کد خبر: 453261
تاریخ انتشار :

توضیح دفتر نمایندگی ایران در نیویورک درباره محکومیت میانمار در سازمان ملل

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

کشورمان طي سه دهه اخير يکي از قربانيان مستمر سياست زدگي کميته سوم در قبال وضعيت هاي کشوري بوده است.
به گزارش نامه نیوز، تعداد کشورهايي که در کميته سوم قطعنامه حقوق بشري دارند اصولا به تعداد انگشتان يک دست هم نمي رسد و ايران همواره يکي از مشتريان اين فهرست ناميمون بوده است. فهرستي که صرفا اهداف سياسي بانيان آنرا دنبال مي نمايد (براي نمونه عربستان باني قطعنامه ضد سوريه و کانادا باني قطعنامه ضد ايراني مي باشد.)
سياست اصولي ايران در قبال طرح وضعيتهاي کشوري در کميته سوم مخالفت با آن بوده است. ايران طي سالها و در همه سخنرانيهاي خود کميته سوم را سياست زده و براي طرح وضعيتهاي کشوري نامناسب برشمرده است. اين سياست اصولي با توجه به اقدامات خصمانه کشورهاي غربي و سواستفاده آنها از کميته سوم عليه کشورمان همچنان پابرجاست.
بسياري از کشورهاي همفکر در موضوع حقوق بشر مثل چين، سوريه و روسيه عليه قطعنامه ميانمار راي دادند و کشورهايي نظير کوبا هم در راي گيري شرکت نکردند.
کشورمان نيز هنگام تصويب قطعنامه در کميته سوم بيانيه اي در محکوميت اقدامات دولت ميانمار و تقدير از دولت بنگلادش قرائت نمود که در اسناد کميته درج شده است.
نهايتا کشورمان با اشاره به سياست اصولي خود مبني بر بي اعتباري کميته سوم براي اقدام معني دار در قبال وضعيتهاي کشوري، بر عدم مشارکت در راي گيري بر روي قطعنامه ميانمار تاکيد نمود. عدم مشارکت صرفا منعکس کننده موضع ايران در قبال کميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل است و ارتباطي با موضوع قطعنامه اي خاص ندارد، چه اينکه ايران از طريق سازمان همکاري اسلامي هم باني قطعنامه مذکور بوده و همچنان نيز باني آن است.
بنگلادش در کميته سوم و همچنين در مجمع عمومي در قبال قطعنامه کانادا عليه کشورمان راي ممتنع داد. وضعيت ايران در قبال موضوع قطعنامه هاي کشوري در کميته سوم در سطوح مختلف براي نمايندگي آن کشور و همچنين سفير بنگلادش در تهران تشريح گرديد اما تغييري در موضع آن کشور درقبال قطعنامه ضدايراني حقوق بشر حاصل نشد.
کشورمان مي توانست به نفع قطعنامه ميانمار که عربستان آن را در کميته سوم معرفي کرد راي بدهد اما بعد از آن ديگر کسي ادعاي کشورمان بر داشتن موضع اصولي عليه قطعنامه هاي کشوري را باور نمي کرد حتي کشورهاي دوست و همفکر.
کشورمان دو گزينه در قبال اين قطعنامه داشت، يا مانند برخي کشورهاي دوست راي منفي بدهد که موضعي ضدمسلمانان ميانمار بود يا راي مثبت بدهد که موضعي ضد موضع اصولي کشور است. بنابراين راه عدم مشارکت در راي گيري ضمن ارائه سخنراني و محکوميت اقدامات دولت ميانمار برگزيده شد.
منبع: واحد مرکزی خبر

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها