کد خبر: 195076
تاریخ انتشار :

حمید روحانی:امروز متاسفانه کسانی دست به کارشده‌اند که می‌خواهند را به دوران ظلت بار عصر قاجار و پهلوی ببرند

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، سید حمید روحانی رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهشی ایران معاصر در نشست سخن حق که به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در دانشکده علوم دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره به حرکت دانشجویان در سال 1332 و حادثه 16 آذر اظهار داشت: سران گروه‌های سیاسی دولت وقت در آن زمان مدعی هستند که در حادثه 16 آذر نقش داشته‌اند. این در حالیست که کودتای 28 مرداد چنان به آنها ضربه زد که نتوانستند خود را تا مدت‌ها باز یابند.

وی ادامه داد: در این شرایط جنبش دانشجویی و دانشجویان بودند که فضای کشور را تحریک کردند و با ویژگی‌های منحصر به فرد خود حرکت 16 آذر را پایه‌ریزی کردند.

روحانی با اشاره به ویژگی‌های جنبش دانشجویی و حرکت‌های دانشجویی یادآور شد: خودجوش بودن از مهمترین ویژگی‌های حرکت دانشجویان در آن سال بود و به شکل نوری در تاریکی و ظلمت ایران در آن دوران مورد توجه قرار گرفت.

رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهشی ایران معاصر تاکید کرد: پیام دانشجویان در آن دوران این بود که سرکوب و کشتار هم نمی‌تواند مانع از خیزش‌هاش دانشجویی شود و حرکت دانشجویان را متوقف سازد.

وی بازسازی فضای جامعه را از دیگر ویژگی حرکت دانشجویان در سال 1332 دانست و گفت: شهدای 16 آذر به مردم روحیه داد و زمینه‌ساز حرکت‌های دیگر مردم در آن شرایط شد.

روحانی با اشاره به اینکه این ویژگی‌ها باعث شده که هر ساله 16 آذر گرامی گرفته شود گفت: حرکت دانشجویان در این روز نشان داد که آنهایی که با علم و اندیشه خو کرده‌اند در هیچ شرایطی مقابل ظلم و استبداد آرام نمی‌مانند.

رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهشی ایران معاصر با بیان اینکه نخستن تظاهراتی که با نام امام در طول تاریخ انقلاب رخ داده است از سوی دانشجویان بوده گفت: در 12 اردیبهشت ماه سال 1342 و در پایان مراسم درگذشت یکی از اساتید دانشگاه تهران تظاهراتی ایجاد شد که دانشجویان در آن شعار آیت‌الله خمینی پیروز است را سر می‌دادند. بنابراین دانشجویان از نخستین افرادی بودند که به ندای امام لبیک گفتند و همواره پشت سر امام قرار گرفته و راه او را تداوم بخشیده‌اند.

وی با اشاره به اینکه فضای کشور در دورانی که کشور به سمت احیای کاپیتولاسیون می‌رفت به قدری خفقان‌آور بود که حتی گروه‌های سیاسی نیز عرض اندامی نداشتند ادامه داد: در این شرایط ادامه به تنهایی مقابل این قانون سخن گفت و دستگیر شد. در نهایت دانشجویان بودند که در حمایت از امام اعلامیه صادر کردند و به زندانی دشن امام واکنش نشان دادند.

روحانی اقدام دانشجویان در انقلاب سفید و مقاطع مختلف را از دیگر نمودهای حرکت دانشجویی پیش از انقلاب دانست و گفت: دانشگاه در طول تاریخ هرگز ساکت ننشسته است. وقتی که امام در سال 1348 بحث حکومت اسلامی را مطرح کرد نخستین کسانی که به این حرکت لبیک گفتند و در حمایت از آن برآمدند دانشجویان بودند که بعضا دستگیر شده و زندانی شدند.

رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهشی ایران معاصر، تکمیل کردن نهضت امام را پس از انقلاب از مهمترین اقدام دانشجویان پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: نهضت امام دو بعد داشت که بخشی از آن مبارزه با شاه بود که قبل از انقلاب تحقق یافت. بعد دیگر اقدام امام تکمیل نهضت او بود که دانشجویان پیرو خط امام با اقداماتی نظیر فتح لانه جاسوسی به آن اقدام کردند و برای همیشه دست استکبار را از این کشور قطع نمودند.

وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به شرایط فعلی کشور یادآور شد: امروز متاسفانه کسانی دست به کارشده‌اند که حرکت عزیزان شهدا و دانشجویان انقلاب اسلامی ایران را نقض می‌کنند و ما را به دوران ظلت بار عصر قاجار و پهلوی ببرند.

روحانی افزود: امروز ادعا می‌کنند، همین امروز رئیس جمهور ادعا کرد که دید جهان نسبت به ایران تغییر کرده است. اگر تا دیروز ایران را کشوری انقلابی، مستقل، حماسی و سازش‌ناپذیر در برابر استکبار می‌شناختند امروز متاسفانه این ملت تحقیر، متهم به سازش، مزحزب و متهم به کرنش در برابر استکبار شده است که این مسئله ننگ و ظلت برای کشور ما به بار می‌آورد.

رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهشی ایران معاصر ادامه داد: دست‌هایی در کار است که استقلال و شرافت را از ما بگیرد. من اگر سخنی را مطرح می‌کنم دلیل آن مسائلی است که دیده‌ام و برای آن مطالب و انتشار کتاب‌هایی را عنوان می‌کنم.

وی گفت: سریع‌القلم مشاور رئیس جمهور در کتاب ایران و جهانی شدن که رئیس جمهور در آن مقدمه نوشته و موسسه تحقیقات استراتژیک آن را به چاپ رسانده صریحا می‌گوید ما برای جهانی شدن باید از اسلام به معنای واقعی کلمه چشم بپوشانیم و اسلام آمریکایی و اسلامی پاکستانی که با جهان منافاتی ندارد را دنبال کنیم.

روحانی تصریح کرد: یکی از سیاستمداران جهان ایران را تنها کشوری اعلام می‌کند که استقلال دارد می‌داند اما در کتاب مسئولیت‌های سردبیر و در صفحه 126 عنوان می‌شود که دنیا امروز به فضیلت استقلال پشت کرده است و امروز دنیا، دنیای استقلال نیست بلکه دنیای ارتباطات است. در همان کتاب جهانی شدن نسبت به استقلال عنوان می‌شود که استقلال مسئله پوچی است و ما باید از آن چشم بپوشیم.

رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهشی ایران معاصر گفت: در این کتاب جنایات آمریکا به نحوی توجیه شده است. مسائل رخ داده در ویتنام و بحث حمله به ژاپن به‌گونه‌ای پرداخته شده است که به نظر می‌رسد مقاله‌ای که انگار یک آمریکایی نمی‌تواند بهتر از این بنویسد.

وی با اشاره به اینکه این جریانی که کار را دنبال می‌کند به دنبال آن است که مسائلی که در قاچار و پهلوی برای ما ایجاد شده است ایجاد شود گفت: مسائلی چون غیرت، شرافت، همیت و عزت را که از داشته‌های ماست مورد سوال قرار می‌دهد و به دنبال این است که ملت به یک ملت پوچ و بی‌تفاوت تبدیل شود.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها