نگاه تحلیلگر/یادداشت اختصاصی غلامعلی دهقان به نامهنیوز
ترامپ پیچید و پیچاند
غلامعلی دهقان تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی ضمن اشاره به امضای یادداشت تفاهم ایران و آمریکا، دلایل عقب نشینی ترامپ از رویکردهای جنگ طلبانه را برشمرد.
ترامپ به سر عقل امد و با دیدن واقعیت قدرت ایران تفاهم نامه را امضا کرد. او پس از چند روز از آغاز جنگ متوجه شد وارد یک زمین سخت شده است. او تلاش کرد آرام آرام ماشین سیاست خود را به حاشیه اتوبان برده و راهی برای فرار پیدا کند. سرانجام فرعی جام جهانی ۲۰۲۶ را انتخاب و به سرعت پیچید و هم خیلی ها را از جمله حامیان ادامه جنگ بخصوص نتانیاهو و دارو دسته پهلوی را پیچاند.
او فهمید ادامه جنگ چه تبعات سنگینی برای اقتصاد امریکا دارد و به این موضوع اعتراف کرد. ترامپ قمار ایران را بدجوری باخت اما دست کم زمانی متوجه شکست شد که هنوز برای خود فرصت بازسازی قائل بود. ترامپ اگر تاریخ ایران را خوانده بود می دانست مردم از تبار رستم و ارش در دفاع و هنر رزم در هر زمان کم نظیر هستند.به قول فردوسی:هنر نزد ایرانیان است و بس..ندادند شیر ژیان را به کس.
ایرانیان ویژگی شجاعت خود را با هیچ چیز تاخت نمی زنند. او نمی دانست راهبرد این ملت هیهات من الذله است و ایرانیان پیرو راه شهید کربلا.ترامپ اگر جغرافی ایران را میشناخت می دانست با این سرزمین پهناور سرشاخ شدن اخر عاقبتش شکست است.از جای جای ایران موشک و پهپاد شلیک شد تا پایگاههای امریکایی ویرانه شوند.
او اگر می دانست تنگه هرمز گلوگاه انرژی جهان است و نبض اقتصاد جهان اینحا می زند جرات حمله به خود نمی داد اما وقتی مشاورش ویتکاف املاکی باشد بهتر از این نمی شود.ترامپ اگر می دانست بخش قابل توجهی از مردم همانها که پای کار انقلاب و نظام هستند همچنان مهمترین تصمیم سازان کشور هستند هیچگاه به خود اجازه تجاوز نمی داد اما پرو پاگاندای صهیونیستها چنان ایران بدلی و مجازی به خورد او داد که فکر کرد با یک حمله کار تمام است اما او نمی دانست خودش به ورطه گرداب می افتد.
ترامپ اگر می دانست سالها جنگ تحمیلی اول و تحریمها چنان مردم ایران را آب دیده و مستحکم کرده که دیگر ترسی باقی نمانده است فکر حمله را نمی کرد اما ترامپ مغرور و سرکش قماری کرد و تاوان آن را پس داد.بدون هیچ تردید ایرانیان برنده بزرگ نبرد خصم تجاوز کار هستند و بزرگترین موفقیت نظامی و سیاسی تاریخ خود را رقم زدند.خجسته باد این موفقیت.
دیدگاه تان را بنویسید