برگزاری کنفرانس آل کو در تهران
کنفرانس سازمان حقوقی مشورتی آسیایی - آفریقایی (آل کو) با عنوان «پیش گیری و مقابله با تروریسم: نگرشهای آسیایی و آفریقایی» در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، کنفرانس سازمان حقوقی مشورتی آسیایی - آفریقایی (آلکو) به میزبانی جمهوری اسلامی ایران با عنوان «پیش گیری و مقابله با تروریسم: نگرشهای آسیایی و آفریقایی» در تهران برگزار شد.
این کنفرانس با حضور رضا نجفی، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه و عباسعلی کدخدایی، مشاور وزیر امور خارجه، دبیرکل آلکو، نمایندگان کشورهای عضور این سازمان و روسای نمایندگیهای عضو آلکو در تهران، نمایندگانی از سازمان ملل متحد، اتحادیه آفریقا، سازمان همکاری شانگهای، اساتید دانشگاه و موسسات فکری برگزار شد.
در ابتدای جلسه رضا نجفی، معاون حقوقی وزارت امور خارجه اظهار داشت: امیدوارم کنفرانس حاضر اثربخش و موجب ابتکارات و ایدههای کارآمد برای مقاصد و اهداف سازمان در زمینه حقوق بینالملل ناظر بر پیشگیری و مبارزه با تروریسم باشد.
وی افزود: پدیده شوم تروریسم تهدید علیه صلح و امنیت بینالمللی است. تروریسم با وارد آوردن خسارات مادی فراوان به بی ثباتی در کشورهای دنیا به ویژه غرب آسیا و مناطقی از آفریقا دامن زده است.
ایران به عنوان یک قربانی این جنایت را در همه اشکال محکوم میکند. در طول چند دهه اخیر ایران شاهد شهادت بیش از 17 هزار از شهروندان خود از جمله یک رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس قوه قضاییه و دیگر مقامات بوده است. مسئولیت اینها به عهده گروهک تروریستی منافقین بوده است.
البته ترور دانشمندان هستهای ایران توسط رژیم اسرائیل و ترور شهید سلیمانی در فرودگاه بغداد را باید به این سیاهه افزود.
نجفی در ادامه گفت: ایران ضمن تاکید بر تداوم مبارزه با تروریسم معتقد است. در این راستا احترام به حاکمیت دولتها و رعایت اصل عدم مداخله در امور داخلی یک اصل ضروری است. ایران هرگونه کاربرد زور و اشغال سرزمین به بهانه مبارزه با تروریسم را مردود میشمارد.
ما معتقدیم سازمان ملل نسبت به فراهم آوردن ظرفیتها جهت مبارزه با تروریسم باید اقدام کند. در عین حال نقش محوری و بی بدیل کشورها در مبارزه امری غیرقابل انکار است. یکی از مصادیق آن مشارکت کشورها در تدوین کنوانسیون مبارزه با تروریسم است.
رویکردهای یکجانبه و اغراض سیاسی برخی کشورها در راس آنها آمریکا در تضاد کامل با هنجارهای بینالمللی مبنی بر ضرورت احترام به حاکمیت کشورها بوده و صلح و امنیت بینالمللی را تهدید کرده است.
اقدام کانادا در تروریستی اعلام کردن سپاه خلاف قواعد بینالمللی است. بدیهی است ایران نیز در قالب اقدام متقابل به هرگونه تهدید علیه حاکمیت خود پاسخ خواهد داد.
در دهه گذشته شاهد تکثیر گروههای تروریستی در غرب آسیا بودیم. امروزه این گروهها با عنوان بازوان برخی بازیگران فرامنطقهای در جهت بی ثباتی در منطقه ما عمل میکنند. اطلاعات ما از روند اقدامات تروریستی در ایران نیز این واقعیت را تایید میکند.
ایران مفتخر است که از پیشگامان مبارزه با تروریسم در منطقه بوده که شکست داعش در عراق و سوریه از برکات این حرکت جمعی است.
گسیل تروریستهای خارجی به برخی کشورهای آسیایی و آفریقایی تهدید برای امنیت این مناطق به شمار میرود.
جمهوری اسلامی ایران همواره هشدارهای لازم را داده است. ایران مصمم به مقابله با هرگونه تهدید تروریستهای اجارهای در مرزهای خود میباشد.
سرکوب مردم تحت اشغال است که باید به نوعی شدیدترین نوع تروریست محاسبه شود. ایران همواره از حق ذاتی ملت فلسطین در مقاومت در برابر اشغال قاطعانه دفاع کرده و خواهد کرد.
ایران عمیقا به رعایت حقوق بشر در حین مبارزه با تروریسم پایبند است. حقوق بشر نباید به عنوان حمایت از تروریستها به کار گرفته شود. این سیاست برخی کشورهای غربی که عملا موجب پناه دادن به تروریستها شده است باید کنار گذاشته شود.
معاون حقوقی وزارت امور خارجه در آخر گفت: ایران پیشگام همکاری منطقهای در مبارزه با تروریسم بوده و تاکنون شهدای زیادی را تقدیم کرده است.
در حال تکمیل...
دیدگاه تان را بنویسید