قوانین سفر با هواپیما برای مسافران
اگر بخواهیم در کمترین زمان ممکن و با راحتترین روش سفر کنیم، قطعا اولین گزینهی ما سفر با هواپیما خواهدبود. با این وجود سفرهای هوایی قوانین مخصوص به خود را نیز دارند که به عوامل مختلفی مانند ایرلاین، مقصد سفر و مبدا آن بستگی دارد. مطلع بودن از این قوانین به ما کمک خواهدکرد که با خیالی راحت و مطمئن به سفر بپردازیم و هنگام سفر با هواپیما با چالشهای مختلف روبرو نشویم. در این نوشته مهمترین قوانین مربوط به هواپیما را برای شما شرح خواهیمداد تا هنگام سفرهای هوایی خود با توجه به این نکات، سفری راحت و مطمئن را تجربه کنید.
قوانین مربوط به بلیط و سوار شدن به هواپیما
شما برای خرید بلیط هواپیما چارتر ، سیستمی و یا لحظه آخری و همچنین برای سوار شدن به هواپیما نیاز به مدارک مختلفی دارید. کارت شناسایی معتبر در سفرهای داخلی و پاسپورت در سفرهای خارجی از مدارک موردنیاز هنگام صدور بلیط و کارت پرواز محسوب میشود. در فرودگاه و پیش از پرواز نیز حتما مدارک مربوطه را به همراه داشتهباشید. این مدارک در سفرهای داخلی شامل کارت ملی یا شناسنامه و بلیط هواپیما یا رزرواسیون و در پروازهای خارجی شامل گذرنامهی معتبر، ویزا، بلیط هواپیما، بیمه مسافرتی، مدارک مرتبط با بهداشت (برای بعضی از کشورها) و بلیط بازگشت (برای بعضی از کشورها) است.
در سفرهای خارجی، پرداخت عوارض خروج از سفر را فراموش نکنید. همچنین حتما توجه کنید که در زمان مناسب، یعنی حداقل یک ساعت قبل از پرواز، به فرودگاه مراجه کنید؛ زیراممکن است فرآیند تحویل بار و گرفتن کارت پرواز و ... طولانی شود و در صورتی که دیرتر از زمان مقرر به فرودگاه مراجعه کنید، از پرواز جا بمانید. همچنین توجه نمایید مسافرانی که نتوانند در ساعت تعیینشده در فرودگاه حاضر شوند، بلیطشان مشمول مقررات مربوط به تأخیر مسافران می گردد و ممکن است به فرد دیگری واگذار شود.
قوانین مربوط به بیماران و افراد باردار
در صورتی که دچار بیماری هستید، بهتر است شرایط و بیماری خود را حداقل یک روز پیش از سفر با مسئولان ایرلاین موردنظر خود در میان بگذارید. همچنین افراد معلول بهتر است بهتر است کمی زودتر در فرودگاه حاضر شوند تا کارهایشان سریعتر انجام شده و به موقع به پرواز برسند. اگر فردی از ویلچر استفاده میکند، باید این مساله را 48 ساعت زودتر با ایرلاین پرواز موردنظر خود درمیان بگذارد. به طور کلی برخی بیماران باید پیش از پرواز از پزشک مجوز پرواز دریافت کنند. این گروهها شامل افراد مبتلا به هر نوع بیماری عفونی، افرادی که شرایط فیزیکی یا رفتاری آنان ممکن است موجبات آزار سایر مسافرین را فراهم کند، بیمارانی که نوع بیماری آنها ممکن است باعث اختلال در ایمنی یا تأخیر در پرواز شود، افرادی که به تنهایی قادر به مراقبت از خود نبوده و نیاز به همراه دارند، افرادی که شرایط پزشکی آنها ممکن است تحت تأثیر پرواز تشدید یا وخیم شود و افرادی که به تازگی تحت عمل جراحی عمیق قرار گرفتهاند، میشود.
درمورد خانمهای باردار نیز قوانینی برای پرواز وجود دارد. به طور کلی عموما تا پیش از ماه سوم بارداری، به جز موارد خاص، محدودیت و ممنوعیتی برای سفر افراد باردار وجود ندارد. در سهماههی دوم، برای پروازهای بالای دو ساعت نیاز به مجوز پزشکی وجود دارد و برای پروازهای زیر دو ساعت محدودیتی برای خانمهای باردار وجود ندارد. از هفتهی 28 تا 35 بارداری، مادران باردار با اجازهی پزشک متخصص امکان پرواز خواهندداشت و پس از هفتهی 35 نیز اکثر شرکتهای هواپیمایی اجازهی پرواز برای افراد باردار را به علت اضافه وزن، کاهش تعادل و ریسک زایمان زودهنگام صادر نمیکنند.
قوانین مربوط به حمل بار، دارو و حیوانات
شرکتهای هواپیمایی مختلف، ممکن است قوانین مختلفی درمورد حمل وسایل در کابین هواپیما و یا قسمت بار داشتهباشند اما به طور کلی در بسیاری از موارد مشترک هستند. همچنین مهم است بدانید که ایرلاینهای مختلف اجازهی حمل وزن مشخصی از بار را به مسافران میدهند. این میزان برای پروازهای داخلی و خارجی متفاوت است و لازم است مسافران پیش از پرواز حتما با توجه ایرلاین پرواز خود از نداشتن اضافهبار مطمئن شوند. همچنین کلاسهای پروازی مختلف که قیمت بلیط هواپیما برای هر کدام از این کلاسها متفاوت است، امکان حمل میزان بار مجاز متفاوتی را به مسافران ارائه میدهند.
ورود مایعات بالای 100 میلیلیتر، لوازم ورزشی مانند چوب بیسبال، چوب بیلیارد، باتوم اسکی، تیر و کمان، هاکی، چوب گلف و هر وسیله ورزشی دیگری که دارای چوب یا باتوم باشد، وسایل تیز و برنده، وسایل آتشزا، ابزارآلات و اسباببازیهای خاص به کابین هواپیما ممنوع است و باید به بخش بار تحویل دادهشود. همچنین حمل وسایلی مانند ترقه، دینامیت، مادهی منفجرهی پلاستیکی یا غیر پلاستیکی، باروت، بمب، مواد مشتعل، کلر، ایربگ، وسایل رادیواکتیو، وسایل عفونی، مواد آلی، اسلحه، مواد محترقه و آتشزا، باتوم، کپسول گاز، مواد رادیواکتیو، فشفشه و موادی که خود به خود آتش میگیرند، توسط هواپیما به طور کلی ممنوع است.
در مورد حمل دارو با هواپیما نیز قوانینی وجود دارد که این قوانین در پروازهای خارجی اهمیتی بالایی پیدا میکنند. به طور کلی عموما مسافران اجازه دارند تا تنها به اندازهی موردنیاز خود دارو حمل کنند. همچنین توجه کنید که برای حمل داروهای خاص موردنیاز خود و یا استفاده از مواردی مانند سرنگ و انسولین در طول پرواز، حتما گواهی کتبی پزشک را همراه داشتهباشید و در اختیار مسئولان پرواز قرار دهید.
در مورد جابهجایی حیوانات به وسیلهی هواپیما نیز، ایرلاینهای مختلف قوانین مختلفی دارند. برای حمل حیوانات خانگی باید گواهی پزشکی، شناسنامهی سلامت و مجوز حمل آنها را تهیه کرده و همراه داشتهباشید. همچنین توجه کنید که اکثر شرکتهای هواپیمایی به دلیل مسائل بهداشتی و امنیتی، ورود حیوانات را به داخل کابین ممنوع کردهاند و مسافران باید حیوان خانگی خود را درون قفس مخصوص به بخش بار هواپیما تحویل دهند.
کلام آخر
مطلع نبودن از قوانین مربوط به سفر با هواپیما میتواند مسافران را با چالشهای متعددی هنگام پرواز روبرو کند و تجربهی خوبی از سفر هوایی برای مسافران باقی نماند. اما با مطالعه و بررسی قوانین مربوط به سفرهای هوایی و رعایت نکات مربوطه میتوانیم با اطمینان خاطر بیشتری سفر کنیم. همانطور که گفتیم این قوانین بسته به ایرلاین موردنظر شما، کشور مبدا و مقصد سفرتان و یا حتی کلاس پروازتان، میتواند متفاوت باشد و به همین دلیل مهم است که پیش از سفر با توجه به ایرلاین، بلیط و شرایط سفر خودتان، به بررسی قوانین مربوط به پرواز بپردازید؛ اما با توجه به اینکه بسیاری از این قوانین مشترک هستند، ما در این نوشته به قوانین مشترک قابل توجه هنگام پرواز اشاره کردیم تا با آگاهی از این موارد با کمترین مشکل و با آرامش کامل سفر کنید.
دیدگاه تان را بنویسید