کد خبر: 677462
تاریخ انتشار :

معرفی تعدادی از برنامه­های استعدادیابی ایران

استعداد یکی از ویژگی­های ذاتی افراد است که می­تواند مربوط به مهارت­های مختلفی باشد، در چند سال اخیر برنامه استعداد یابی با هدف پی­بردن به مهارت­های افراد در بسیاری از کشورهای دنیا اجرا می­شود. در واقع اجرای نمایش­های مختلف در قالب مسابقاتی که باعث ایجاد رقابت میان شرکت­کنندگان می­شود، آنقدر برای مخاطبان جذاب است که باعث تولید چنین برنامه­های جالبی شده است. در ایران نیز تاکنون برنامه­های مختلفی در راستای کشف استعدادهای افراد برگزار شده که معمولا مورد استقبال بسیاری از مخاطبان قرار گرفته­اند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا برنامه­های مختلفی که در داخل کشور با هدف کشف استعدادهای خاص افراد تولید شده­اند را به شما معرفی کنیم.

معرفی تعدادی از برنامه­های استعدادیابی ایران
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 

برنامه استعداد یابی (Talent Show) چیست؟

این نوع برنامه رویدادی است که در آن شرکت­کنندگان هنرهای آواز، لب­خوانی، بازیگری، هنرهای رزمی، نواختن ساز، شعر، کمدی یا فعالیت­های دیگر را برای نمایش توانمندی­های خود اجرا می­کنند.

بسیاری از این برنامه­ها در قالب مسابقاتی اجرا می­شوند که معمولا برای نفرات برتر جوایزی در نظر می­گیرند تا انگیزه شرکت در این مسابقات را برای افراد بالاتر ببرد.

برنامه­های استعدادیابی در ایران کدام­اند؟

سابقه شبکه­های نمایشی ایران در زمینه تولید برنامه استعداد یابی را می­توان مربوط به دهه 70 و اجرای برنامه قوی­ترین مردان ایران در نظر گرفت.

با گذشت زمان و استقبال خوبی که از سوی مخاطبین صورت گرفت، شاهد ساخت و نمایش برنامه­های بیشتری در این زمینه بودیم که برخی از آنها شامل موارد زیر است.

برنامه آقای گزارشگر

این مسابقه تلویزیونی در حوزه گزارشگری فوتبال برگزار شد و از میان 6 هزار نفری که علاقه­مند به این حرفه بودند، 147 برگزیده راهی مرحله بعد شد و از این بین نیز 102 نفر در 17 گروه قرار گرفتند.

این برنامه استعداد یابی در چند فصل اجرا شد و در هر دوره نیز اطلاعات عمومی شرکت­کنندگان در زمینه فوتبال و شناخت آنها از فوتبالیست­ها مورد ارزیابی قرار گرفت.

برنامه جادوی صدا

هدف اصلی از برگزاری این مسابقه کشف استعدادهای افراد در زمینه دوبله بود، ثبت­نام در این برنامه از طریق سایت شبکه سه صدا و سیما انجام شد.

روند نام­نویسی نیز به این صورت بود که چند قطعه فیلم در اختیار علاقه­مندان قرار گرفت و از آنها خواسته شد تا بعد از انجام دوبله، فیلم­ها را در اختیار مسئولان برنامه قرار دهند.

از میان 8000 فیلمی که از سوی داوطلبان ارسال شد و توسط گروه دوبلاژ مورد بررسی قرار گرفت، تعدادی از این افراد برای شرکت در برنامه حضوری و رقابت با یکدیگر انتخاب شدند.

برنامه موج شب

موج شب در سال 1394 با حضور مسعود فروتن روی آنتن رفت و دارای 2 بخش مختلف بود که قسمت اول آن به دعوت مجریان پیشکسوت و گفتگو با آنها می­پرداخت.

در بخش دیگری از برنامه که هدف آن شناخت استعدادهای متقاضیان در امر مجری­گری بود، از داوطلبان دعوت می­شد تا به­صورت حضوری از آنها تست اجرا گرفته شود.

برنامه ستاره ساز

یکی دیگر از برنامه­هایی که در زمینه ورزشی فعالیت خود را در راستای کشف استعدادهای فوتبال توسط صدا و سیمای ایران آغاز کرد، با عنوان ستاره ­ساز شناخته می­شود.

اجرای محمدرضا احمدی و امیرعلی دانایی در کنار کارشناسانی همچون خداداد عزیزی، فیروز کریمی، مجتبی جباری و با حضور نوجوانانی که شیفته فوتبال بودند، نمایش جذابی را در معرض دید مخاطبان قرار داد.

برنامه قندپهلو

قندپهلو یکی از مسابقات تلویزیونی است که از شبکه آموزش پخش می­شد، این برنامه استعداد یابی با موضوع شعر و ادبیات طنز و با اجرای رضا رفیع روی آنتن قرار گرفت.

شهرام شکیبا و ناصر فیض به­عنوان داوران این برنامه به ارزیابی شاعران طنزپرداز ایرانی پرداختند، البته در یکی از دوره­های این برنامه شرکت­کنندگانی از کشورهای افغانستان و تاجیکستان نیز حضور داشتند.

برنامه ستاره بیست

علاقه­مندان به هنر بازیگری در سال 1394 این موقعیت را به­دست آوردند تا در قالب برنامه­ای به­نام ستاره بیست مهارت خود را مورد ارزیابی داوران قرار دهند.

البته این برنامه حتی با وجود بازیگران مطرح و شناخته­شده­ای که در سمت داوری حضور داشتند، آن­طور که باید، مورد استقبال مخاطبان قرار نگرفت.

15

برنامه آوای جادویی

چند وقتی است که یک برنامه مهیج و تخصصی در زمینه کشف استعدادهای خوانندگی در حال پخش بوده که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است.

در این برنامه استعداد یابی علاوه ­بر رقابت میان شرکت­کنندگان، در صورت دریافت تایید از سوی داوران، این افراد می­توانند به­عنوان شاگرد زیر نظر خوانندگان سرشناس ایرانی تحت تعلیم مهارت خوانندگی قرار بگیرند.

نکته مهمی که درباره این برنامه مهیج وجود دارد این است که داوران از سبک­های مختلف موسیقی انتخاب شده­اند تا بر این اساس داوطلبان را مورد ارزیابی قرار دهند.

بزرگترین برنامه استعداد یابی ایرانی در زمینه موسیقی که با حضور ستارگانی همچون محمد اصفهانی، رضا یزدانی، محمد معتمدی و رضا صادقی قصد دارد تا استعدادهای برتر خوانندگی را به مخاطبان معرفی کند.

آن دسته از افرادی که به­دنبال یافتن فضایی درست برای پرورش و شکوفایی استعداد خود در زمینه خوانندگی هستند، می­توانند با ثبت­نام در این برنامه میزان مهارت خود را زیر نظر اساتید بزرگ مورد قضاوت قرار دهند.

البته آوای جادویی سعی دارد تا با ایده­های متفاوت موقعیت مناسبی را در اختیار جوانان علاقه­مند به حوزه موسیقی قرار دهد.

اولین قسمت مسابقه خوانندگی آوای جادویی در تاریخ 25 اسفندماه 1401 توسط فیلم­نت به نمایش درآمد و دوست­داران برنامه­های استعدادیابی می­توانند هر هفته قسمت جدید این برنامه مهیج را از فیلم­نت تماشا کنند.

برنامه عصر جدید

عصر جدید نیز دیگر برنامه استعداد یابی ایرانی است که در چندین شاخه مختلف مانند هنرهای رزمی، دوبله، بازیگری، اجراهای گروهی و دیگر مهارت­های مختلف به ارزیابی شرکت­کنندگان پرداخت.

عصر جدید از جمله برنامه­هایی بود که در چندین دوره مختلف از سال 98 تا 1401 روی آنتن رفت و انتخاب افراد برگزیده را به عهده مخاطبان گذاشت.

افرادی که قصد داشتند در این مسابقه شرکت کنند باید در ابتدا ویدیویی از مهارت خود را برای کارشناسان ارسال می­کردند و در صورتی که مورد تایید قرار می­گرفت اجازه حضور در برنامه را به­دست می­آوردند.

داورهای این مسابقه امین حیایی، رویا نونهالی، بشیر حسینی، آریا عظیمی نژاد، کارن همایونفر، ژاله صامتی و مجید اسماعیلی بودند.

برنامه خنداننده شو

یکی از بخش­هایی که در برنامه خندوانه به آن پرداختند، مسابقه­ای تحت عنوان خنداننده شو و استندبای کمدی بود.

نحوه انتخاب شرکت­کنندگان به این صورت بود که داوطلبان با ارسال ویدیوهای خود تحت بازبینی کارشناسان قرار گرفتند و بعد از تایید، تعدادی از آنها برای حضور در برنامه دعوت شدند.

جمع­بندی

برنامه استعداد یابی رویدادی است که در آن افراد می­توانند مهارت خود را در زمینه­های مختلفی همچون بازیگری، رشته­های ورزشی، خوانندگی، دوبله و بسیاری موارد دیگر در معرض دید مخاطبان قرار دهند.

وجود چنین برنامه­های با توجه به فضای رقابتی و همچنین نمایش مهارت­های خاص، برای بسیاری از افراد جالب توجه خواهد بود.

از همین رو تاکنون برنامه­های نمایشی زیادی در این راستا تولید شده­است که طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند.

در کشور ما نیز مسابقات استعدادیابی با رویکردهای مختلف تولید و به نمایش درآمده که اغلب برای طیف گسترده­ای از مخاطبان جالب توجه بوده است.

تعدادی از این برنامه­های ایرانی شامل خنداننده شو، ستاره بیست، صدای برتر، عصر جدید و برخی موارد دیگر است.

هر کدام از این برنامه­ها در زمینه­های مختلفی فعالیت می­کردند که بعد از مدتی نیز اجرای آنها به اتمام رسید.

در این بین مسابقه آوای جادویی به­عنوان بهترین برنامه در خصوص کشف استعدادهای خوانندگی هم ­اکنون در حال پخش است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها