کد خبر: 753234
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/ گفت‌وگوی «نامه‌نیوز» با علی مطهری

برگزاری کنسرت نیاز به هماهنگی وزارت ارشاد، امامان جمعه و مردم دارد

فعال سیاسی و فرهنگی گفت: نمی‌توان انتظار داشت شبیه کنسرت‌هایی که در ترکیه و ارمنستان و کانادا برگزار می‌شود در ایران اجرا شود.

برگزاری کنسرت نیاز به هماهنگی وزارت ارشاد، امامان جمعه و مردم دارد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست - «کنسرت» داستان پر ریسکی است که تا لحظه آخر عوامل برگزاری آن و حتی کسانی که بلیت می خرند، استرس دارند که امشب کنسرت برگزار می شود یا یک دفعه با نامه لغو مجوز مواجه خواهند شد. این موضوع منحصر به منطقه خاصی از کشور نیست قریب به اتفاق شهرهای کشور تجربه لغو کنسرت پیش از شروع یا حتی حین برگزاری اجرا را داشته اند و واقعا جای سئوال دارد چرا هیچ مرجع واحدی برای تصمیم گیری در این زمینه نیست که وقتی مجوز می دهد پای آن بایستد و پاسخگو باشد هم به مردم و هم به مراجع دیگر.

علی مطهری در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره قصه ناتمام و حساسیت برانگیز لغو کنسرت ها و برنامه های موسیقی گفت: اکثر کنسرت‌ها چون متین و معتدل هستند و گاهی جنبه عرفانی دارند با مشکل مواجه نمی‌شوند. مشکل در کنسرت‌هایی است که از موسیقی غنایی و رقص‌آور استفاده می‌کنند و توأم با اختلاط است و موجب اعتراض امامان جمعه و بسیاری از مردم می‌شود. تأثیر موسیقی‌های غنایی در ایجاد خفّت عقل و خارج کردن انسان از حال عادی بر کسی پوشیده نیست. مجوز کنسرت وقتی صادر می شود باید همه شرایط در آن قید شده باشد. الان اشکال در آن است که وقتی مجوز کنسرتی صادر می شود گاهی در عمل چیز دیگری از آب درمی‌آید. مثلا قرار بوده در یک کنسرت، موسیقی متین بنوازند و اختلاط زن و مرد هم اتفاق نیفتد اما یکدفعه آن برنامه تبدیل به رقص دسته‌جمعی می شود، اینجا روحانیون و ائمه جمعه مخالفت می کنند و کار به لغو مجوز کشیده می شود.

وی افزود: لازم است وزارت ارشاد شرایط برگزاری کنسرت را به طور دقیق در مجوز ذکر کند، کسانی که متولی و اجراکننده کنسرت هستند آن شرایط را رعایت کنند و مردم نیز مقررات حضور در کنسرت را پاس بدارند. وقتی کنسرتی با موزیک بسیار تند اجرا می شود و زن، مرد، دختر و پسر با هم می رقصند، صدای امام جمعه ها به اعتراض بلند می‌شود و نمی‌شود گفت آنها چیزی نگویند، طبعاً آنها نیز اعتراض می‌کنند.

نایب رئیس مجلس دهم یادآور شد: برای برگزاری کنسرت یک هماهنگی و همکاری سه جانبه بین وزارت ارشاد، متولیان امور دینی مثل امامان جمعه و نیز مردم لازم است تا با پدیده لغو مجوز مواجه نشویم. ارشاد یک مجوز کلی می دهد، کاری به جزئیات برگزاری کنسرت ندارد، در عمل می بینیم چیز دیگری از کار درآمد، آن وقت امامان جمعه اعتراض می‌کنند و مردمی که بلیت تهیه کرده‌اند از لغو کنسرت دلخور می‌شوند.

وی ادامه داد: وقتی کنسرتی لغو می‌شود وزارت ارشاد می‌گوید «مجوز دارد»، امامان جمعه می‌گویند «نمی‌توانیم رقص مختلط را تحمل کنیم» و مردم نیز می گویند «ما بلیت خریدیم، برنامه ریزی کردیم، وقت گذاشتیم اما کنسرت لغو شد»، هر سه طرف هم حق دارند. این موضوع را بالاخره باید یک طوری حل کرد.

مطهری نحوه اجرای کنسرت را مهم خواند و گفت: اصرار برخی عناصر بر این که زن و مرد کنار هم برقصند درست نیست. برگزاری کنسرت با شرایطی که در خارج کشور وجود دارد، در داخل ایران امکان پذیر نیست چون اسلامی بودن نظام را زیر سؤال می‌برد. نمی‌توان انتظار داشت شبیه کنسرت‌هایی که در ترکیه و ارمنستان و کانادا برگزار می‌شود در ایران اجرا شود. اگر علما هم اعتراض نکنند بسیاری از مردم به این گونه کنسرت‌ها اعتراض می‌کنند. به هرحال با گفتگو و حسن تفاهم می‌توان ضوابط معتدلی برای برگزاری کنسرت تعریف کرد و به مردم نیز اطلاع رسانی مناسب انجام شود تا موضوع حل شود. معتقدم کنسرت های متین قابل اجرا هستند و وقتی مجوز می گیرند نباید کسانی مانع اجرای آنها شوند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما