کد خبر: 690995
تاریخ انتشار :

دستان بسته تل‌آویو برای رهایی از «طوفان الاقصی»

صهیونیست‌ها می‌دانند دست زدن به گزینه عملیات زمینی در غزه می‌تواند کشته‌ها، زخمی‌ها و صدها اسیر دیگر روی دستشان بگذارد. علاوه بر این، جبهه داخلی ارتش صهیونیستی نمی‌تواند دوره طولانی جنگ را تحمل کند.

دستان بسته تل‌آویو برای رهایی از «طوفان الاقصی»
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش مشرق، ایمن الرفاتی، عضو هیأت‌مدیره مرکز پژوهش‌های منطقه‌ای فلسطین در یادداشتی نوشت: پس از گذشت یک هفته از عملیات «طوفان الاقصی»، طعم تلخ شکست نظامی، امنیتی و سیاسی از دهان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و ارتش صهیونیستی خارج نشده است، آن هم در شرایطی که گزینه هایشان همچنان محدود است و تلاش هایشان به نتیجه ای نمی رسد. آنها با ابزار نظامی سعی در تغییر معادله میدانی و سرپوش گذاشتن بر شکست خود دارند و می خواهند با رقم زدن جنایت علیه غیرنظامیان فلسطینی تصویری قهرمانانه در برابر مقاومت از خود بر جای بگذارند.

وقتی صحبت از گزینه های رژیم صهیونیستی برای مقابله با واقعیت های جدید رقم خورده به وسیله مقاومت در نوار غزه پس از عملیات «طوفان الاقصی» می شود، می توان آنها را در دسته های راهبردی، تاکتیکی و اضطراری طبقه بندی کرد. این گزینه ها می تواند با توجه به داده ها و رویکرد رژیم صهیونیستی پس از خلاصی از شوک اولیه میان ۲۴ تا ۴۸ ساعت طول بکشد.

راهبردی

در سطح گزینه های راهبردی، رژیم اشغالگر قدس خود را با لزوم تغییر محیط راهبردی مرتبط با نوار غزه مواجه می بیند. سیاست های قبلی که به سربازانشان می گفتند «سرتان را بالا نگه دارید» دیگر فایده ندارد و باید به هر قیمتی به فعالیت های جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) خاتمه دهند، اما این گزینه تحت تأثیر شوک اولیه قرار دارد.

به تازگی رژیم اشغالگر قدس در برابر سؤالات دولت آمریکا ناتوان نشان داد، سؤالاتی همچون «کجا می روید، آیا قادر خواهید بود تغییر ایجاد کنید، چقدر زمان برای دستیابی به آن نیاز دارید، آیا این کار آسان خواهد بود، با توجه به افزایش احتمال مداخله حزب الله و ورود به جنگ منطقه ای، عملیات زمینی علیه نوار غزه را آغاز می کنید؟ آیا اسرائیل تضمین می‌کند در آینده انقلاب عظیمی در کرانه باختری رخ ندهد؟ علاوه بر این، احتمال وقوع جنگ داخلی در سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ میان صهیونیست ها و فلسطینیان ساکن سرزمین اشغالی وجود دارد، آیا رژیم صهیونیستی می تواند با این خطرات مقابله کند»؟

یک هفته پس از عملیات «طوفان الاقصی»، صهیونیست ها پرونده راهبردی بافت جمعیتی مسلمان نوار غزه را در متراکم ترین ناحیه جمعیتی جهان مطرح و موضوع آوارگی بیشتر جمعیت این منطقه را پیش کشیدند. آنها می خواهند بیش از نیمی از جمعیت غزه را که خروجشان می تواند کنترل منطقه را تسهیل کند، در آینده نزدیک از بین ببرند تا علاوه بر تضعیف مقاومت و جنبش های در حال ظهور آنجا، از بار دفاعی غزه در برابر خود بکاهند.

پیشنهاد رژیم صهیونیستی با اعتراض گسترده کشورهای منطقه به ویژه مصر مواجه شد که معتقد هستند این طرح به زیانشان تمام خواهد شد. عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر گفت: این موضوع به دولت مصر آسیب می رساند، زیرا ممکن است باعث ایجاد سناریوی انقلابی دیگر در کشور شود، چه اینکه موضع منفی مصر در قبال نوار غزه در جنگ ۲۰۰۸-۲۰۰۹ یکی از مواردی بود که باعث افزایش انگیزه توده های مردم برای انقلاب شد، ناگفته نماند هرگونه موضع منفی مصر بر انتخابات این کشور که در آینده نزدیک برگزار می شود، تأثیر خواهد گذاشت.

نگرانی‌های منطقه‌ای فقط شامل مصر نیست، بلکه کشورهای مختلف عربی نیز معتقدند، مشارکتشان در میزبانی از گروه های فلسطینی به فوران انقلاب‌ها و فعال شدن اقدامات نظامی گروه‌های فلسطینی فعال در خارج از فلسطین منجر می‌شود، چالشی جدی برای کشورهای منطقه ایجاد می کند و ممکن است به بازآفرینی سناریوهای دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ منجر شود.

در نتیجه دشواری اجرای این گزینه و هزینه های بالای تغییر راهبردی در نوار غزه، نشانه هایی وجود دارد که سقف انتظارات رژیم صهیونیستی به اجبار پایین آمده و درصدد بازگرداندن آبروی رفته به ارتش است. حماس بعد از سال ها مانع از بازسازی قدرت ارتش شد و کاری کرد یک هفته پس از عملیات، لحن رژیم صهیونیستی نسبت به غزه تا حدی تغییر کرد و به جای حذف کامل حماس از شکست دادن آن سخن می گویند.

علاوه بر این، مواضع حمایتگرانه از رژیم صهیونیستی در منطقه و جهان رو به کاهش گذاشته است، زیرا آمریکایی ها و کشورهای منطقه به صهیونیست ها چراغ سبز نشان ندادند، واشنگتن نمی خواهد نبرد توسعه یابد و به عنوان حامی جنگ منطقه‌ای شناخته شود. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا نیز به نخست‌وزیر رژیم اشغالگر اعتماد ندارد و نمی خواهد پیامدهای جنگ دامنگیرش شود.

تاکتیکی

در سطح تاکتیکی، رژیم صهیونیستی گزینه حمله زمینی را دارد و از روز نخست اعلام کرده است در مدت ۴۸ ساعت از مسیر زمینی وارد نوار غزه خواهد شد. یک هفته گذشت و صهیونیست ها به دلیل موانع متعدد تاکتیکی به سمت این گزینه حرکت نکردند که نخستین آن، بهایی است که رژیم صهیونیستی احتمالاً باید به دلیل اشتباهش بپردازد و می داند جامعه صهیونیستی و هزاران نفر دیگر آن را نخواهند پذیرفت.

رژیم صهیونیستی می داند دست زدن به این گزینه می تواند کشته ها، زخمی ها و صدها اسیر دیگر روی دستشان بگذارد. علاوه بر این، جبهه داخلی ارتش رژیم صهیونیستی نمی تواند دوره طولانی جنگ را تحمل کند؛ ان هم در حالی که در داخل سرزمین های اشغالی صهیونیست ها با ترس دست و پنجه نرم می کنند و نگران پاسخ مقاومت به ارتش صهیونیستی هستند.

آنها بر این باورند، غافلگیری ای که از سوی حماس به عنوان بخشی از راهبرد دفاعی تدارک دیده شده، به گونه ای است که می تواند قابلیت های عملیات زمینی ارتش را درهم بشکند.

اضطراری

روز به روز گزینه‌های رژیم صهیونیستی در قبال نوار غزه محدودتر می‌شوند و صداهایی که خواستار توقف سریع جنگ هستند، افزایش می‌یابد. نهادهای بین المللی تأکید می‌کنند، آنچه در غزه رخ می دهد، نشان‌دهنده جنایت علیه بشریت، نسل‌کشی و جنایت جمعی است.

رژیم صهیونیستی به وضوح در حال نسل کشی و همان گونه که تحلیلگر روزنامه هاآرتص می گوید، درنهایت کارزار رژیم صهیونیستی محکوم به شکست و حماس از حمایت مردمی، منطقه ای و جهانی برخوردار است. این روند از سوی مردم فلسطین به عنوان بخشی از آزادی فلسطین تلقی می شود و اقدامات گروه های مقاومت را هرگز نمی توان با جنایت های تروریست های داعشی مقایسه کرد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما