کد خبر: 300260
تاریخ انتشار :

بیانیه خانه کارگر به مناسبت لغو تحریم‌ها

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، خانه کارگر با صدور بیانیه‌ای ضمن تبریک اجرای برجام و رفع تحریم‌ها به ملت بزرگ ایران خواستار شرایط بهترمعیشتی برای ایرانیان بخصوص کارگران و فقرا شد که متن این بیانیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اینک در آستانه بهمن جاویدان، باردیگر ملت بزرگ ایران حماسه ساز شدند و کاخ ظلم جهانی را با اقتدار و تدبیر ویران کردند. ملتی که همیشه در وانفسای تنگا و حق کشی توانسته است بر حقوق حقه خود پافشاری کرده و کام مظلومان جهان را شیرین کند.
اینک همه دریافتند که اصرار برحق قانونی خود، در دنیای پر از ظلم و تباهی می‌تواند پاسخی در خور یابد و بنیادهای صلح را پایدار سازد. امروز روز متفاوتی درتاریخ سراسرحادثه و حماسه این مرز کهن است. تاریخ گواهی خواهد داد که ملتی سال‌ها «تحریم» را تحمل کرد تا تحقیر نشود و شایسته تکریم جهانیان آزاده شود و این وعده الهی است که «فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ».
امروز را باید در لابلای اوراق تاریخ به خط زرنوشت تا روزگاران بسیاری ملتی را به تکریم وشایستگی یاد کنند و الگویی از مقاومت و ایستادگی برای آیندگان جهان شود.
گوارا باد این پیروزی بر ملت ایران، رهبر فرزانه انقلاب، ریاست محترم جمهور و سربازان شایسته عرصه دیپلماسی.
اما از فردا که روزگار پسابرجام آغاز می‌شود، مردم حق خواهند داشت آرزوهای فروخورده خود را در این سال‌های سخت در آیینه تحقق ببینند. از فردا تدبیری شایسته لازم است تا مردمان سختکوش و صبور این مرز و بوم تفاوت سال‌های تحریم و غیرتحریم را حس کنند. و ازاینرو خواسته‌هایی را گارگران سختکوش ایران اسلامی خواهند داشت که به عرض ملت شریف ایران می‌رسد:
۱- «رفاه اجتماعی» نظامی از قوانین، برنامه‌ها و خدماتی است که به نیازهای اولیه مردم و تقویت اطمینان و ایجاد امکانات برای این نیاز‌ها جواب می‌دهد ودارای خصلتی پویا و متحول بوده و متناسب با تغییرات بوجود آمده در جوامع و رشد انتظار‌ها و نیاز‌ها دگرگون می‌شود.
مقوله «رفاه اقتصادی» و «اجتماعی» دو روی یک سکه بوده و لازم و ملزوم یکدیگرندکه به دقت وسرعت نیازمند «سیاستگذاری خردمندانه» می‌باشند. متاسفانه طی سالهای گذشته کارگران وطبقه فرودست جامعه ازحق «رفاه» بی‌بهره بوده است. به نحوی که در ده سال گذشته ماباپدیده «سقوط رفاه» مواجه بوده‌ایم. از سال ۸۴ علیرغم برخورداری دولت از منابع مالی حاصل از فروش نفت، اما منحنی فقر روند صعودی داشته است. براساس آمار غیررسمی در حال حاضر حداقل حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر زندگی می‌کنند. منحنی نابرابری نیز چنین وضعیتی را تجربه کرده است.. تذکار این نکته نیز ضروری است که وضعیت شاخص‌های رفاهی را باید در کلیت ساختار اقتصادی جستجو کرد. بیکاری، مزد، تورم، اقتصاد رانتی، ‌ سامان توزیع ناعادلانه و... از جمله عواملی است که بر کلیت شاخص‌های رفاهی موثر است. با این اوصاف دولت باید تدبیری درخور بکارگیردتا دردوران پساتحریم وضعیت رفاهی فرودستان سامان یابد. دراین راستا سریعا باید بسته‌های سیاستی موثربرای توانمندسازی فقرا وافزایش سطح رفاهی آن‌ها دردستورکاردولت محترم قرارگیرد.
