کد خبر: 725041
تاریخ انتشار :

تحولات اوکراین| اعتراف به شکست غرب در جنگ علیه روسیه

پیامدهای حمله به نیروگاه کور سک برای اروپا، سقوط پهپادی در خاک لتونی و احضار کاردار سفارت روسیه به وزارت خارجه، ادامه تصرف مناطق مسکونی بیشتر توسط نظامیان روس در جبهه دو نت سک و تلاش زلنسکی برای تقویت تمرکز قدرت، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

تحولات اوکراین| اعتراف به شکست غرب در جنگ علیه روسیه
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان معتقد است که زمان برای صحبت در خصوص پایان درگیری اوکراین فرا رسیده است.

وی شب گذشته در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی ZDF در این باره گفت: «به نظر من اکنون زمانی است که باید درباره چگونگی رسیدن سریع به صلح از وضعیت کنونی به تبادل نظر بپردازیم.»

شولتز همچنین یادآور شد که از حضور روسیه در دومین نشست مربوط به اوکراین حمایت می‌کند. به گفته او، این موضوع را با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین نیز مورد بحث قرار داده است.

در این رابطه، آندری کلیموف، نایب رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه معتقد است که اظهارات صدراعظم آلمان درباره اهمیت آغاز مذاکرات بین روسیه و اوکراین نشان می‌دهد که او متوجه شکست غرب در جنگ علیه روسیه شده است.  این مقام پارلمانی گفت: «اکنون شکست غرب در جنگ علیه روسیه، از جمله برای شولتز، دیگر آشکار شده است. ضمن اینکه او با مشاهده شکست حزبش در انتخابات منطقه‌ای در دو ایالت آلمان، به تدریج از ادبیات پیروزی بر روسیه فاصله می‌گیرد.»

سناتور کلیموف همچنین بر این باور است که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، فارغ از اینکه چه کسی پیروز آن باشد، به احتمال زیاد به پایان درگیری اوکراین منجر خواهد شد. این به معنای آن نیست که ایالات متحده از سیاست تضعیف روسیه دست خواهد کشید، ولی احتمالاً حمایت واشنگتن از کی‌یف به شکلی که تاکنون ادامه داشته، متوقف خواهد شد. وی افزود: «رئیس‌جمهور آمریکا در حال رفتن است. جو بایدن مسئول این پروژه بود. تمام هزینه‌ها، خسارات، اشتباهات و جنایات را می‌توان به او نسبت داد و این صفحه بعد از انتخابات ورق خواهد خورد.»

چند روز پیش دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در حاشیه مجمع اقتصادی شرق یادآور شد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، از ابتدای درگیری نظامی تأکید کرده بود که مسکو برای حل و فصل درگیری اوکراین از طریق سیاسی-دیپلماتیک آماده است، زیرا عملیات ویژه نظامی آخرین راه‌حل بود که پس از رد هرگونه پیشنهاد مسکو برای گفت‌وگو توسط غرب و اوکراین اتخاذ شد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به نهصد و بیست و نهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

هشدار درباره پیامدهای احتمالی وقوع فاجعه در نیروگاه کورسک برای اروپا

سرلشکر آپتی علاءالدینوف، معاون مدیریت سیاسی-نظامی وزارت دفاع روسیه هشدار داد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا که آمریکا آن‌ها را به سمت جنگ جهانی سوم سوق می‌دهد، باید درک کنند که هرگونه فاجعه احتمالی در نیروگاه اتمی کورسک در وهله نخست خطری برای خود آن‌ها خواهد داشت.

علاءالدینوف شب گذشته در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که کشورهای اتحادیه اروپا در نزدیکی روسیه قرار دارند، اما به دنباله روی از مقامات واشنگتن ادامه می‌دهند و «بازی خطرناکی» را در خصوص وضعیت نیروگاه اتمی کورسک آغاز کرده‌اند.

این مقام نظامی روس گفت: «اگر آمریکا به دنبال این است که با ضربه زدن به نیروگاه اتمی که در کورچاتوف واقع شده است، بازی‌ خطرناکی را آغاز کرده و مستقیماً با روسیه درگیر شود، کشورهای اروپایی باید درک کنند که هرگونه فاجعه‌ای که در این نیروگاه رخ دهد، در درجه اول  خود آنها را تحت تأثیر قرار خواهد داد. آنها نیز از عواقب این فاجعه آسیب جدی خواهند دیدد.»

این فرمانده نظامی با تعجب از این که چرا اروپا تحت تأثیر ایده‌های جهانی‌گرایانه آمریکا قرار گرفته و خود دست به اقداماتی زده که به نزدیک شدن به یک فاجعه هسته‌ای منجر شود، ابراز نگرانی کرد.

پیش از این، در اوایل سپتامبر، آلکسی لیخاچیف، مدیرعامل شرکت دولتی روس‌اتم، در پاسخ به سوال خبرنگاران هشدار داد که انفجار بلوک چهارم نیروگاه اتمی چرنوبیل در سال 1986 در مقایسه با پیامدهای احتمالی حمله نظامی به راکتور بسیار قدرتمند در نیروگاه کورسک به نظر یک حادثه ساده می‌آید. وی تاکید کرد که پیامدهای چنین حمله‌ای مناطق گسترده‌ای را در اطراف دریای سیاه، از جمله روسیه، اوکراین، بلاروس، اروپای شرقی و ترکیه تحت تأثیر قرار خواهد داد.

تلاش غرب برای سوق دادن بلاروس به سیاست‌های ضدروسی

ماکسیم ریژنکوف، وزیر امور خارجه بلاروس اعلام کرد که کشورهای غربی همچنان در تلاش هستند تا مینسک را به سوی سیاست‌های ضدروسی سوق دهند. 

وی شب گذشته در مصاحبه‌ با شبکه اول تلویزیون بلاروس گفت: «غرب همچنان از  رئیس‌جمهور الکساندر لوکاشنکو انتظار دارد  همان سیاستی را دنبال کند که قبلاً از او خواسته شده بود؛ یعنی سیاستی که در حال حاضر به نفع غرب باشد. این سیاست کاملاً بر علیه روسیه است و برای تقویت فرایندهای سیاسی که غرب برای بلاروس تصور می‌کند، یعنی به قدرت رساندن نیروهای شبه‌دموکراتیکی که در حال حاضر در غرب تقویت و حمایت می‌شوند.»

ریژنکوف اشاره کرد که یکی از اهداف غرب، «آزادسازی اقتصادی» است که به معنای فروش دارایی‌های دولتی بلاروس است. به گفته وزیر خارجه بلاروس، فشارهای اعمال‌ شده توسط کشورهای غربی احتمالاً تا زمانی که مرحله فعال درگیری نظامی در اوکراین به پایان نرسد، ادامه خواهد یافت.

پیش از این، در اواخر آگوست، رئیس‌جمهور بلاروس، الکساندر لوکاشنکو، در سخنانی خطاب به مقامات دولتی تأکید کرده بود که باید «توطئه‌های» در حال آماده‌سازی غرب علیه مینسک را با دقت تحت نظر داشته باشند.

تلاش‌های فزاینده ناتو برای گسترش نفوذ در آمریکای لاتین

الکساندر شتینین، مدیر بخش آمریکای لاتین وزارت امور خارجه روسیه، در مصاحبه‌ای اعلام کرد که این کشور متوجه افزایش تلاش‌های واشنگتن و متحدانش در ناتو برای گسترش نفوذ این ائتلاف به خارج از منطقه یورو-آتلانتیک، از جمله در آمریکای لاتین،شده است.

وی گفت: «طبق اطلاعات ما، برنامه‌های ناتو شامل کمک به اصلاح ساختارهای نظامی غیرقانونی، آموزش متخصصان مرتبط، و تجهیز مجدد آنها با تأکید بر خرید تجهیزات غربی و برگزاری تمرینات نظامی مشترک است. واضح است که نظامیان آمریکایی تلاش می‌کنند بر تدوین دستور کار سیاسی و اقتصادی کشورهای آمریکای لاتین در ارتباط با کشورهای منطقه تأثیر بگذارند.»

پیش از این، آرژانتین تمایل خود را برای تبدیل شدن به شریک جهانی ناتو در منطقه اعلام کرده بود. کلمبیا نیز موضع گیری مشابهی دارد.

وزارت خارجه لتونی کاردار روسیه را به دلیل ادعای سقوط پهپاد احضار کرد

دیمیتری کاساتکین، کاردار موقت سفارت روسیه در جمهوری تونی، روز یکشنبه و در پی ادعای سقوط یک پهپاد روسی در خاک این کشور، به وزارت امور خارجه لتونی احضار شد. 

بایبا براژه، وزیر امور خارجه لتونی در این باره در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «کاردار موقت سفارت روسیه به وزارت خارجه احضار شده است. نیروهای مسلح لتونی در حال بررسی سقوط پهپاد روسی هستند. متحدان ما در ناتو و اتحادیه اروپا از این حادثه مطلع شده‌اند.»

پیش از این، وزارت دفاع لتونی اعلام کرده بود که یک پهپاد روسی ظاهراً در خاک این کشور سقوط کرده است. این وزارتخانه تأیید کرد که بر اساس اطلاعات آنها، این پهپاد از سمت بلاروس وارد حریم هوایی لتونی شده است.

در اواخر جولای نیز گزارش شده بود که لتونی ساخت حصاری امنیتی به طول تقریباً 145 کیلومتر در امتداد مرز خود با بلاروس را به پایان رسانده است. 

نظامیان روسیه روستای دیگری در منطقه دونتسک را تصرف کردند

 وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه گزارش داد که یگان‌های نیروهای گروه «مرکز» روسیه روستای نوواگرودوفکا در جمهوری مردمی دونتسک را آزاد کردند.

طبق این گزارش، در جریان این عملیات به نیروهای انسانی و تجهیزات نظامی ارتش اوکراین در چندین جهت گیری در جبهه دونتسک ضرباتی وارد شد. در مجموع، نیروهای روسیه در جریان عملیات‌ خود، هشت حمله از سوی گروه‌های تهاجمی مختلف نیروهای مسلح اوکراین و گارد ملی این کشور را دفع کردند.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که تلفات نیروهای اوکراینی به حدود 560 سرباز، یک دستگاه تانک و چندین خودروهای زرهی رسیده است.

پیش از این، روز شنبه نیز اعلام شد که نیروهای گروه «مرکز» روستای کالینووا در جمهوری مردمی دونتسک را به تصرف خود در آوردند. یک روز قبل از آن نیز نظامیان روس روستای ژوراوکا را تحت کنترل قرار دادند. 

بلومبرگ: تغییرات در دولت اوکراین تلاش زلنسکی برای تمرکز قدرت است

آژانس خبری بلومبرگ گزارش داده است که انتصاب آندری سیبیگا به عنوان وزیر جدید امور خارجه اوکراین و دیگر تغییرات در کادر کابینه وزرای  اوکراین، تلاشی از سوی ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور این کشور، برای تمرکز قدرت در دست نزدیکان خود است.

طبق اطلاعات این آژانس، سیبیگا در دوران فعالیت خود به عنوان دیپلمات در آنکارا و ورشو، موفق به ایجاد ارتباطات نزدیک با کشورهای ناتو شد و اکنون بزرگترین مزیت او نزدیکی به مرکز قدرت در دفتر زلنسکی در زمان جنگ است.

گزارش شده که وزیر خارجه جدید به مدت دو سال در دفتر زلنسکی تحت رهبری آندری یرماک، که بیشتر کارهای دیپلماتیک را در دوران حضور دیمیتری کوله‌با در سمت وزیر امور خارجه انجام می‌داد، مشغول به کار بوده است.

ضمن اینکه در این گزارش یادآوری شده که تقویت قدرت در دفتر ریاست جمهوری تحت رهبری یرماک موجب نگرانی برخی متحدان غربی کی‌یف شده است. به اعتقاد آن‌ها، تغییرات اخیر در دولت اوکراین غرب را در حالت سردرگمی قرار داده است، چرا که این تغییرات به افراد نزدیک به زلنسکی امتیازات بیشتری داده است.

پیشتر، در اوایل سپتامبر، لارنس ویلکرسون، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا، برکناری‌های گسترده در کی‌یف را به حمله نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک مرتبط دانست. به عقیده او، زلنسکی پس از شکست در  رسیدن به اهداف تعیین شده در این حمله، سعی در اصلاح اشتباهات خود دارد.

لاوروف: وضعیت رو به زوال کی‌یف در پس‌زمینه «عملیات کورسک» واضح است

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز یکشنبه در مصاحبه‌‌ای تلویزونی ابراز عقیده کرد که وضعیت رو به زوال مقامات کی‌یف در پی شکست عملیات نفوذ نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک روسیه، برای همگان آشکارتر شده است.

وزیر خارجه روسیه تأکید کرد که مردم اوکراین به‌طور کلی مردمی برادر برای روس‌ها هستند و این موضوع در روسیه به‌خوبی مشخص و دارای اهمیت است.

لاوروف گفت: «افرادی که غرب آن‌ها را  در اوکراین به قدرت رسانده است، در حال اجرای دستورات رسیده از آنسوی اقیانوس هستند تا این کشور را به یک تهدید نازی برای فدراسیون روسیه تبدیل کنند. البته ین کار به نتیجه نخواهد رسید و این واقعیت دیگر بعد از 'عملیات کورسک' برای همه آشکار شده است.»

چند روز قبل یکی از نمایندگان پارلمان اعلای اوکراین پیش‌بینی کرده که ممکن است الکساندر سیرسکی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، به دلیل شکست‌های اخیر در میدان نبرد، به‌ویژه پس از حمله به منطقه کورسک، برکنار شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما