کد خبر: 625563
تاریخ انتشار :

امکان صادرات فرآورده‌های نفتی کشور از بندر شهید رجایی افزایش یافت

استاندار هرمزگان گفت: بهره برداری از ۶ پروژه شاخص دریایی و بندری در استان، موجب ارتقای ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا و افزایش امکانات صادرات فرآورده های نفتی برای کشور در بندر شهید رجایی شد.

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

فریدون همتی روز پنجشنبه در حاشیه بهره برداری از پروژه ها که با دستور ویدئو کنفرانسی رییس جمهوری انجام شد، افزود:از دیگر مزایای این پروژه های دریایی و بندری که با ارزش سرمایه گذاری نزدیک به ۳۲ هزار میلیارد ریال در هرمزگان به بهره برداری رسید، توسعه امکانات بندری و ارتقای ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا برای کشور است.

وی بیان داشت: پروژه اسکله افتتاح شده در قالب مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی، امکان پهلوگیری کشتی های با ظرفیت ۱۸ هزار تی ای یو را در این بندر فراهم می کند.

استاندار هرمزگان اظهارداشت: باتوجه به اینکه ۶۰ درصد صادرات و واردات کالا در کشور از طریق بندر شهید رجایی صورت می گیرد، این پروژه ها موجب سرعت بخشی در این روند خواهد شد.

همتی ادامه داد: همچنین با بهره برداری از اسکله های جدید نفتی در بندر شهید رجایی، امکان پهلوگیری همزمان کشتی ها برای صادرات فرآورده های نفتی از جمله بنزین فراهم شد.

وی ابرازداشت: باتوجه به اقدام‌ها و اجرای پروژه های بزرگ و مهم در هرمزگان، این استان از جمله استان هایی است که بیشترین حضور را در برنامه افتتاح پروژه ها به صورت ارتباط ویدئو کنفرانس با ریاست جمهوری داشته است.

روز پنجشنبه با دستور رییس جمهوری، ۶ طرح دریایی و بندری در بندرشهید رجایی به ارزش سه هزارو ۱۹۷میلیارد تومان به صورت ویدئوکنفرانسی به بهره‌برداری رسید.  

بهره‎برداری از  سک پست اسکله و ۳۱هکتار بارانداز پایانه کانتینری با ۴۷۲۰ میلیارد ریال، سه پست اسکله نفتی(بخش عملیات عمرانی)، ۲ فروند لایروب هاپرساکشن چهارهزار مترمکعبی با اعتبار ۸۵ میلیون یورو و یک فروند قایق طناب گیر با اعتبار ۸۰۰ هزار یورو از دیگر طرح های بندری و دریایی در بندر شهید رجایی بود که مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

عملیات اجرایی طرح توسعه بندرشهید رجایی سال ۹۶ به دستور رییس جمهوری کلید خورد و امروز بخش نخست مرحله سوم این طرح افتتاح شد.

با تکمیل مرحله سوم طرح توسعه بندر شهیدرجایی، امکان پهلوگیری همزمان۳ کشتی نسل هفتم اقیانوس پیما با آبخور ۱۷.۵ متر و طول ۴۰۰ متر با بیش از ۱۸ هزار و ۴۰۰ تی ای یو کانتینر فراهم می شود و قدرت رقابتی بزرگ‌ترین بندر بازرگانی کشور با بنادر رقیب در منطقه افزایش به سزایی خواهد یافت؛ همچنین این طرح موجب ارتقای جایگاه بندر شهید رجایی در میان ۱۰۰ بندر برتر دنیا خواهد شد.

در این آیین همچنین طرح ساختمان مرجع دریایی بندر جاسک با اعتبار ۷.۹ میلیارد تومان و سامانه جامع اطفا حریق بندرلنگه به ارزش ۴.۷ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.

ساخت این ساختمان مرجع دریایی با زیرساخت مهندسی دقیق و رعایت الزام های سازه ای کامل استاندارد و با تمامی خدمات حوزه دریایی از جمله برج مراقبت، کادر و پلیس دریایی درسطح بین المللی در اسکله اداره بندرجاسک از سال ۹۷ آغاز شده بود.

 بندر شهید رجایی با داشتن ظرفیت‌های مختلفی همچون پایانه نفتی، کانتینری، کالاهای فله، جرثقیل‌های بزرگ ریلی و زرافه‌ای، اتصال به راه‌آهن سراسری و اراضی پشتیبانی نقش حیاتی برای اقتصاد دریا محور در کشور ایفا می‌کند.

قرارگرفتن در دهانه ورودی خلیج‌فارس و تنگه هرمز، بهره‌مندی از تجهیزات مدرن، اتصال به شبکه بین‌المللی ریلی، امکان واگذاری زمین و دیگر امکانات به سرمایه گذاران بخش خصوصی و ده‌ها مزیت دیگر موجب شده تا این بندر به یکی از موفق‌ترین سازمان‌های بندری در خاورمیانه تبدیل شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    Markets

    دیگر رسانه ها