کد خبر: 384713
تاریخ انتشار :

کویت،تهران و همسایگان عرب را به هم نزدیک تر می کند؟

کویت،تهران و همسایگان عرب را به هم نزدیک تر می کند؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

وزیر خارجه کوdت در سفری مهم در حالی که حامل پیام شورای همکاری خلیج فارس برای تهران است دقایقی پیش وارد فرودگاه مهرآباد شد.

به گزارش نامه نیوز، شیخ صباح خالد الصباح، وزیر خارجه کویت، برای دومین بار در دولت روحانی در شرایطی به تهران سفر کرد که زمزمه های میانجگری میان ایران و عربستان سعودی از یک سو و آغاز گفت وگوهای استراتژیک میان کشورمان با شورای همکاری خلیج فارس شنیده می شود.

شورای همکاری خلیج فارس شامل کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس عربستان، عمان، کویت، قطر، امارات متحده عربی و بحرین است. در این میان، کشورهای عمان، قطر و امارات روابط نسبتا نزدیکی با مقامات تهران دارند و در مقابل روابط میان ایران و عربستان سعودی و بحرین به شدت متشنج است، به گونه ای که حملات لفظی ریاض علیه تهران به ویژه از سوی وزیر خارجه این کشور در چند ماه اخیر شدت یافته است.

روابط ایران و عربستان سعودی پس از یک دوره تنش در دولت های احمدی نژاد ، در سال های اخیر و با روی کار آمدن پادشاه جدید در این کشور وارد عرصه جدیدی شد، حمله عربستان به یمن و وارد کردن اتهاماتی به ایران درباره حمایت از حوثی ها در این کشور، فاجعه منا ، اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه و حمله عده ای خودسر به سفارت عربستان در تهران و به آتش کشیدن آن منجر به اوج گرفتن تنش میان دو کشور و در نهایت قطع کامل روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان شد.

از سوی دیگر برجام هسته ای، حمایت ایران از بشار اسد در مقابل حمایت عربستان از مخالفات دمشق، عراق و بحرین هم دیگر جبهه هایی هستند که ایران و عربستان در مقابل یکدیگر قرار دارند.

با این وجود تهران همواره از باز بودن پنجره دیپلماسی با عربستان سعودی سخن گفته است، ریاض اما در مقابل پیش شرط های مختلفی از حمله تغییر رفتار ایران و متهم کردن ایران به حمایت از گروه های تروریستی را مطرح کرده است که همگی منجر به دور شدن دو کشور از یکدیگر شده بود.

با این حال اکنون، انتظار می رود سفر وزیر خارجه کویت به تهران با فراهم شدن شرایط آغاز گفت وگوها میان ایران و شورای همکاری خلیج فارس همراه باشد، گفت وگوهایی که می تواند منجر به برطرف شدن بسیاری از سوء تفاهم ها و دیپلماسی بر سر بحران های منطقه و در نهایت نزدیک تر شدن کشورهای همسایه به تهران و برقراری ثبات و در خاورمیانه باشد.

احتمالا دعوت به آغاز مذاکرات با ایران باید بدون پیش شرطی باشد چرا که تهران بارها عنوان کرده است که حاضر به پذیرفتن پیش شرطی در این باره نیست.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها