کد خبر: 767553
تاریخ انتشار :

نگاه تحلیلگر/ گفتگوی »نامه نیوز» با امیرعلی ابوالفتح

ترامپ مواضعش را علیه ایران سخت‌تر کرده‌است

تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: نه تنها رویکرد ترامپ در قبال ایران عوض نشده، بلکه او شرایط را برای ایران دشوارتر کرده است و احتمال توافق با این شروط روی مرز و خط محال قرار دارد.

ترامپ مواضعش را علیه ایران سخت‌تر کرده‌است
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

در اجلاس مصر ترامپ صحبت هایی کرد که ظاهری دیپلماتیک و صلح آمیز داشت اما در باطن انعکاس دهنده شکل جدیدی از تهدیدها علیه ایران بود. او گفت «عالی می‌شود اگر بتوانیم با ایران به توافق صلح برسیم». بعد از اعلام توافق حماس و اسرائیل، علی اکبر ولایتی در توئیتی نوشت «آغاز صلح در غزه، احتمالا پایان صلح در جاهای دیگر خواهد بود». حال این سئوال پیش می آید که آیا ترامپ غیرمستقیم خط و نشان برای ایران کشیده است یا واقعا قصد بازگشایی راه های دیپلماتیک جدید با ایران را در سر می پروراند. 

امیرعلی ابوالفتح در گفتگو با نامه نیوز درباره لحن دوپهلو ترامپ نسبت به ایران گفت: دوست داشتم بگویم، لحن ترامپ درباره ایران مثبت شده است اما نه تنها اظهارات او منفی است، بلکه منفی‌تر شده است. ترامپ با کلمات بازی می کند. در واقع همان رویکردی را پیش گرفته که زمان خروج از برجام دنبال می کرد.

وی افزود: ترامپ هر چند گفته دست دوستی به سمت ایران دراز می کنیم اما به شرطی که ایران همسایگانش را تهدید نکند، به نیابتی‌هایش کمک نکند، فعالیت های نظامی برون مرزی اش را کنار بگذارد. او حتی شرط جدیدی هم به شروط قبلی اضافه کرده و آن هم به رسمیت شناختن اسرائیل توسط ایران است. 

این کارشناس مسائل سیاست خارجی یادآور شد: نه تنها رویکرد ترامپ در قبال ایران عوض نشده، بلکه او شرایط را برای ایران دشوارتر کرده است و احتمال توافق با این شروط روی مرز و خط محال قرار دارد. به عبارت دیگر رئیس جمهور آمریکا از موضوعاتی سخن می گوید که عملا نشدنی است و می خواهد اساسا توافقی سرنگیرد.  

وی با بیان اینکه نگاه ترامپ به ایران نه تنها بهتر نشده بلکه سخت تر هم شده، ادامه داد: یک ماه پیش اعضای هیأت ایرانی وقتی برای شرکت در اجلاس عمومی سازمان ملل به نیویورک رفت حتی اجازه نداشتند که در فروشگاه های شهر خرید کنند. ترامپ می گوید ما با مردم ایران دوستیم اما چه دوستی، وقتی دولت آمریکا به 85 میلیون ایرانی ویزا نمی دهد. در واقع ترامپ دنبال دوربین است و می خواهد نگاه ها همه به سمت او باشد. 

ابوالفتح گفت: در حالیکه ترامپ از صلح سخن می گوید، نتانیاهو پرهیز دارد که از این واژه استفاده کند. واقعیت صحنه این است که امروز اتفاقاتی که در منطقه رخ می دهد با نیت و اراده آمریکا جلو می رود یعنی جنگ جنگ اسرائیل نیست، بلکه جنگ جنگ آمریکاست و اسرائیل به نیابت از آمریکا می جنگد بنابراین طرفی که تصمیم می گیرد آمریکاست. 

وی افزود: تا مادامی که اراده آمریکا بر گشودن درهای جدید جنگ در منطقه نباشد این اتفاق نمی افتد. شخص ترامپ در پی کاهش تنش در منطقه برای پروژه های بزرگتر است. ساختار سیاسی آمریکا شاید با ترامپ همراه نباشد بنابراین سناریوی مدنظر آقای ولایتی محتمل است، ضمن آنکه اصلا مشخص نیست این آتش بس تا چه زمانی دوام بیاورد. 

این کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: صلحی در غزه اتفاق نیفتاده و در بهترین حالت آتش بس شده است؛ امروز همه دعا و ثنا می کنند که این آتش بس دوام بیاورد بنابراین هر لحظه دوباره احتمال دارد جنگ شود. 

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما