کد خبر: 168582
تاریخ انتشار :

افزایش وام مسکن؛ حقیقتی غیر قابل انکار

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

کمال اطهاری* طی هفته های اخیر بسته خروج از رکود که از سوی دولت ارائه شده به موضوع اصلی اقتصاد ایران تبدیل شده و بسیاری از کارشناسان امیدوارند با اجرایی شدن کامل این بسته رکود از اقتصاد کشور از بین برود.

اما یکی از بازارهایی که در یکسال گذشته در رکود به سر می برد بازار مسکن است که علی رغم کاهش قیمت ها در این مدت باز هم تقاضا در بازار افزایش نیافته و رکود در بازار بیش از هر موضوع دیگری به چشم می خورد.

این در شرایطی است که دولت اخیرا بسته خروج از رکود را ارائه کرده و به نظر می رسد دولت در بسته خروج از رکود به کلیات حوزه مسکن اشاره کرده است و در این بسته اساسا مسائل مالی مورد توجه قرار گرفته است و از هم اکنون نمی توان اعلام کرد که این طرح موفق خواهد بود یا خیر .

برای خروج از رکود باید به تمام بخش های اقتصاد توجه شود و با توجه به این که نحوه اجرای بسته دولت برای خروج از رکود مشخص نشده است نمی توان از هم اکنون درمورد آن قضاوت کرد اما در حوزه مسکن باید به این نکته توجه کرد که قدرت خرید مردم کاهش یافته است و این موضوع نیز از جمله عوامل اصلی ایجاد رکود در بازار است.

بر همین اساس نیز دولت اخیرا طرح افزایش تسهیلات خرید مسکن را به میزان 80 میلیون تومان در دستور کار دارد که برخی معتقدند این طرح تورم زا خواهد بود اما اگر سیاست های اقتصادی دولت به صورت هماهنگ و با برنامه ریزی دقیق اجرایی نشود تورم زا خواهد بود اما این موضوع که باید وام خرید مسکن افزایش یابد غیر قابل انکار است و دولت باید این کار را انجام دهد .

در این شرایط بررسی راهکارهای خروج بازار مسکن از رکود یک امر ضروری است و در همین رابطه برای خروج بازار مسکن از رکود و حل مشکل این حوزه به برنامه جامع نیاز داریم و برنامه جامع بلندمدت و البته اجرای دقیق آن می تواند بازار مسکن را به رونق پایدار برساند .

نکته ای که در این میان از اهمیت بالایی برخوردار است ظرفیت بالای اقتصاد کشور است که متاسفانه در سال های اخیر از تمام ظرفیت های اقتصادی کشور سو استفاده شده است و بخش های مختلف اقتصاد کشور نیازمند اصلاح و سیاست گذاری ساختاری هستند و به راحتی نمی توان مشکلات را برطرف کرد .

هم اکنون که مسئولان دولتی به دنبال خروج اقتصاد از رکود هستند برای برطرف کردن مشکل مسکن باید به سمت طرح های بلند مدت رفت و طرح های کوتاه مدت جواب نمی دهد چراکه در طول 10 سال گذشته طرح های مختلفی برای مسکن اجرا شده که هیچ کدام انها به رونق پایدار نرسیده و دوره های رونق کاهش یافته است .

در همین رابطه در سال های اخیر با اجرای سیاست های کوتاه مدت رونق های اجباری در بازار ایجاد شده که این رونق ها از درون بازار به وجود نیامده است. هم اکنون نیز دولت باید طرح جامع و بلند مدتی را برای بخش مسکن اجرا کند .

متاسفانه در این شرایط اتفاقی در حال رخ دادن است که طی آن به دولت برای ارائه سیاست های کوتاه مدت در بازار مسکن فشار وارد می کنند و این در حالی است که این سیاست ها شکست خورده اند و در کوتاه مدت مشکل حوزه مسکن حل نمی شود.

*کارشناس مسکن

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

نیازمندی ها