کد خبر: 729403
تاریخ انتشار :

دهن کجی پاریس به تل‌آویو برای کسب محبوبیت بین مردم لبنان

کارشناس مسائل غرب آسیا، تصمیم فرانسه در اعمال تحریم تسلیحاتی علیه رژیم صهیونیستی را نوعی دهن کجی پاریس به تل‌آویو عنوان کرد.

 دهن کجی پاریس به تل‌آویو برای کسب محبوبیت بین مردم لبنان
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش مشرق، در آستانه یک سالگی عملیات طوفان الاقصی و حملات رژیم صهیونیستی به لبنان «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه روز شنبه خواستار متوقف کردن ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی شد، رژیمی که به نسل‌کشی در غزه متهم شده است.

ماکرون در گفت‌وگویی با شبکه فرانس اینتر بیان کرد: من معتقدم که از امروز، اولویت بازگشت به حل و فصل سیاسی و پایان دادن به ارسال تسلیحات برای انجام فعالیت‌های نظامی در نوار غزه است. فرانسه به آنها سلاح نمی‌دهد. اولویت اکنون اجتناب از تشدید تنش است.

اظهارات ماکرون در حالی مطرح شده است که دولت این کشور در کنار آمریکا، متحد اصلی رژیم صهیونیستی به حمایت دیپلماتیک و سیاسی از این رژیم برای تداوم جنایات جنگی آن در غزه ادامه داده است.

نظامیان فرانسوی برای جنگ علیه غزه در اراضی اشغالی

فرانسه تاکنون از اقدامات قانونی دیگر کشورها علیه رژیم صهیونیستی به اتهام نسل‌کشی در غزه حمایت نکرده است.

این اظهارات ماکرون با واکنش بنیامین نتانیاهو مواجه شد؛ چنان که وی روز شنبه در سخنانی به امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه تاخت و خطاب به او گفت: ننگ بر تو باد. ما با حمایت فرانسه و یا بدون حمایت این کشور، پیروز خواهیم شد.

در ادامه تحولات بین فرانسه و رژیم صهیونیستی، کاخ الیزه در بیانیه‌ای واکنش نتانیاهو به پیشنهاد ماکرون درباره توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی را بسیار «تند» دانست و آن را محکوم کرد.

کاخ الیزه در این بیانیه همچنین آورده است: این اظهارات تند و گزنده از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل بیانگر دوستی بین فرانسه و اسرائیل نیست.

حمایت تسلیحاتی غرب از رژیم صهیونیستی

«علی اصغر زارعی» کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با اختلاف ایجاد شده بین فرانسه و رژیم صهیونیستی با توجه به اظهارات رئیس‌جمهور فرانسه مبنی بر اعمال تحریم تسلیحاتی علیه رژیم صهیونیستی در صورت ادامه تجاوزات این رژیم به لبنان اظهار کرد: رژیم صهیونیستی علاوه بر حملات متعدد هوایی به لبنان تصیم بر حمله نظامی نیز به این کشور دارد. از دیگر سو از نظر سنتی و تاریخی شاهد روابط خوب فرانسه و لبنان بوده‌ایم. تا قبل از جنگ جهانی دوم لبنان و سوریه هر ۲ مستعمره انگلیس بودند ولی بعد از جنگ جهانی دوم این ۲ کشور مستقل شدند ولی علیرغم این موضوع فرانسه همچنان تمایل دارد که در تحولات سیاسی لبنان نقش‌آفرینی کند و موقعیت گذشته خود را حفظ کند.

وی با بیان اینکه «در همین چارچوب فرانسه مخالف ادامه جنگ در لبنان است و به رژیم صهیونیستی فشار می آورد که جنگ را در این کشور متوقف کند» تصریح کرد: درواقع مکرون با این اظهارات در کنار اینکه به رژیم صهیونیستی فشار می آورد می ‌واهد چهره خود را در بین مردم لبنان و مردم خودش به نوعی ترمیم کند و خود را حامی مردم لبنان معرفی کند.

سفر وزیر خارجه فرانسه به لبنان یک روز پس از شهادت سید حسن نصر الله

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه این اقدام ماکرون و دولت فرانسه نوعی دهن کجی به نتانیاهو است، گفت: این اظهارات با واکنش منفی نتانیاهو روبرو شده است، چنانکه شب گذشته نتانیاهو به رئیس‌جمهور فرانسه تاخت.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به نگاه فرانسه به تحولات در لبنان ادامه داد: دولت فرانسه رایزنی‌های نزدیکی با نجیب میقاتی، نخست‌وزیر پیشبرد امور در لبنان دارد و در همین چارچوب به دنبال این است که هر چه زودتر رئیس‌جمهور لبنان انتخاب شود و مسئولیت اداره کشور را بر عهده بگیرد و از دیگر سو با فشار به نتانیاهو او را مجبور کند که هر چه زودتر تن به آتش‌بس بدهد و از این طریق از خود چهره محبوبی در بین مردم لبنان ایجاد کند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما