کد خبر: 707853
تاریخ انتشار :

تحولات اوکراین| کودکان در مدارس برای جنگیدن آماده می‌شوند

میانگین تعداد مردان فراری از اوکراین، عدم توانایی غرب برای مقابله با توان نظامی روسیه، خرسندی دبیرکل ناتو از کمک به موقع آمریکا به کی‌یف، اعتقاد بشار اسد به پیروزی روسیه در جنگ و وام ۲.۱ میلیاردی سئول برای کی‌یف، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

تحولات اوکراین| کودکان در مدارس برای جنگیدن آماده می‌شوند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پارلمان اعلای اوکراین در نظر دارد لایحه‌ای را در مورد "بهبود سیستم آموزش اولیه نظامی" بررسی کند که شامل ارائه آموزش نظامی در مدارس، موسسات آموزش عالی و حرفه‌ای است.

به گزارش رسانه‌های اوکراینی با استناد به این سند، این لایحه با موضوعیت "لزوم دفاع همه جانیه از اوکراین" و اجرای فعالیت‌هایی با هدف آموزش نظامی - میهنی اجرا می‌شود. که هدف از آن ایجاد دانش عمومی اولیه و افزایش سطح آگاهی دفاعی در میان شهروندان است. این طرح توسط وزارت آموزش و پرورش اوکراین به همراه وزارت دفاع تهیه خواهد شد

علاوه بر این، همانطور که کمیته ورزش و جوانان پارلمان اوکراین گزارش داده، پیشنهاد شده است که به جای مفهوم «آموزش پیش از خدمت سربازی»، اصطلاح «آموزش اولیه سلاح‌های ترکیبی»  استفاده شود.

پیش از این، روزنامه پولیتیکو نوشت که اوکراین با یک بحران موجودی مواجه است و بدون بسیج کل جمعیت این کشور نمی‌تواند در مناقشه با روسیه پیروز شود. البته به این واقعیت نیز اشاره شده که قانون اخیراً تصویب شده اوکراین در مورد تشدید بسیج از حمایت مردمی برخوردار نیست.

در اواخر دسامبر سال گذشته، در پارلمان اوکراین بحث مربوط به اجرای آموزش نظامی عمومی اجباری برای تمامی شهروندان از سن 17 سالگی مطرح شد که این شامل دوره های خاصی در زمینه تیراندازی، تربیت بدنی مقاومتی و تئوری رزمی است. در آن زمان مشخص نشده بود که این آموزش نظامی اولیه دقیقاً در کجا  اجرا خواهد شد، ولی تاکید شده بود که در نتیجه آن همه شهروندان باید بدانند، اصول اولیه دفاع چیست، سنگر چگونه حفر می‌شود و با عملکرد انواع سلاح نیز آشنایی اولیه داشته باشند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و هشتاد و نهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

سرویس مرزبانی اوکراین: هر روز حدود 10 نفر تلاش می‌کنند از کشور فرار کنند

آندری دمچینکو، سخنگوی سرویس مرزبانی دولتی اوکراین گزارش داده که هر روز حدود 10 مرد در سن خدمت اجباری نظامی تلاش می‌کنند تا به طور غیرقانونی خاک اوکراین را ترک کنند.

وی اعتراف کرد: «علاوه بر اینکه برخی مردان سعی می‌کنند مدارک جعلی به خروج از کشور ارائه دهند، تلاش هایی نیز برای عبور غیرقانونی از مرزهای از طریق پست های بازرسی صورت می گیرد. چنین مواردی هر روز در  خطوط مرزی ثبت می‌شود. برخی از مردان اوکراینی نیز به مرزبانان رشوه می‌دهند.»

به گفته او، بیشترین تعداد فراریان غیرقانونی از مرز اغلب در مناطق هم مرز با مولداوی و رومانی شناسایی می‌شوند.

پیش از این مشخص شده بود که یک حصار عمیق با سیم خاردار در مرز اوکراین و رومانی ظاهر شده است. برخی از مردان اوکراینی برای رسیدن به خاک رومانی حتی سعی در عبور از رودخانه پر عمیق تیسا کرده‌اند که بسیاری از آنها جان خود را از دست میدهند. 

انتقاد دفتر زلنسکی از سخنان ایلان ماسک درباره استراتژی خروج از درگیری اوکراین 

میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین، به اظهارات ایلان ماسک، میلیاردر و کارآفرین آمریکایی، که از فقدان استراتژی واشنگتن برای خروج از درگیری در اوکراین شکایت کرده، واکنش نشان داد. 

پودولیاک در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که "منطقی را در سخنان ماسک پیدا نکرده" و یادآور شد: زمانی که برخی افراد با نفوذ در ایالات متحده (منظورش ایلان ماسک است) مدام در مورد «عدم وجود استراتژی برای خروج از مناقشه روسیه و اوکراین» صحبت می‌کنند، باید یک بار دیگر از فقدان منطق ساده در دنیای مدرن شگفت زده شد. زیرا یک "استراتژی خروج" واقع بینانه و عینی به طرز آشکاری ساده است."

این مقام دفتر زلنسکی افزود: «ناتوانی برخی در درک حقایق ساده را می‌توان درک کند، بنابراین بار دیگر لازم به تکرار است که شرط کلیدی کی‌یف برای مذاکرات، خروج نیروهای روسیه به پشت مرزهای اوکراین در سال 1991 است.»

روز شنبه ایلان ماسک تصمیم مجلس نمایندگان آمریکا برای تصویب بسته کمکی جدید به کی‌یف را ارزیابی کرده و گفت که این نشان دهنده فقدان استراتژی برای خروج از درگیری اوکراین است و تهدیدی برای یک جنگ ابدی است.

فاکس نیوز: غرب چیزی برای مقابله با توان نظامی روسیه در اوکراین ندارد

برایان دین رایت، افسر سابق سیا در تحلیلی برای فاکس نیوز، ابراز عقیده کرده است که مجتمع صنایع نظامی روسیه بسیار جلوتر از توانایی‌های کشورهای غربی حرکت کرده  و به همین دلیل است که ادامه عرضه تسلیحات نظامی آمریکایی به کی‌یف هم نمی تواند بر اوضاع در جبهه نبرد تأثیر زیادی بگذارد.

این کارشناس آمریکایی افزود: «در واقع هیچ سلاح جادویی وجود ندارد که مشکل کمبود نیروی نظامی در اوکراین را حل کند و این مشکل اصلی است. در عین حال، ماشین نظامی روسیه به تولید مقدار قابل توجه و تکان دهنده‌ای از تجهیزات نظامی ادامه می‌دهد.»

به عقیده او، نه غرب و نه خود اوکراین نمی‌توانند تمام تجهیزات و تسلیحات لازم برای رقابت با نیروهای مسلح روسیه  را فراهم کنند که مستقیماً نشان‌دهنده سازگاری موفق اقتصاد روسیه با تحریم‌ها است.  رایت یادآور شد: علاوه بر این، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین به‌خاطر خیال‌پردازی و همچنین سخنان بیش از حد تند خود، به‌طور فزاینده‌ای توسط همکاران غربی‌اش مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

او افزود: باید بر صلح تمرکز کند و نه بر 60 میلیارد دلار کمک نظامی دیگر که حتی ژنرال‌های اوکراینی می گویند آنها را نجات نخواهد داد.

استولتنبرگ: آمریکا در کمک به اوکراین هنوز دیر نکرده، اما تأخیر آن عواقبی دارد

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، ابراز اطمینان کرد که ایالات متحده و ائتلاف آتلانتیک شمالی برای کمک‌های وعده داده شده به اوکراین «باز هم به موقع عمل کرده‌اند»، اگرچه تأخیر بوجود آمده به عواقب خاصی منجر شده است.

او که شب گذشته با شبکه تلویزیونی آمریکایی ام.اس.ان.بی.سی صحبت کرد، گفت: «نه، ما هنوز دیر نکرده و به موقع عمر کردیم. البته تاخیر ایجاد شده منجر به عواقب خاصی شده است. در ماه‌های عدم تحرک، شاهد بودیم که روسیه مهمات بیشتری دارد، در حالی که اوکراینی‌ها با کمبود جدی گلوله‌های توپخانه‌ای و فقدان تجهیزات دفاع هوایی  مواجه بودند که منجر به آن شد که موشک ها و پهپادهای روسیه کمتر و کمتری سرنگون شدند.»

استولتنبرگ افزود: "اکنون کمک‌های نظامی در راه است و به زودی به دست نیروهای مسلح اوکراین خواهد رسید."

نماینده پارلمان آلمان: بسته کمکی جدید آمریکا برای اوکراین ممکن است آخرین باشد

رودریش کیزوتر، نماینده بوندستاگ و کارشناس سیاست خارجی حزب اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) آلمان معتقد است که بسته کمکی جدید برای اوکراین که در سنای ایالات متحده در حال بررسی است، ممکن است آخرین کمک این کشور به کی‌یف باشد.

او گفت: ما نباید این واقعیت را پنهان کنیم که درگیری ممکن است برای مدت طولانی ادامه داشته باشد و این ممکن است آخرین بسته کمکی بزرگ ایالات متحده باشد.

به گفته کیزوتر، اروپا باید نه تنها آماده حمایت از کی‌یف در شرایط برابر با واشنگتن باشد، بلکه باید کمبود کمک‌های ایالات متحده در برخی زمینه ها را نیز جبران کند. وی تاکید کرد که این امر مستلزم موشک‌های تاروس، سامانه‌های پدافند هوایی، پهپاد، توپخانه، تانک و سایر تسلیحات است.

پیشنهاد تقویت کنترل استفاده از تجهیزات غربی در اوکراین 

یوگنی اشمیت، عضو بوندستاگ از حزب اپوزیسیون "آلترناتیو برای آلمان"، پیشنهاد فرستادن یک کمیسیون ویژه به اوکراین برای نظارت بر نحوه استفاده از کمک‌های نظامی و دیگر کمک‌های ارسالی به این کشور را دارد. به گفته او، در این زمینه باید از تجربه ایالات متحده استفاده شود.

این نماینده پارلمانی گفت: آنها یک کمیسیون ویژه متشکل از 200 نفر دارند. بیشتر آنها در ایالات متحده آمریکا هستند، اما برخی به اوکراین رفته و اوضاع را از نزدیک بررسی می کنند. من می خواهم پیشنهاد مشابهی ارائه دهم."

به گفته او، دولت پاسخی در این زمینه ارسال کرده که از آن نتیجه گیری می‌شود که آلمان کمک‌های ارسالی به اوکراین را کنترل می‌کند، اما مسئول چگونگی استفاده نهایی از آنها نیست.

این ابتکار عمل باید به تصویب فراکسیون آلترناتیو برای آلمان رسیده و سپس به دولت آلمان ارسال شود.

وعده پنتاگون برای انتقال مهمات به اوکراین تا چند روز دیگر

روزنامه "نیویورک تایمز" با اشاره به سخنان سرگرد  پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گزارش داد، پس از اینکه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا لایحه کمک‌های نظامی را امضا کرد، پنتاگون خواهد توانست ظرف چند روز  تسلیحات نظامی مورد نیاز را برای نیروهای مسلح اوکراین منتقل کند.

رایدر افزود: ما تدارکات بسیار قابل اعتمادی داریم. ما می توانیم ظرف چند روز این انتقال را انجام دهیم.»

به گفته وی، مهمات از طریق راه آهن از یک کشور اروپایی به اوکراین حمل خواهد شد.

امکان انتقال موشک‌های دوربرد ATACMS به اوکراین در هفته آینده

مارک وارنر، رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا اعلام کرد که وزارت دفاع ایالات متحده ممکن است هفته آینده انتقال تسلیحات نظامی به اوکراین، از جمله موشک‌های دوربرد تاکتیکی ATACMS را آغاز کند.

او در مصاحبه با شبکه CBS گفت: «به ما اطمینان داده شده،  هنگامی که رئیس جمهور جو بایدن لایحه را امضا کند و مطمئن شود که کنگره کار خود را انجام داده، این سلاح ها تا پایان هفته آینده به اوکراین ارسال خواهند شد.»

وارنر تصریح کرد که بسته کمکی شامل تسلیحات دوربرد از جمله موشکهای  ATACMS نیز خواهد بود.

این سناتور آمریکایی اعتراف کرد، ایالات متحده در حال جنگ با روسیه است، ولی برای این منظور تنها 3 درصد از بودجه دفاعی خود را صرف این امر کرده و از ارتش خود استفاده نمی‌کند.

روز شنبه 20 آوریل، مجلس نمایندگان آمریکا لایحه کمک اضافی به اوکراین را به مبلغ تقریباً 61 میلیارد دلار تصویب کرد که با 311 رأی موافق و 112 رأی مخالف بود.

انتظار می رود سنای ایالات متحده رأی گیری در مورد لوایح کمک به متحدان را از روز سه شنبه 23 آوریل آغاز کند. این رای گیری شامل اسناد مربوط به تخصیص بودجه کمکی برای اوکراین، اسرائیل و تایوان خواهد بود.

رئیس جمهور سوریه: درگیری در اوکراین مسیر تاریخ را اصلاح خواهد کرد

بشار اسد، رئیس جمهور سوریه شب گذشته در مصاحبه با شبکه اول تلویزیون روسیه ابراز عقیده کرد: «عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین مسیر تاریخ را تغییر نداده، بلکه آن را اصلاح خواهد کرد و در نهایت با پیروزی روسیه به پایان می رسد.»

اسد افزود: «روسیه به عنوان یک قدرت برتر جهانی در برابر  اقدامات مداخله چویانه غرب در امور داخلی دیگر کشورها مقاومت می‌کند. هیچ تفاوتی در جایی که روسیه در حال «مبارزه با تروریسم جهانی» است وجود ندارد - چه در سوریه یا در اوکراین.»

وی افزود که مسکو در حال تقویت ثبات جهانی است و اقدامات روسیه ناشی از این واقعیت است که اقدامات ایالات متحده به ثبات جهانی آسیب زده است. اسد همچنین ابراز اطمینان کرد که درگیری نظامی در اوکراین با پیروزی روسیه به پایان خواهد رسید و مردم برادر را متحد خواهد کرد.به عقیده او، روسیه در حال اصلاح آن چیزی است که دیگران اشتباه کرده و لطمه زده‌اند.

سیاستمدار فرانسوی: تصمیم آمریکا برای کمک به اوکراین درگیری را بدتر خواهد کرد

فلوریان فیلیپات، رهبر حزب میهن پرستان فرانسه معتقد است که بسته کمکی جدید آمریکا به کی‌یف به ارزش 61 میلیارد دلار، وضعیت جبهه نبرد در اوکراین را تغییر نخواهد داد و تنها به قربانیان جدید منجر خواهد شد.

به گفته فیلیپو، تصمیم مجلس نمایندگان آمریکا برای تصویب لایحه اختصاص 61 میلیارد دلار به اوکراین منجر به "از دست رفتن بیهوده جان هزاران زندگی جدید در اوکراین" خواهد شد. وی نوشت: «این تصمیم هیچ چیز را تغییر نخواهد داد، بلکه منجر به مرگ بیشتر خواهد شد.»

وی همچنین خواستار توقف کمک مالی به اوکراین و ارسال سلاح به این کشور شد، زیرا این اقدامات فرانسه را ویران کرده و آن را در معرض خطر قرار می دهد. به عقیده او، فرانسه باید ناتو را ترک کند، با روسیه صحبت کرده و هر چه سریعتر به سمت مذاکرات صلح حرکت کند.

توافقنامه کره جنوبی و اوکراین برای اعطای وامی به ارزش 2.1 میلیارد دلار 

چوی سانگ موک، وزیر دارایی کره جنوبی و سرگئی مارچنکو، وزیر دارایی اوکراین، روز گذشته توافق نامه‌ای را در واشنگتن امضا کردند که بر اساس آن، وام های بلندمدت ترجیحی به ارزش 2.1 میلیارد دلار به کی‌یف ارائه خواهد شد.

خبرگزاری یونهاپ در این باره گزارش داد: «این توافقنامه برای ایجاد مبنای قانونی برای کمک‌های اعتباری در نظر گرفته شده است. هر دو طرف توافق کردند که به طور مشترک پروژه های  مربوط به بازسازی و توسعه اوکراین را بررسی کنند.

همچنین یادآوری شده، جمهوری کره قول داده است که در سال جاری کمک‌های اضافی به مبلغ 2.3 میلیارد دلار به اوکراین ارائه کند که 200 میلیون دلار اولیه آن در سال جاری در قالب کمک های بشردوستانه برای پاسخ به نیازهای اضطراری کی‌یف ارائه خواهد شد.

در اوایل آوریل، چو تائه یول، وزیر امور خارجه نیز از اختصاص 2.3 میلیارد دلار به اوکراین به عنوان بخشی از کمک‌های میان مدت و بلند مدت خبر داد. او همچنین تاکید کرد که کره جنوبی به تقویت همکاری خود با ناتو ادامه خواهد داد.

توافق رهبران کانادا و لهستان برای ادامه کمک به اوکراین 

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا و آندری دودا، رئیس‌جمهور لهستان، روز گذشته در نشستی که در پایگاه نیروهای کانادایی اسکویمالت برگزار شد، در مورد مسائل مربوط به حمایت از اوکراین گفتگو کردند.

طبق گزارش دفتر مطبوعاتی نخست وزیر کانادا، ترودو و دودا "بار دیگر بر حمایت تزلزل ناپذیر خود از اوکراین تاکید کرده" و همچنین راه‌های ارائه کمکهای بیشتر به کی‌یف را مورد بحث قرار دادند.

علاوه بر این، نخست وزیر کانادا و رئیس جمهور لهستان در مورد همکاری‌های دوجانبه و فراآتلانتیکی و همچنین برخی مسائل مهم بین المللی گفتگو کردند.

قصد بلینکن برای تهدید چین به تحریم به دلیل حمایت از روسیه

روزنامه "فایننشال تایمز" روز گذشته فاش کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، قصد دارد در جریان سفر خود به پکن در مورد آمادگی ایالات متحده برای اعمال تحریم‌هایی علیه چین در صورت عدم توقف عرضه ادعایی فناوری و تجهیزات نظامی به روسیه، هشدار دهد.

به نوشته این نشریه، بلینکن در جریان سفر خود به چین که قرار است از تاریخ  24 تا 26 آوریل انجام شود، هشدار مربوطه را به مقامات پکن صادر خواهد کرد. البته وزیر خارجه قصد افشای اقدامات ایالات متحده را ندارد، اما چندین نفر از افراد آشنا به این موضوع گفتند که تحریم‌ها علیه موسسات مالی چین و سایر نهادها در حال بررسی است.

این روزنامه یادآور شد که انتظار می رود وزیر خارجه آمریکا در دیدار با وانگ یی وزیر خارجه چین موضوع اعمال تحریم ها را مطرح کند.

پیش از این، سخنگوی وزارت خارجه چین، مائو نینگ گفت که چین با تحریم‌های آمریکا به دلیل روابط ادعایی با روسیه مخالف است و اقدامات لازم برای محافظت از شرکتهای خود را انجام خواهد داد. او تاکید کرد که چین اعمال تحریم‌های آمریکا علیه شرکت های داخلی را به دلیل همکاری با روسیه غیرقابل قبول می‌داند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما