت و شبکههای اجتماعی را به کاربران نمایش دهید.
- اسکیمای افراد: اسکیمای فردی یا افراد، عملکردی نسبتا مشابه با اسکیمای سازمانی دارد. در این نوع Schema اطلاعات شخصی مانند: نام، محل تولد، تاریخ تولد، وضعیت تاهل و اطلاعاتی اینچنین در موتورهای جستجو به نمایش گذاشته میشود و بیشتر برای بیوگرافی افراد معروف کاربرد دارد.
- اسکیمای کسبوکار محلی: این نوع Schema مناسب کسبوکارهایی است که سئوی محلی برایشان اهمیت دارد. به کمک این کد Schema میتوان آدرس دقیق، ساعت کاری، نحوه ثبت سفارش و رزرو را در صفحه جستجو گوگل به نمایش درآورد.
- اسکیمای محصولات: به کمک این نوع کد میتوان اطلاعات دقیقی درباره قیمت محصول، موجودی، جنس و متریال و نظرات کاربران درباره آن محصول را در SERP مشخص کرد.
- اسکیمای Review/Rating: این کد Schema امتیازات یک محصول یا صفحه را مشخص میکند.
- اسکیمای سوالات متداول (FAQ): یکی از متداولترین انواع Schema مربوط به اضافه کردن کادر سوالات متداول در صفحه نتایج جستجو است. به کمک این کد میتوانید سوالات متداول کاربران را همراه با پاسخ در صفحه نتایج جستجو گوگل نمایش میدهد.
همه این نوع کدهای Schema به طرز حیرتآوری بر بهبود رتبه سئو، نرخ بازدید و کلیک کاربران تاثیر میگذارد. مدیران حرفهای سایتها از این موقعیت که در دسترس آنها قرار گرفته است، برای افزایش مخاطبان و در نتیجه آن افزایش فروش و کسب سود استفاده میکنند.
نحوه استفاده از نشانهگذاری اسکیما در سایتهای وردپرسی و غیروردپرسی
برای این که از کد Schema در سایت خود استفاده کنید، روشهای مختلفی وجود دارد. در ادامه این روشها را توضیح میدهیم.
نشانهگذاری اسکیما با استفاده از Google Webmaster Tools
برای استفاده از Schema در وبسایت خود میتوانید از ابزار Google Webmaster Tools استفاده کنید. برای این کار با استفاده از دیتا هایلایتر میتوانید مطالب سایت را نشانهگذاری کنید. Data Highlighter در ابزار وبمستر تولز با به کار گرفتن قوانین Schema محتوای درون سایت را نشانهگذاری کرده و در Rich Snippet به کاربران نمایش میدهد.
استفاده از Schema Markup با استفاده از Google Tag Manager
در این روش باید کدهای JSON-LD را بهعنوان کدهای HTML در سایت اضافه کنید. با انجام این کار، پس از هر بازدید تگهای HTML فعال شده و گوگل این تگها را شناسایی میکند. در نهایت برای نمایش نتایج مرتبط به مخاطبان بهتر عمل میکند.
استفاده از اسکیما در وردپرس با افزونههای آماده
برای استفاده از اسکیما در وردپرس میتوانید بهراحتی از افزونههای آماده استفاده کنید. از جمله این افزونهها میتوان به Schema، FAQ Schema و Rank Math Pro اشاره کرد. هر کدام از این افزونهها برای نشانهگذاری بخشهای مختلفی از سایت کاربرد دارند. افزونه FAQ Schema سوالات متداولی را تعریف کنید و پاسخهای کوتاهی را در اختیار مخاطبان قرار دهید.
استفاده از Schema Markup با استفاده از افزودن کد به قالب سایت
یکی دیگر از روشهای نشانهگذاری به کمک Schema، اضافه کردن کدهای آن به قالب سایت است. برای این کار باید کدهای Schema را در هدر سایت و تگ اسکریپت قرار دهید.
اگر با کدهای Schema آشنایی ندارید، به سایت schema.org سر بزنید. این سایت بهعنوان مرجعی برای آیتمهای نشانهگذاری و کدهای مربوط به آنها است. گوگل در راهنماییهای خود بر استفاده از نشانهگذاری Schema تاکید کرده است؛ بنابراین اضافه کردن Schema Markup به لیست امکانات سایت فروشگاهی و سایت شرکتی خود را در اولویت قرار دهید.
با استفاده از Schema Markup در میان رقبا متفاوت ظاهر شوید
در این مقاله درباره اسکیما و تاثیر آن بر بهبود وضعیت یک سایت صحبت کردیم. وبمستران حرفهای بهطورکامل از اهمیت Schema در سایت آگاهی دارند؛ بنابراین در امکانات سایت خود از این کدها استفاده میکنند. اگر خودتان با طراحی سایت آشنایی ندارید ولی قصد راهاندازی یک سایت فروشگاهی را دارید، کار را به شاپفا بسپارید. شاپفا یک فروشگاه ساز آنلاین است که به کمک آن میتوانید سایت موردنظر خود را مطابق با جدیدترین استاندارهای روز طراحی کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این مجموعه، نام شاپفا را در گوگل جستجو کنید و با کارشناسان شاپفا ارتباط بگیرید.
دیدگاه تان را بنویسید