۲- سال ۱۳۹۱ از سوی مقام معظم رهبری سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام‌گذاری شد تا بار دیگر بر لزوم توجه هرچه بیشتر به اقتصاد داخلی کشور تأکید شود. انتخاب نام گذاری آن سال حاکی از شرایط ویژه اقتصادی بود. از این رو انتظارمیرفت تابا برنامه‌های راهبردی، گام‌های بلندتری در مسیر توسعه اقتصادی برداشته شود. بی‌تردید تلاش برای بالا بردن توان تولید ملی و استفاده بهینه از کار و سرمایه داخلی نیازمند تمهیدات و الزاماتی بود که متاسفانه ازسوی دولت وقت دردستورکارقرارنگرفت. ونهایتا علیرغم فرصت طلایی افزایش درآمدهای نفتی وتوانمدی مالی دولت، کارآفرینی وتوجه به بنیادهای تولید داخلی موردبی مهری قرارگرفت وسیاستهایی بکارگرفته شد که عملا تولید ملی واقتصاد داخلی را بابحران مواجه کرد. این روند سالهای بعد باچاشنی تحریم‌های اقتصادی به بحرانی تبدیل شدکه اولین ومهم‌ترین نتیجه آن متاسفانه فروپاشی اقتصاد ملی، کارآفرینی واشتغال ایرانیان بود. بنگاههای تولیدی درسالهای میانی دهه ۸۰ شمسی بواسطه توانمندی مالی دولت وساختاررانتی اقتصاد وواردات بی‌رویه، توان خودرا ازدست داده بودند ودرسالهای اول دهه ۹۰ بواسطه اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها وافزایش هزینه تولید وهمچنین به توجهی سیاستی به تولید ملی، با بحران روبرو شدند بیکاری گسترده ووضعیت نامناسب معیشتی کارگران وطبقات ضعیف جامعه نتیجه این شرایط بود.
اما اینک وپس ازبرجام ورفع تحریم‌ها ی ظالمانه، کارگران بازهم نگرانند.
عمیقا بر این باوریم که کشور ما چاره‌ای ندارد جز اینکه از اقتصاد مبتنی بر نفت به سمت اقتصاد مبتنی بر کارآیی و بهره‌وری سوق پیدا کند -همانی که رهبر معظم انقلاب به اقتصادمقاومتی تعبیرکرده اند-که این تنها در تولید نمود می‌یابد. به اعتقاد ما حفظ اشتغال موجود با حمایت از کار ایرانی و صیانت از دارایی‌ها و سرمایه کشور مستلزم چند اقدام اساسی است که باید صورت گیرد.
خروج از رکود تورمی، استفاده بهینه از سرمایه‌های داخلی، حمایت هدفمندازتولید ملی، اجرای برنامه‌های موثردرجهت ایجاد اشتغال وکاهش سطح بیکاری از جمله این اقدامات است. اگرچه اعتقادراسخ داریم لغوتحریم‌ها شرط لازم برای اجرای اقدامات اساسی فوق می‌باشد که الحمدالله با تلاش دولت محترم این شرط اینک به بهترین نحو ممکن عملیاتی شده است.
کارگران خود را درکنار دولت «تدبیر و امید» می‌بینند و دولت برای بالا بردن توان تولید ملی تلاش خواهند کرد. از این رو نکات و دغدغه‌های خویش را صادقانه به گوش مسئولان اجرایی می‌رسانند. بیم آن داریم که در شرایط پس ازتحریم ورود بی‌حساب و کتاب به جریان جهانی‌سازی واتخاذ سیاست‌های «درهای باز» و پهن کردن فرش قرمز زیرپای سرمایه‌گذاران خارجی در محیط نابرابر اقتصادی، موجب شود که یکبار دیگر «نگاه به خارج» به عنوان یک گفتمان بر‌تر نزد سیاستگذاران اقتصادی حاکم شود و در این وانفسا آنچه قربانی خواهد شد اقتصاد ملی و اشتغال کارگر ایرانی است.
از این حیث مصرانه از دولت محترم می‌خواهیم که در دوران پساتحریم با اتخاذ سیاست‌های مبتنی بر اقتصاد مقاومتی، شرایطی فراهم کند که ضمن مقاوم‌سازی اقتصاد داخلی و بهره‌گیری از یافته‌های علمی جهان، شرایط جهش اقتصاد ملی را فراهم کند تا ضمن انجام رسالت شرعی و قانونی خود، شرایط بهتر معیشتی برای ایرانیان به‌خصوص کارگران وفقراء مهیا کند.
مبارزه با رانت‌خواری و حفاظت از اندوخته‌های بیت‌المال، جلوگیری از واردات بی‌رویه، سیاستگذاری رفاهی مناسب، تمکین به اصول اقتصاد مقاومتی، توجه ویژه به تولید ملی و خروج از اقتصاد نفتی می‌تواند دستور کار دولت در این مقطع حساس تاریخ انقلاب اسلامی باشد.
در پایان بار دیگر این پیروزی شورانگیز را به آحاد ملت بزرگ ایران تبرک می‌گوییم و از هدایت‌های رهبر معظم انقلاب و تلاش‌های دولت محترم بخصوص ریاست محترم جمهور جناب آقای دکتر روحانی و دیپلمات‌های معزز به‌ویژه جناب آقای دکتر ظریف و دکتر صالحی و همکاران ایشان قدردانی می‌کنیم.
منبع: ایلنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندی ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها