کد خبر: 760856
تاریخ انتشار :

اسرائیل از پاسخ ایران آچمز شد

کارشناس برجسته مسائل سیاسی با اشاره به تحولات جنگ ۱۲ روزه میان ایران و رژیم صهیونیستی،گفت: پاسخ ایران به حملات دشمن، فراتر از تصور صهیونیست‌ها بود و پایه‌های دکترین نظامی آن‌ها را با بحران مواجه کرد.

اسرائیل از پاسخ ایران آچمز شد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

ابوالقاسم شهریاری، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از مشهد، ضمن تحلیل ابعاد مختلف درگیری و تحولات سیاسی 12 روزه ایران و رژیم صهیونیستی گفت: عملیات چندلایه و دقیق جمهوری اسلامی نه‌تنها پیام بازدارندگی قوی داشت، بلکه نشان داد ایران توانایی ایجاد تغییر در معادلات منطقه‌ای را دارد. این پاسخ، نه به‌عنوان اقدامی واکنشی صرف، بلکه به‌عنوان بخشی از یک دکترین دفاعی مدرن، به تعادل استراتژیک منطقه‌ای معنا و جهت تازه‌ای بخشید.

استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به ماهیت دفاع‌محور راهبرد نظامی ایران افزود: درک جمهوری اسلامی از دفاع، صرفاً محدود به مقابله در خاک خودی نیست، بلکه در شرایطی که تهدید به مرزهای ملی نزدیک می‌شود، پاسخ به عمق تهدید نیز بخشی از مفهوم دفاع مشروع محسوب می‌شود.

به گفته وی، آغازگر نبودن ایران در هیچ‌یک از نبردهای اخیر، به‌ویژه در جریان جنگ 12 روزه، گواهی بر پایبندی به اصل پرهیز از جنگ است، اما در عین حال، پاسخ دقیق و هدفمند به تجاوز، نشان از هوشیاری و آمادگی حداکثری نیروهای مسلح دارد.

این تحلیلگر مسائل راهبردی ادامه داد: در جنگ اخیر، هرچند برخی زیرساخت‌های پدافندی مورد هدف قرار گرفتند، اما رژیم صهیونیستی نتوانست هیچ‌گونه برتری هوایی بر آسمان ایران به دست آورد. چنین ناکامی‌، برای تل‌آویو از نظر نظامی، اطلاعاتی و تبلیغاتی، بسیار سنگین بود.

وی افزود: این جنگ نشان داد دکترین نظامی جمهوری اسلامی تنها ابزار بازدارندگی نیست، بلکه ظرفیت پاسخ کوبنده و هوشمندانه را نیز دارد.

شهریاری با بررسی سه رکن اصلی راهبرد امنیتی رژیم صهیونیستی، تأکیدکرد:در جریان این درگیری، هیچ‌یک از آن‌ها نتوانست به‌درستی عمل کند و تلاش این رژیم برای حفظ میدان نبرد در خارج از اراضی اشغالی، تأمین امنیت شهرک‌نشینان و بازدارندگی از طریق حمله پیش‌دستانه، همگی ناکام ماندند.

به گفته او، برای نخستین‌بار پس از سال‌ها، جنگ به عمق اراضی اشغالی کشیده شد و این موضوع در نگاه جامعه بین‌المللی نیز به‌عنوان تزلزل در امنیت داخلی این رژیم تلقی شد.

استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه تحلیل خود از آثار سیاسی این بحران نظامی گفت: نتانیاهو که پیش از این با موجی از اعتراضات داخلی و بحران مشروعیت مواجه بود، اکنون در برابر موج جدیدی از انتقادات ایستاده است. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که ورود او به این جنگ، تلاشی برای حفظ موقعیت متزلزل سیاسی‌اش بوده و اگر درگیری شکل نمی‌گرفت، فروپاشی دولت او در هفته‌های گذشته محتمل بود. همین مسئله موجب افزایش فشار از جانب جریان‌های اپوزیسیون و حتی برخی حامیان سابقش شده است.

شهریاری تأکیدکرد: تجربه اخیر، بار دیگر ضرورت بازبینی ساختاری در برخی حوزه‌های آسیب‌پذیر دکترین دفاعی کشور را آشکار کرده است.

به اعتقاد وی، جمهوری اسلامی در حوزه تشخیص ضعف‌های دشمن و بهره‌گیری از آن‌ها عملکرد درخشانی داشت، اما همزمان باید برای ترمیم و تقویت نقاط آسیب‌پذیر خود نیز برنامه علمی و منسجم‌تری در پیش گیرد لذا به‌ویژه آنکه رژیم صهیونیستی با بهره‌گیری از ابزارهای نفوذ اطلاعاتی و هدف‌گیری فرماندهان نظامی، نشان داده که همچنان در پی وارد آوردن ضربات از طریق روزنه‌های امنیتی است.

کارشناس برجسته مسائل سیاسی با اشاره به تحرکات جدید آمریکا و متحدانش برای تقویت توان هوایی رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: لابی صهیونیستی در ایالات متحده با جدیت در حال پیگیری تجهیز این رژیم به جنگنده‌های پیشرفته‌تر از جمله مدل‌های B است. در حالی‌که ایران با محدودیت‌های متعددی در استفاده از فضای کشورهای همسایه روبه‌روست، تل‌آویو به‌راحتی از زیرساخت‌های منطقه‌ای برای انجام حملات خود استفاده می‌کند. این مسئله نیازمند چاره‌اندیشی مشترک منطقه‌ای و دیپلماسی فعال‌تری از سوی جمهوری اسلامی است.

وی در بخش دیگری از گفت‌وگو، به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران اشاره و تصریح کرد: دکترین نظامی جمهوری اسلامی کاملاً تحت تأثیر فتوای مقام معظم رهبری است که استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی را مطلقاً حرام می‌داند. دشمن اما با بهره‌گیری از پروژه ایران‌هراسی تلاش دارد چهره‌ای غیرواقعی و خشن از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان ارائه دهد اما این در حالی است که ایران، خود یکی از قربانیان جنگ‌افزارهای شیمیایی و ممنوعه در دوران دفاع مقدس بوده و بیش از هر کشور دیگری از تبعات آن آگاه است.

این استاد برجسته دانشگاه با اشاره به ضرورت اقدام جمعی برای مهار تهدیدات هسته‌ای گفت: مقابله با تهدید هسته‌ای رژیم صهیونیستی، مسئولیتی صرفاً ایرانی نیست، بلکه همه کشورهای منطقه باید برای ایجاد یک خاورمیانه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی اقدام عملی انجام دهند. این مسئله نه‌تنها مطالبه‌ای اخلاقی و انسانی بلکه ضرورتی برای صلح پایدار و امنیت بین‌المللی است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها