کد خبر: 188929
تاریخ انتشار :

معاون ظریف:زیر سوال بردن مذاکره خلاف سیاست نظام است/ حفظ ظرفیت غنی‌سازی صنعتی خط قرمز ماست

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور قشقاوی در هفتاد و نهمین نشست فرهنگی اساتیدبسیجی دانشگاههای تهران بزرگ که شب گذشته در دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزارشد به موضوع هستهای و مذاکرات کشورمان با 5+1 اشاره کرد و اظهار داشت: این مسئله مربع شکل است که باید برای تحلیل آن هر چهار ضلع این مربع را در نظر گرفت.

وی اصل مذاکره و استمرار آن ،خطوط قرمزهسته ای،گشایش اقتصادی و دیپلماسی عمومی را چهار ضلع ضروری برای تحلیل مذاکرات دانست و تأکید کرد: این چهار ضلع اساسی تحلیل مسئله هسته‌ای کشورمان است و ‌اگر این چهار ضلع با یکدیگر در نظر گرفته نشود به نتیجه جامع و دقیق و نافع نمی‌رسیم.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت امور خارجه افزود:‌ مذاکره یعنی مسئله هسته‌ای را با گفتگو و کار دیپلماتیک پیشبرد و شاید نقطه مقابل آن جنگ یا مقاومت منهای مذاکره باشد.

وی با بیان اینکه تجربه نشان داده است ایران در همه مقاطع تاریخی اهل مذاکره بوده است به حضور موثر ایران در مذاکرات مربوط به افغانستان و عراق اشاره کرد و گفت: ‌جمهوری اسلامی همیشه اهل مذاکره و استمراار آن بوده و امروز نیز سیاست نظام اصل مذاکره و تداوم آن است و اگر این سیاست تغییرکند نه وزیر و نه هیچ کس دیگری اجازه مذاکره نخواهد داشت.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت امور خارجه زیر سوال بردن مذاکره خلاف سیاست نظام دانست و خاطرنشان ساخت: خطوط قرمز هسته‌ای ضلع دوم تحلیل مذاکرات است چرا که پشت تلاشها و دستاوردهای هسته‌ای، اقدامات فنی و تقدیم شهیدان برای هسته‌ای شدن است و در حالیکه زیر تهدیدها و تحریم‌های دشمن قرار گرفته‌ایم اما از این دستاورد ملی حمایت می‌کنیم و ‌کسی نمی‌تواند این خط قرمز موجود را نقض کند.

وی گشایش اقتصادی و توجه به تولید اجماع ملی برای توسعه این بخش را یکی دیگر از اساسی ترین موضوعات در مسئله هسته‌ای دانست و گفت: باید به عنوان فرهنگ بسیجی احترام به سرمایه‌گذاران جابیفتد و به آنان تسهیلات ارائه شود.

قشقاوی گفت:‌دولت و نظام باید در قبال برخی مفاسد اقتصادی احساس مسئولیت کنند.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت امور خارجه گفت:‌ در پیشنهاد و توافق هسته‌ای باید نحوه دسترسی به پول ملی و بیت المال و میلیاردها دلار سرمایه بلوکه شده ایران به عنوان وظیفه‌ای شرعی در مذاکرات تلقی شود و به حق خود دست یابیم.

وی بیمه شدن کشتی‌های ایرانی ،باز شدن ال سی ها و سوئیست بانکی را از جمله مواردی دانست که باید در مذاکرات محقق شوند.

قشقاوی به نقد برخی نگاه‌های منتقدانه پرداخت و اشاره کرد: مقاله هایی را مورد توجه قرار می‌دهیم که به طور جامع ارزشمند باشد و در کنار انتقاد ،پیشنهاد و از جمله راهکارهای اقتصادی ارائه کند.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت امور خارجه تبیین مظلومیت و حقانیت ایران در افکار عمومی جهان را به عنوان دیپلماسی عمومی حائز اهمیت دانست و گفت:‌ مردم جهان باید به این مسئله واقف شوند که رژیم غاصب صهیونیستی با داشتن صدها بمب اتمی عضو پیمان ام پی تی نیست و در فضای مجازی کمتر از صد خبر درباره نیروگاه های این رژیم وجود ندارد،اما در طرف مقابل کشوری که بمب اتم ندارد، براساس فتوای رهبری اش بدنبال آن نیست و نمی‌تواند باشد و به اذعان آژانس بین المللی هسته ای فعالیت هایش صلح آمیز بوده و عضو ام پی تی است اما میلیونها خبر و عکس در خصوص نیروگاه های نطنز و فردو مخابره شده است.

قشقاوی گفت:‌بسیج دانشگاهی باید نیم نگاهی به دیپلماسی عمومی در جهان داشته باشد چراکه این مسئله منجر به روی کار آمدن سیاستمداران و دیپلماسی سیاسی و رسمی کشورها خواهد شد.

وی گفت:‌ باید همچون حضرت زینب کبری و ام کلثوم(س) که توانستند دیپلماسی عمومی یزید و یزیدیان را با وجود رسانه‌های عمروعاصی گسترده بدست گیرند افکار عمومی کشورها بویژه آمریکا و نیوزلند را به سوی خود جذب کنیم.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها