کد خبر: 755298
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/ گفت‌وگوی «نامه‌نیوز» با مرتضی مکی

ناگزیر به تسریع روند مذاکرات با اروپا هستیم

تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: کشورهایی همچون آلمان و ایتالیا روابط بهتر و اختلاف کمتری با ایران دارند، از طریق تقویت روابط با آنها می توانیم به کاهش تنش و اختلاف با اروپا را سرعت بیشتری دهیم.

ناگزیر به تسریع روند مذاکرات با اروپا هستیم
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست - در آستانه رسیدن به زمان اسنپ بک، نمایندگان ایران و اروپا در استانبول پشت میز مذاکره نشستند. تندشدن لحن فرانسوی‌ها نسبت به ایران حکایت از این واقعیت می کند که اروپایی ها هر چند خود را موظف به پیروی از آمریکا می دانند اما نسبت به حذف شدن از مسیر دیپلماسی با ایران ناراضی به نظر می رسند.

اروپایی‌ها گروگانی به نام «مکانیسم ماشه» در دست دارند که می خواهند با اهرم قراردادن آن مسیرهایی دیپلماسی با ایران را به نفع خود بازگشایی کنند تا فقط آمریکا برنده فرصت های پسا توافق با ایران نباشد. برخلاف مذاکرات ایران و آمریکا، مواضع عصر جمعه ایران و اروپا پس از پایان مذاکرات چندان رنگ و بوی مثبت نداشت و فقط دو طرف به ادامه‌دار بودن گفتگوها اشاره کردند.

مرتضی مکی در گفتگو با نامه نیوز درباره نشست مذاکراتی استانبول گفت: بعد از پیروزی انقلاب، سطح روابط بین ایران و اروپا تا این حد پرتنش نبوده است. بعد از آغاز مذاکرات تهران و واشنگتن، اروپایی از متن جریان مذاکرات هسته‌ای با ایران به حاشیه رفتند که این اتفاق اصلا به مذاق اروپایی‌ها خوش نیامد.

وی افزود: البته مذاکرات استانبول قرار بود 2 هفته پیش و یک روز قبل از دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا برگزار شود اما تعویق آن دور از گفتگوها، مذاکرات استانبول را نیز به تعویق انداخت. حالا در آستانه مذاکرات دور پنجم با آمریکا، مذاکرات استانبول برگزار شد تا سطح اختلافات بین ایران و اروپا نیز مدیریت شود.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به وجود اهرم فعال‌سازی اسنپ بک در دست اروپایی ها، اظهار کرد: بالاخره باید گامی برای کاهش تنش و اختلاف با اروپا برداشته شود. تفاهم ایران و اروپا برای برگزاری نشست دیگر نشان می دهد دو طرف می خواهند یک مسیر دیپلماتیک بین خود ایجاد کنند. ایران همانطور که در کنار مذاکرات با آمریکا، با چین، روسیه و کشورهای منطقه گفتگوهایی را پیش می برد به همان اندازه نیز برای گفتگو با اروپا گام بردارد.

وی با اشاره به نقش محوری اروپایی ها در مسیر مذاکرات هسته ای ایران از سال 82 تا 1401، افزود: اگر می خواهیم فشارهای منفی بر مذاکرات با آمریکا را کم کنیم، باید به طور جدی تر مسیر مذاکرات را با اروپایی ها پیش ببریم و سطح گفتگوها با آنها را ارتقا دهیم. مثبت شدن اروپایی ها می تواند روند مذاکره با آمریکا را تسهیل کند.

مکی با بیان اینکه باید به برگزاری نشست‌های مشترک با اروپایی‌ها در فواصل زمانی کوتاه‌تر تداوم ببخشیم، گفت: کشورهایی همچون آلمان و ایتالیا روابط بهتر و اختلاف کمتری با ایران دارند، از طریق تقویت روابط با آنها می توانیم به کاهش تنش و اختلاف با اروپا را سرعت بیشتری دهیم.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما