گزارش جامع از بازار سرمایه12 مرداد ماه
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، نکته جالب امروز افزایش تقاضا در گروه پالایشگاهی بود که با توجه به کاهش قیمت نفت اوپک به زیر 39 دلار، این گروه جز گروه هایی بود که جو خرید و تقاضای خوبی در آن مشاهده شد و اکثرا با صف خرید بسته شدند. یکی از دلایل آن را می توان گزارش مقدار تولید و فروش هر یک از شرکت های پالایشی دانست و البته از تک نرخی شدن ارز و اثر مثبت این رویداد بر این گروه هم نباید غافل شد. شاخص توانست مقاومت خود را در 76800 واحد با حجم مناسبی رد کند و وارد کانال 77 هزار تایی بشود. امروز شاهد عرضه اولیه شرکت آتیه داده پرداز بودیم که در قیمت3650 ریال کشف قیمت شد این در حالی است که با پی بر ای 5.16 واحد قیمت گذاری شد چون پیش بینی درآمد هر سهم این شرکت منتهی به 30/12/1395 708 ریال می باشد.بیشترین حجم معاملات بورس متعلق به شرکت سایپا با بیش از 126 میلیون سهم و بیشترین ارزش معاملات امروز هم باز هم متعلق به شرکت سایپا با بیش از 154 میلیارد ریال بود.
گروه فلزات اساسی
در گروه فلزات اساسی، در این گروه شاهد این بودیم که نسبت به دو روز کاری قبل معاملات پرحجمی در آن اتفاق افتاد. این گروه در صدر گروه هایی بود که جو خرید بر آن حاکم بود.23 سهام شرکت های موجود در این گروه با افزایش قیمت و 3 نماد با کاهش قیمت امروز را به پایان رساندند. در این گروه نمادهای کیمیا، فولاژ، فروس، فمراد، فاسمین،فرآور،فخاس،فسرب،فخوز،فرزین،زنگان و ذوب باصف خرید به کار خود خاتمه دادند. شرکت های فولادامیرکبیر کاشان، گروه صنعتی سپاهان و سپنتا که هر کدام چندین روز با صف فروش به کار خود پایان دادند امروز متعادل شدند و دیگر خیری از صف فروش در این شرکت ها نبود.بیشترین حجم معاملات متعلق به نماد فملی با بیش از 35 میلیون سهم بود. در این گروه سهم فولادخوزستان تاثیر مثبت40 واحدی بر شاخص بورس داشتند. این گروه همچنان با توجه به رشد قیمت های جهانی فلزات در صدر پرتقاضاترین گروه های بورس قرار گرفته اند و با رشد مداوم این قیمت های جهانی می توانیم شاهد تعدیلات مثبت پیاپی در شرکت های این گروه باشیم.
گروه فرآورده های نفتی،کک و سوخت هسته ای
گروه فرآورده های نفتی،کک و سوخت هسته ای، در جایگاه دومین گروه های بازار قرار گرفت که مورد استقبال سهامداران برای خرید بودند. از 12شرکت فعال و قابل معامله این گروه، 11 شرکت با درصدهای مثبت و تنها یک شرکت با درصد منفی امروز را به پایان بردند. در این گروه تمام شرکت های پالایشگاهی با صف خرید به کار خود پایان دادند. بیشترین حجم معاملات این گروه متعلق به پالایش نفت بندرعباس با بیش از 27 میلیون سهم بود. در این گروه یکی از دلایل استقبال را می توان به گزارشهای مقداری فروش و خرید شرکت های پالایشگاهی دانست که نسبتا مناسب ارزیابی می شود و دلیل دیگر هم اثر مثبت یکسان سازی نرخ ارز بر سودآوری این شرکت ها می باشد البته یکی از نکاتی که به عدم شفافیت این گروه کمک می کند عدم ارائه قیمت های مواد اولیه(نفت خام) و محصولات و فرآورده های این شرکت ها توسط وزارت نفت می باشد. در این گروه همچنین عدم شفاف سازی در مورد قیمت گذاری وزارت نفت در مورد قیمت بالای نفت خام تحویلی به پالایشگاه ها (بالاتر از فوب خلیج فارس) و قیمت پایین فرآورده های نفتی کاملا مشهود است.
گروه استخراج کانه های فلزی
در گروه استخراج کانه های فلزی، همچنان مشاهده می شود که سرمایه گذاران از این گروه استقبال می کنند. تنها یک شرکت در این گروه که آن هم شرکت معدنی دماوند است در صف فروش به کار خود پایان داد و بقیه در درصد های مثبت بودند.صف های خرید این گروه را شرکت های توسعه معادن و فلزات، معادن منگنز ایران،باما،معادن بافق و توسعه معادن روی ایران به خود اختصاص دادند. پرحجم ترین معاملات این گروه متعلق به شرکت توسعه معادن و فلزات با بیش از 55 میلیون سهم بود که از این 55 میلیون هم حدود 54درصد آن را حقوقی فروخت و بیش از 62 درصد آن را حقیقی هاخریدند. و با بیش از 8 میلیون صف خرید خود را حفظ کرد. شرکت توسعه مهادن و فلزات با بیش از36 واحد اثر مثبت بر شاخص برجای گذاشت. این گروه با توجه به افزایش مداوم قیمت سنگ آهن همچنان مثبت ارزیابی می شود.
گروه انبوه سازی، املاک و مستغلات
در گروه انبوه سازی، املاک و مستغلات، شاهد جو فروش بودیم که در صدر پرعرضهترین گروه های امروز بازار سرمایه قرار گرفت. از 14 شرکت فعال و قابل معامله در این گروه ، 10 شرکت با کاهش قیمت و 4 شرکت با افزایش قیمت روبرو شدند. صف های خرید این گروه متعلق به شرکت های سرمایه گذاری توسعه آذربایجان و عمران و توسعه فارس و تنها صف فروش متعلق به شرکت سامان گستر اصفهان بود. امروز شاهد بازگشایی شرکتتوسعه شهری توس گستر بودیم که با توجه به تعدیل منفی قابل توجه اش با بیش از10 درصد منفی کار امروز خود را به پایان رساند. در این گروه شاهد بودیم که دو شرکت با نمادهای ثشرق و ثرود پیش بینی سود هر سهم خود را که منتهی به 31/06/1395 است را به ترتیب با 48 و 58 درصد تعدیل منفی به بازار اعلام کردند. همچنان رکود در بخش مسکن حاکم است که ایینه تمام نمای این بخش واقعی اقتصاد را در این گروه بازار سرمایه قابل رویت است.
گروه قند و شکر
در گروه قند و شکر، شاهد معاملات منفی و اکثرا در صف فروش در نمادهای این گروه بودیم به طوری که در سومین رده جو فروش در گروه های بازار قرار دارد.صف های فروش این گروه متعلق به شرکت های قند اصفهان، فرآورده های غذایی و قند پیرانشهر، قند شیروان قوچان و بجنورد،قند لرستان،قند نیشاپور و قند ثابت خراسان و در مقابل تنها سهم اسن گروه که در درصد مثبت معامله شد، شرکت قند نقش جهان است.
گروه خودرو و قطعات ساخت
در گروه خودرو و قطعات ساخت،اکثرا شاهد معاملات مثبت در این گروه بودیم. 19 شرکت از 31 نماد قابل معامله در درصدهای مثبت و نماد 12 شرکت در درصدهای منفی به کار خود پایان دادند. صف های خرید این گروه را شرکت های رادیاتور ایران،پارس خودرو،فنرسازی زر،سرمایه گذاری اعتبار ایران،چرخشگرو مهندسی نصیرماشین و در مقابل تنها شرکت که صف فروش بود شرکت فنرسازی خاور بود. با توجه مصوبه هیات دولت در مورد تمدید افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها راه برای افزایش سرمایه نمادهای خپارس و خاور باز شرو مشکلی دیگر ندارند. بیشترین حجم معاملات این گروه را شرکت های سایپا و زامیاد به ترتیب با 126 و 63 میلیون سهم به خود تعلق دادند.
به گزارش تابناک اقتصادی ، از حاشیه های امروز میتوان به عرضه اولیه شرکت آتیه داده پرداز اشاره کرد که با قیمت 3650 ریال کشف قیمت شد. امروز رئیس جمهور در حکم هایی روسای سازمان اداری و استخدامی، و سازمان برنامه و بودجه کشور را منصوب کرد. امشب پس از خبر 21 شبکه یک رئیس جمهور با مردم سخن خواهد گفت. باید دید دکتر روحانی چه صحبت هایی در مورد برجام خواهد گفت. در مورد وضعیت اقتصادی کشور بخصوص استقبال و بیکاری جوان های تحصیلکرده چه خواهد گفت این درحالی است که تنها 9 ماه از عمر این دولت مانده است و انتخابات ریاست جمهوری طبق گفته وزارت کشوذ و شورای نگهبان در 29 اردیبهشت سال 1396 انجام خواهد شد. در اقتصاد همچنان شاهد رکود در بخش های صنعت و مسکن هستیم و هنوز راهکارهای دولت برای تحرک بخشیدن به بازارهای واقعی عملی نشده است. این درحالی است که دکتر روحانی مهمترین وعده های خود را گشایش سیاسی و گشایش اقتصادی مردم در زمان تبلیغات ریاست جمهوری1392 اعلام کرده بود. تنها پاشنه اشیل این دولت می تواند همان کاهش تورم و تک رقمی کردن آن باشد که آن هم در ازای رکود تقریبا کامل در بخش های واقعی اقتصاد دانست. البته می توان تنها گشایش بابت
برجام را افزایش فروش نفت دانست.
از بازار شایعاتی مبنی بر مزایده املاک مازاد پست بانک در تهران به ارزش 180 میلیارد تومان به زودی انجام خواهد شد و نیز شنیده هایی از رشد خالص ارزش دارایی های شرکت سرمایه گذاری توکا فولاد با توجه به عرضه اولیه دو شرکت از زیرمجموعه های این شرکت به گوش می رسد.
منبع: تابناک
دیدگاه تان را بنویسید