کد خبر: 687822
تاریخ انتشار :

تداوم اختلافات در "جی ۲۰" به ویژه در موضوع اوکراین با وجود اعلام بیانیه مشترک

با وجود اینکه سران گروه ۲۰ در اولین روز نشست دهلی نو در هند بیانیه مشترکی را اعلام کردند، اما این بیانیه به دلیل تداوم اختلافات در موضوعات مختلف بخصوص در مسئله جنگ اوکراین موفقیت چندانی محسوب نمی‌شود.

تداوم اختلافات در "جی ۲۰" به ویژه در موضوع اوکراین با وجود اعلام بیانیه مشترک
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اس ار اف سوئیس در مطلبی به بیانیه مشترک نشست جی بیست در اولین روز برگزاری آن در دهلی نو، پایتخت هند پرداخته و نوشت: پس از یک مبارزه سخت، کشورهای گروه 20 سرانجام موفق شدند به بیانیه نهایی مشترک در اولین روز اجلاس دو روزه برسند. اما ارزش این بیانیه چقدر است؟

سران این اجلاس در مورد بحث برانگیزترین موضوع یعنی جنگ در اوکراین، تنها به کمترین وجه مشترک دست یافت. در بیانیه نهایی، اکثر اعضا دیگر روسیه را مسئول جنگ در اوکراین نمی‌دانند و این یک گام آشکار رو به عقب در مقایسه با نشست سران گروه 20 در بالی یک سال پیش است.

در عوض، نشست دهلی نو به طور کلی اعلام کرد که همه کشورها باید از نقض تمامیت ارضی کشور دیگر و استفاده از زور بر اساس منشور سازمان ملل خودداری کنند. روسیه و چین نیز که مدتها مانع از بیانیه نهایی مشترک شده بودند حالا می توانند با این فرمول زندگی کرده و آن را بپذیرند.

حتی در مورد سایر موضوعات بحث برانگیز، مانند مبارزه با تغییرات آب و هوایی، تنها توافق حداقلی حاصل شد. در حالی که جی 20 وعده داده است که برای سه برابر کردن ظرفیت انرژی تجدیدپذیر جهانی تلاش کند. اما هیچ هدف روشنی در مورد اینکه چه زمانی باید به این هدف دست یابد صحبتی نشد.

البته بیانیه این اجلاس علیرغم غیر الزام آور بودن، موفقیت آمیز تلقی می شود. صرفاً به این دلیل که یک بیانیه نهایی مشترک با وجود اختلافات عمده حاصل شد.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: جی 20 دیگر آن چیزی نیست که پس از بحران مالی 2008 بود یعنی یک تیم مختلط با ماموریت مشترک نجات جهان از سقوط پس از ورشکستگی بانک آمریکایی Lehman در آن زمان. جی 20 در آن زمان به طور مشترک، از جمله، در مورد قوانین سختگیرانه تر برای صنعت مالی تصمیم گرفت.

اس ار اف سوئیس در ادامه نوشت: امروزه به سختی می توان چنین تصمیمات ملموسی را در این تشکل تصور کرد: منافع کشورها در موضوعات عمده‌ای مانند مبارزه با تغییرات آب و هوایی، بدهی های بالا و قیمت های بالای انرژی و مواد غذایی بسیار متفاوت است و اراده برای شروع کاری مشترک خیلی کم است.

این همچنین نتیجه یک نظم جهانی تغییر یافته است که در آن ایالات متحده دیگر تنها ابرقدرتی نیست که لحن و شرایط را تعیین می کند و کشورهای نوظهور مانند چین به رقیبی تبدیل شده‌اند که با اطمینان منافع خود را نمایندگی می کنند - و در صورت لزوم تصمیمات جهانی را مسدود می کنند.

اس ار اف در ادامه نوشت: بزرگترین برنده اجلاس جی 20 در دهلی احتمالا میزبان آن نارندرا مودی خواهد بود. نخست‌وزیر هند در دوران ریاست دوره‌ای کشورش بر این تشکل در گروه 20، هوشمندانه از زمان استفاده کرد تا خود را در خارج از کشور به عنوان دولتمرد یک ابرقدرت در حال ظهور معرفی کند.

البته هندی ها به این توافق مشکوک افتخار می کنند. وینای موهان کواترا، وزیر امور خارجه هند، در این باره به روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ گفت: این یک موفقیت برای همه است.

بر اساس بیانیه این نشست همه دولت ها باید از تهدید یا استفاده از زور برای دستیابی به تصرف ارضی علیه تمامیت ارضی و حاکمیت یا استقلال سیاسی یک دولت خودداری کنند. شرکت کنندگان در اجلاس تاکید کردند که استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح های هسته‌ای غیرقابل قبول است. این موضع قبلاً از نشست سران بالی در سال گذشته مشخص شده است.

بیانیه اجلاس سران جی 20 بار دیگر به رنج انسانی و تأثیرات منفی مرتبط با جنگ در اوکراین اشاره می کند. به طور خاص، امنیت جهانی غذا و انرژی، پیامدهای زنجیره تامین، ثبات مالی، تورم و رشد مورد توجه قرار گرفته است. در عین حال به صراحت اعلام شده است که دیدگاه‌ها و ارزیابی‌های متفاوتی از وضعیت وجود داشت.

مودی در سخنرانی خود در اولین نشست اجلاس سران گروه 20 همچنین گفت: هند پیشنهاد می کند اتحادیه آفریقا به عضویت دائمی گروه 20 در آید و من مطمئن هستم که همه اعضا با این پیشنهاد موافقت خواهند کرد. با حمایت همه شما، اتحادیه آفریقا را به پیوستن به گروه 20 دعوت می کنم. پس از سخنان نخست وزیر، سوبرامانیان جایشانکار، وزیر امور خارجه هند به غزالی عثمانی، رهبر اتحادیه کومور (که ریاست اتحادیه آفریقا را بر عهده دارد) نزدیک شد، او را به جایی در میزی که اعضای گروه 20 در آن نشسته‌اند، برد و تابلو و پرچم اتحادیه آفریقا را در مقابل او گذاشت.آریندام باغچی، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، بعداً در ایکس (توئیتر سابق) تأیید کرد که اتحادیه آفریقا رسماً به عضویت گروه 20 درآمده است. او نوشت: اتحادیه آفریقا عضو دائمی گروه 20 می شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها