کد خبر: 776102
تاریخ انتشار :

محاصره تنگه هرمز؛ ضربه شدید ترامپ به اقتصاد جهانی

محاصره هرمز؛ ضربه تازه و سنگین ترامپ به اقتصاد جهانی

محاصره تنگه هرمز؛ ضربه شدید ترامپ به اقتصاد جهانی
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

شبکه خبری سی‌ان‌ان در تحلیلی نوشته است که تصمیم دونالد ترامپ برای محاصره نظامی تنگه هرمز، ضربه‌ای تازه و سنگین به اقتصاد جهانی وارد خواهد کرد. برخی محورهای این گزارش به این شرح است:

جهش ۸ درصدی قیمت نفت در ساعات اولیه:به محض اعلام محاصره، قیمت هر بشکه نفت برنت ۸ درصد بالا رفت و به ۱۰۴ دلار رسید. میانگین قیمت بنزین در آمریکا از مرز ۴ دلار عبور کرد و تورم به ۳.۳ درصد افزایش یافت. ترامپ اعتراف کرد که قیمت بنزین تا انتخابات میاندوره‌ای پایین نمی‌آید.

اقتصاد جهانی در معرض شوک جدید:محاصره تنگه، در حالی جریان نفت خلیج فارس را مختل می‌کند که اقتصاد جهان هنوز از جنگ اخیر و بحران انرژی ضربه خورده بود. این تصمیم، زنجیره‌های تأمین را در آسیا و اروپا تحت فشار بیشتری قرار می‌دهد.

خطر تنش با چین و آسیب به متحدان آمریکا:ترامپ ممکن است مجبور شود کشتی‌های چین را متوقف کند که می‌تواند به تنش دیپلماتیک با پکن منجر شود. همچنین متحدانی مانند ژاپن و کشورهای اروپایی که به شدت به نفت خلیج فارس وابسته هستند، آسیب خواهند دید.

تردید در کارآمدی محاصره:مارک وارنر، سناتور دموکرات، پرسید: «نمی‌فهمم محاصره تنگه چطور می‌خواهد ایران را مجبور به باز کردن آن کند. چه ارتباطی بین این دو هست؟» کارشناسان می‌گویند این طرح نه تنها ممکن است ناکام بماند، بلکه اقتصاد جهانی را بیش از پیش در باتلاق فرو خواهد برد.

جمع‌بندی:سی‌ان‌ان نتیجه می‌گیرد ترامپ با این محاصره، هزینه‌های سنگین و پیش‌بینی‌نشده‌ای را به اقتصاد جهانی تحمیل خواهد کرد، در حالی که معلوم نیست این اقدام بتواند ایران را به بازگشایی تنگه مجبور کند.

IMG_20260414_110914_912

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها