کد خبر: 756145
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/گفتگوی نامه‌نیوز با ناصر ایمانی

دولت برای رفع ناکارآمدی بدنه خود اقدام کند | عارف یا استعفا دهد یا برکنار شود

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: قرار نیست از مدیر میانی تا معاون اول رئیس جمهور در این تصور باشند که چون رئیس جمهور 4 سال این مسئولیت را برعهده دارد، آنها نیز با هر عملکردی می توانند تا آخرین روز در جایگاه خود باشند.

دولت برای رفع ناکارآمدی بدنه خود اقدام کند | عارف یا استعفا دهد یا برکنار شود
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست -  هر چند مسئولان کشور تلاش می کنند سایه مذاکرات بر موضوعات داخلی نیفتد و آرامش عمومی در جامعه برقرار باشد اما رسانه های معاند و غربی دائم این خط را دنبال کرده‌اند که اگر توافق نشود، خطر اغتشاشات داخلی و جنگ نظامی با رژیم صهیونیستی و آمریکا بالای سر ایران خواهد بود.

متأثر از این خبرها یکی از نمایندگان مجلس هم به مقامات دولتی تذکر داد که این همه اعتراض و نارضایتی بین صنوف مختلف از نانوایی‌ها و کامیون‌داران گرفته تا معدن‌داران و فعالان حوزه سیمان طبیعی نیست و دستی در کار است. حال سئوال این است این اعتراضات طبیعی است یا هدایت شده از خارج؟ دولت در این اوضاع احوال چه کار می تواند انجام دهد؟

ناصر ایمانی در گفت‌وگو با «نامه‌نیوز» درباره افزایش اعتراضات و نارضایتی‌های صنوف مختلف به وضعیت نامطلوب اقتصادی‌شان گفت: تردیدی نیست که اقشار معترض عموما حق دارند و حق می گویند؛ از این رو برخی فکر می کنند افرادی در دولت خط سیاسی خاصی را دنبال می کنند تا کشور در شرایط بحرانی قرار گیرد اما شخصا معتقدم چنین قضاوتی درست نیست.

وی افزود: آنقدر موضوعات بدیهی در کشور است که دولت با تدبیری ساده می تواند آنها را حل کند اما چون اقدامی صورت نمی گیرد بستری برای اظهار اعتراض و نارضایتی می شوند؛ از این رو برخی معتقدند شاید اهداف سیاسی پشت این اهمال کاری ها وجود دارد. متأسفانه بدنه دولت از یک ضعف محرزی در حوزه مدیریت رنج می برد و مجموعه های دولتی وظایف و تکالیف خود را آن طور که باید دنبال نمی کنند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: دستگاه های مختلف اگر مدیریت کارآمدی داشتند می توانستند مسائل و موضوعات را در وقت و زمان خودش تشخیص دهند و راهکارهای لازم را برای حل آنها تدبیر کنند تا حاد نشوند و زمینه نارضایتی را در جامعه پیش نیاورد اما چون ضعف مدیریت و سوءمدیریت در این دستگاه ها مشهود است در موعد خودش اقدام نمی کنند.

وی افزود: آنقدر این ضعف مدیریت برجسته و روشن است که برخی افراد می گویند «مگر می شود که چنین موضوعات بدیهی را دولت نتواند از قبل پیش بینی و برای رفع آنها اقدامات لازم را انجام دهند تا چنین بحران هایی پیش نیاید». البته این سوءمدیریت در بدنه دولت محدود و منحصر به زمان دولت آقای پزشکیان نیست و در دولت های قبل هم وجود داشت. البته نمی توانیم به مدیران ارشد کشور شک کنیم که برای پیشبرد اهداف سیاسی می خواهند بحران آفرینی کنند.

ایمانی بیان کرد: هرچند کشور مشکلات زیادی دارد و رسیدگی به همه آنها از توان دولت خارج است اما دولت حداقل می تواند برای رفع معضل ناکارآمدی در بدنه مدیریتی خود گام‌های اساسی بردارد، بالاخره سوءمدیریت حدی دارد، اگر از یک حدی خارج شود می گویند چه طور این سوءمدیریت که مفرط، برجسته و مشهود است برایش فکری نمی شود؟

وی ادامه داد: دولت باید برای حوزه مدیریتی خود تصمیمات جدی بگیرد، یکسری مدیران با آغاز کار دولت چهاردهم به مسئولیت هایی منصوب شدند که شاید آن زمان آشنایی لازم با عملکردشان وجود نداشت اما 9 ماه زمان گذشت و فرصت کافی برای ارزیابی کارنامه عملکردی این مدیران فراهم شده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: ما امروز در حین جنگ اقتصادی هستیم بنابراین باید به سرعت سیستم مدیریتی دولت ترمیم شود و این ترمیم هم نباید محدود به وزرا باشد. دولت در حوزه ترمیم سیستم مدیریتی باید خیلی انقلابی عمل کند. وقتی می بیند یک دستگاه یا سازمان دولتی به خوبی نمی تواند به وظیفه خود عمل کند سریع برای اصلاح روند مدیریتی در آنجا اقدام کند.

وی افزود: موضوع دوم هماهنگی بین وزرا در کابینه است. وظیفه این هماهنگی برعهده آقای عارف معاون اول رئیس جمهور است. متأسفانه اینجا ضعف داریم و آقای عارف اگر نمی تواند باید بین اعضای کابینه هماهنگی ایجاد کند، استعفا دهد یا شخص رئیس جمهور ورود کند و فردی را برای جایگاه معاون اولی خود برگزیند که بتواند از پس این کار برآید تا آهنگ حرکت کابینه یکدست و سریع شود. قرار نیست از مدیر میانی تا معاون اول رئیس جمهور در این تصور باشند که چون رئیس جمهور 4 سال این مسئولیت را برعهده دارد، آنها نیز با هر عملکردی می توانند تا آخرین روز در جایگاه خود باشند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما