کد خبر: 681487
تاریخ انتشار :

اپلای تخصص پزشکی آلمان

آلمان یکی از بهترین کشورها برای تخصص پزشکی (دستیاری یا دکترا) است و دانشجویان بین المللی با انتخاب این کشور برای تحصیل می‌توانند تجربه ارزشمندی را کسب نمایند.

اپلای تخصص پزشکی آلمان
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 

با مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل ، فرصت‌های شغلی متنوعی در انتظار شما خواهد بود. البته ، برای اپلای تخصص پزشکی در آلمان الزاماتی وجود دارد که ارائه مدرک پزشکی عمومی‌و تسلط به زبان آلمانی از حداقل شرایط‌ها هستند.

به طور کلی ، متقاضیان بین المللی و آلمانی می‌توانند از بین انواع زمینه‌های تخصص پزشکی که در آلمان وجود دارند ، انتخاب نمایند. دوره‌های تخصص پزشکی بسته به نوع تخصص حدود 4 تا 5 سال زمان نیاز دارد.

دانشجویان پس از گذر از این دوره ی 6 ساله ، می‌توانند برای تخصص پزشکی (رزیدنتی) اقدام نمایند و پس از اتمام دوره به عنوان پزشک متخصص مشغول به کار شوند.

 

اما ، اپلای تخصص پزشکی در آلمان برای متقاضیان بین المللی چگونه است؟ در ادامه به همین موضوع می‌پردازیم.

شرایط لازم برای اپلای تخصص پزشکی آلمان

تخصص پزشکی در آلمان شامل رشته‌های مختلفی است که چشم پزشکی ، اورولوژی ، قلب و نورولوژی از محبوب ترین آن‌ها می‌باشد. تخصص پزشکی به دانشجو کمک می‌کند تا بر روی حوزه ای خاص از پزشکی تمرکز کند.

شرایط لازم برای اپلای تخصص پزشکی در آلمان شامل موارد زیر می‌باشد:

مدرک پزشکی عمومی

مدرک پزشکی که در اختیار دارید را باید از دانشگاهی معتبر دریافت کرده باشید. دقت کنید که ، مدارک پزشکی اخذ شده از کشورهای غیر اتحادیه اروپا می‌بایست مورد تایید مقامات مربوطه در آلمان قرار گیرند.

تسلط به زبان آلمانی برای تحصیل و مهاجرت کاری

 یکی از شرایط اپلای تخصص پزشکی در آلمان ، تسلط به زبان آلمانی است. چرا که اکثریت برنامه‌های تخصص به حداقل سطح B2 زبان آلمانی نیاز دارند. البته ، ممکن است برای برخی از برنامه‌های تخصص ، مهارت‌های زبانی سطح C1 لازم باشد.

آیا زبان آلمانی به عنوان قسمتی مهم از شرایط مهاجرت کاری به آلمان محسوب می‌شود؟پاسخ مثبت است. دقت کنید که ، تسلط زبان آلمانی نه تنها در طی روند اپلای تخصص پزشکی آلمان لازم است ، بلکه در زمان کار به عنوان یک پزشک نیز مورد نیاز می‌باشد.

لذا ، شرکت در آزمون‌هایی نظیر آزمون گوته ، TestDaF و یا telc Deutsch Medizin ، برای اثبات سطح مهارت‌های زبان آلمانی مناسب هستند.

علاوه بر این ، اصطلاحات و واژگان پزشکی در آلمان ممکن است متفاوت باشد. لذا ، برای اخذ مجوز فعالیت در این کشور می‌بایست تا سطح C1 با اصطلاحات پزشکی آشنایی داشت.

آزمون Fachsprachprüfung (FSP)

آزمون Fachsprachprüfung (FSP) به عنوان یک آزمون ورودی ، برای پذیرش در دوره‌های تخصص پزشکی در آلمان مورد نیاز است. لذا ، جهت اخذ مجوز موقت کار  باید در آزمون FSP قبول شوید.

ارزیابی مدرک

از شرایط تحصیل تخصص پزشکی در آلمان ارزیابی مدرک پزشکی است. لذا ، پیش از دریافت مجوز کار آلمان ، مدرک پزشکی تان ارزیابی می‌شود که پس از ارزیابی مدرک شما مجوز کار دریافت خواهید کرد.

29

مجوز پزشکی

برای انجام کار پزشکی در کشور آلمان می‌بایست مجوز پزشکی دائمی‌(Approbation) و یا مجوز پزشکی موقت (Berufserlaubnis) که برای دو سال معتبر است،داشته باشید.

لذا،متقاضیانی که به دنبال تخصص در آلمان هستند،نخست می‌بایست مجوز پزشکی دریافت نمایند که به این مجوز پزشکی Aprobation گفته می‌شود.

به طور کلی ، فرآیند دریافت مجوز پزشکی برای دانشجویان کشورهای غیر اتحادیه اروپا ممکن است کمی‌پیچیده باشد.به هر حال ،در مرحله نخست مدارکتان باید مورد ارزیابی قرار گیرند تا بدین ترتیب مشخص شود که آیا مدارک تحصیلی پزشکی شما معادل با سطح تحصیلات دانشگاه‌های آلمان است یا خیر.

شرایط سنی تحصیل در آلمان

در ادامه به بررسی تحصیل پزشکی در آلمان پراخته شده است و به این سوال پاسخ می‌دهیم که شرایط سنی در این رشته به چه شکل است.

