کشورهای عربی حمله به سفارت قطر در خارطوم را محکوم کردند
کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس حمله به سفارت قطر در خارطوم را به شدت محکوم کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس حمله افراد مسلح ناشناس به سفارت قطر در خارطوم پایتخت سودان را به شدت محکوم کردند.
این درحالی است که وزارت خارجه سودان در بیانیهای به حمله نیروهای پیشتیابی(واکنش) سریع به سفارت قطر در خارطوم واکنش نشان داد و اعلام کرد که حمله نیروهای پشتیبانی سریع به سفارت قطر و تخریب اسباب و اثاثیه آن، سرقت برخی دستگاهها و سیستمهای رایانهای و خودروهای آن بدون توجه به عرف و قوانین بینالمللی در خصوص حمایت از دیپلماتها و ساختمانهای دیپلماتیک را بشدت محکوم میکند.
در همین راستا وزارت خارجه عربستان سعودی یورش به سفارت کشور قطر در خارطوم پایتخت سودان را کرد.
وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیهای اعلام کرد که عربستان سعودی با تمام اشکال خشونت و خرابکاری علیه نمایندگان دیپلماتیک مخالفت میکند.
این وزارتخانه از همه طرفهای سودانی خواست تا بر اساس نتایج مذاکرات اخیر جده، آرامش را رعایت کنند و در مسیر سیاسی که به دنبال دستیابی به راه حلی عادلانه و جامع برای بحران سودان است، وارد شوند.
وزارت امور خارجه بحرین نیز حمله به سفارت قطر در خارطوم پایتخت سودان توسط گروه ناشناس مسلح را به شدت محکوم کرد و آن را نقض جدی موازین بینالمللی که تجاوز به ساختمانهای دیپلماتیک را جرم انگاری میکند، دانست.
این وزارتخانه در بیانیهای موضع قاطع منامه در مورد لزوم توقف خشونت و خرابکاری در سودان، حمایت کامل از ماموریتهای دیپلماتیک و تاسیسات غیرنظامی و همچنین تعقیب و مجازات عاملان این جنایت را تکرار کرد.
بحرین همچنین از همه طرفهای سودانی خواست آرام باشند، خرد و منافع عالی ملی را در اولویت قرار دهند و برای حل بحران کنونی به مسیر گفتگو و مذاکره مسالمتآمیز بازگردند، به گونهای که خواستههای مردم سودان برای امنیت، صلح و رفاه برآورده شود.
بیشتر بخوانید
حمله به سفارت قطر در خارطوم
برقراری قریب الوقوع پروازهای مستقیم بحرین به قطر
وزارت خارجه امارات متحده عربی نیز در بیانیهای اعلام کرد که به شدت حمله به سفارت کشور قطر در خارطوم را محکوم و بر اهمیت حفاظت از ساختمانهای دیپلماتیک بر اساس آداب و رسوم و منشورهایی که کار دیپلماتیک را تنظیم میکند، تاکید میکنیم.
بر اساس این بیانیه، امارات متحده عربی این اقدامات جنایتکارانه را که با هدف بی ثبات کردن امنیت و ثبات و مغایر با ارزشها و اصول اخلاقی و انسانی است را به شدت محکوم می کند.
این وزارتخانه بر اهمیت تشدید تلاشها با هدف آتشبس، بازگشت به چارچوب سیاسی و گفتوگو برای رسیدن به ثبات سیاسی و امنیتی مطلوب در سودان تاکید کرد.
وزارت امور خارجه عمان نیز به نوبه خود «حمله نیروهای مسلح ناشناس و تخریب سفارت کشور قطر در خارطوم، پایتخت سودان» را محکوم کرد.
این وزارتخانه موضع قاطع عمان مبنی بر رد هرگونه اقدامی که مأموریتهای دیپلماتیک را هدف قرار دهد تاکید کرد.
وزارتخانه عمان همچنین بر ضرورت حفاظت از ساختمانهای دیپلماتیک بر اساس قوانین بینالمللی تأکید کرد.
وزارت امور خارجه کویت نیز به نوبه خود حمله یک گروه مسلح به سفارت کشور قطر در خارطوم پایتخت سودان را محکوم و بر رد قاطعانه کویت با هر گونه خشونت و خرابکاری و ادامه این خصومتها که مقر نمایندگی های دیپلماتیک معتبر در سودان را هدف قرار می دهد، تأکید کرد.
این وزارتخانه چنین اقداماتی را نقض آشکار قواعد حقوق بین الملل و کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک 1961 دانست.
این وزارتخانه مجدداً از مقامات رسمی و همه طرفهای ذیربط در سودان درخواست کرد که اقدام فوری برای ارائه حفاظت کامل از مقر نمایندگیهای دیپلماتیک و ساختمانهای آنها و تلاش برای تضمین امنیت و ایمنی کارکنان آن انجام دهند و عاملان این تهاجمات را مجازات کنند.»
« جاسم البدیوی» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس تخریب سفارت قطر در سودان توسط نیروهای مسلح را محکوم و بر رد هرگونه خشونت تاکید کرد.
وی در بیانیهای از طرفهای درگیر خواست تا سریعاً عملیات نظامی را متوقف و حداکثر خویشتنداری را رعایت کنند و به توافقهای بینالمللی و هنجارهای دیپلماتیک احترام بگذارند.
وزارت خارجه قطر روز شنبه از حمله به سفارت این کشور در خارطوم خبر داد و با صدور بیانیهای اقدام نیروهای مسلح غیرنظامی در حمله به ساختمان سفارت قطر در خارطوم و خرابکاری در آن را به شدت محکوم کرد.
در بیانیه وزارت خارجه قطر آمده است که قطر به موضع خود مبنی بر توقف فوری درگیریها در سودان، مجدداً تأیید میکند.
وزارت خارجه قطر در این بیانیه ابراز امیدواری کرد که طرفین درگیر در سودان از طریق گفتو گو اختلافات خود را حل کنند.
وزارت امور خارجه قطر با بیان اینکه کارکنان سفارت قطر در خارطوم قبلا تخلیه شده و به هیچ یک از دیپلماتها یا کارکنان سفارت آسیبی نرسیده است، افزود: بر لزوم تعقیب تبهکارانی که به سفارت قطر در خارطوم حمله و در آن خرابکاری کردهاند، تاکید می کنیم.
درگیریهای مسلحانه در سودان از 15 آوریل (26 فروردین) میان نیروهای ارتش و نیروهای واکنش سریع بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفتوگوها در جده عربستان سعودی تاکنون ثمری نداشته است.
سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که اطلاعیههای وزارت بهداشت سودان نشان میدهد، از زمان شروع درگیری میان نیروهای ارتش سودان به فرماندهی ژنرال «عبدالفتاح البرهان» و نیروهای واکنش سریع به فرماندهی ژنرال «حمیدتی» تاکنون 705 نفر کشته و 5 هزار و 287 نفر زخمی شدهاند.
«متئو سولتمارش» سخنگوی کمیسارای پناهندگان سازمان ملل اعلام کردند که بیش از یک میلیون نفر به سبب درگیری آواره شدهاند.
دیدگاه تان را بنویسید