در آلمان، شرایط سنی برای تحصیل در رشته‌های تخصصی مختلف، به ویژه در رشته پزشکی، بستگی به نوع تحصیلی و مقطعی که فرد قصد دارد در آن تخصص را ادامه دهد دارد. اما به طور کلی، طول دوره تخصص در پزشکی متفاوت است و در میانگین ۳ تا ۵ سال به طول می‌انجامد.در این رابطه دو حالت وجود دارد:

حالت اول: ادامه تحصیل در مقطع دکترا در رشته پایه علوم پزشکی در این حالت،پزشکان ایرانی می‌توانند در مقطع دکترا در رشته پایه علوم پزشکی تحصیل کنند.برای این منظور، شرایط سنی خاصی وجود ندارد.

حالت دوم: ادامه تحصیل در مقاطع تخصص بالینی در این حالت، پزشکان ایرانی می‌توانند در مقاطع تخصص بالینی در آلمان تحصیل کنند. برای ورود به این مقطع تحصیلی، باید شرایط سنی و شرایط دیگری را رعایت کنید.یکی از شرایط مهم سنی در آلمان، داشتن حداقل دو سال سابقه فعالیت پزشکی در بیمارستان یا درمانگاه است.

شهریه تحصیل تخصص پزشکی در آلمان

شهریه دانشگاه در آلمان تقریبا رایگان است و این کشور برای این دوره از تحصیلات در دانشگاه‌های دولتی هزینه ای را دریافت نمی‌کند.

فرآیند برنامه

با فراهم آوردن شرایط لازم برای اپلای تخصص پزشکی آلمان ، می‌توانید فرایند درخواست را آغاز نمایید.

مراحل اپلای تخصص پزشکی در آلمان به شرح زیر می‌باشد:

  • تحقیق و بررسی در مورد برنامه‌های تخصص پزشکی:

با تحقیق و بررسی در مورد برنامه‌های تخصص پزشکی فرایند اپلای را شروع کنید. در این مرحله می‌بایست عواملی چون مکان و مدت زمان برنامه ، انواع تخصص‌ها و شهرت بیمارستان‌ها و غیره را مد نظر داشته باشید.

  • آماده سازی اسناد و مدارک مورد نیاز:

تمامی‌مدارک مورد نیاز نظیر گواهینامه‌های مربوط به مهارت‌های زبانی، مدرک عمومی‌پزشکی، توصیه نامه و رزومه را آماده کنید.

 

  • معادل سازی مدرک پزشکی:

جهت معادلسازی مدرک پزشکی ، لازم است تا در دوره‌هایی که توسط آکادمی‌ها و کالج‌ها با همین هدف برگزار می‌شوند ، شرکت کنید.

  • درخواست مجوز پزشکی:

از دیگر مراحل برای اپلای تخصص پزشکی در کشور آلمان ، درخواست مجوز پزشکی است.

برای درخواست مجوز پزشکی (Approbation) یا مجوز موقت پزشکی (Berufserlaubnis) از طریق سازمان بهداشت و درمان عمومی‌مربوطه (Landesgesundheitsamt) در کشور آلمان اقدام نمایید.

  • درخواست‌های شغلی:

در این مرحله می‌بایست درخواست تان را به کلینیک‌ها و یا بیمارستان‌هایی که تخصص پزشکی مورد نظرتان را ارائه داده اند ، ارسال نمایید.

یافتن موقعیتی شغلی در یک کلینیک یا بیمارستان می‌تواند فرایند اپلای تخصص پزشکی در آلمان را آسان تر کند. لذا ، می‌بایست تمامی‌بخش‌ها و شهرهایی را که امکان کار در آن‌ها برایتان وجود دارد و می‌توانید درخواست کار دهید ، تعیین نمایید.

به طور کلی ، یافتن موقعیت شغلی می‌تواند برای پیشرفت شغلی و فرآیند معادل سازی بسیار اهمیت داشته باشد.

در حال حاضر ، تخصص‌های پزشکی در آلمان را می‌توان از طریق حدود 300 بیمارستان آموزشی مرتبط با دانشگاه‌ها و نیز تعدادی از بیمارستان‌های غیر آموزشی دنبال کرد.

همچنین ، برای یافتن موقعیت‌های در دسترس استفاده از پلتفرم‌هایی نظیر aerzteblatt.de و یا marburger-bund.de می‌توانند به شما کمک کنند.

  • مصاحبه:

یکی از مراحل اپلای تخصص پزشکی آلمان انجام مصاحبه است. لذا ، ممکن است برای مصاحبه دعوت شوید.

اما برای موفقیت در مصاحبه می‌توانید در رابطه با بیمارستان مورد نظرتان تحقیق نمایید ، رزومه تان را بررسی نموده و آن را تقویت کنید و نیز سوالاتی که به طور معمول در مصاحبه تخصص پرسیده می‌شود را تمرین کنید.

  • پذیرش

در صورتی که در برنامه ی رزیدنتی یا تخصص پذیرفته شده باشید ، قراردادی که شامل شرایط و ضوابط استخدام می‌باشد ، دریافت می‌کنید. توجه داشته باشید که ، پیش از امضا کردن قرارداد ، می‌بایست آن را با دقت بررسی نمایید.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها