کد خبر: 469092
تاریخ انتشار :

اصرار اردوغان بر موضع خود در قبال پایتختی قدس /تصمیم آمریکا الزام آور نیست

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه که به موریتانی سفر کرده است در نشست خبری مشترک با "محمد ولد عبد العزیز" همتای موریتانیایی خود گفت: ما هرگز از مواضعمان در قبال پایتختی قدس برای فلسطین عقب نشینی نخواهیم کرد.
به گزارش نامه نیوز،‌ وی در پایان سفر یک روزه اش به نواکشوط خاطر نشان کرد که «شهر قدس مکانی بسیار مهم برای جهان مسیحیت نیز به شمار می‌رود.»
اردوغان گفت: تصمیم آمریکا در به‌رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، برای ما الزام آور نیست و همانگونه که دیدیم در جریان بررسی این مساله در سازمان ملل، 128 کشور علیه تصمیم ترامپ رأی دادند.
اظهارات رئیس‌جمهور ترکیه در حالی مطرح شد که یک مسئول آمریکایی روز جمعه گفت که واشنگتن، 14 ماه مه (24اردیبهشت) سفارت خود را از تل‌آویو به قدس منتقل خواهد کرد.
14 ماه مه مصادف با هفتادمین سالروز تأسیس رژیم صهیونیستی است که فلسطینیان از آن با عنوان «روز نکبت» یاد می‌کنند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا 15 آذرماه سال جاری در یک سخنرانی، تصمیم جنجالی خود مبنی بر به‌رسمیت شناختن قدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را اعلام کرد و دستور داد که سفارت آمریکا در فلسطین اشغالی که در حال حاضر در تل‌آویو است به قدس منتقل شود.
در پی این تصمیم ترامپ، شورای امنیت سازمان ملل در نشستی به قطعنامه پیشنهادی مصر رأی به لغو این تصمیم ترامپ داد اما با وجود تأیید همه 14 عضو دیگر این شورا، آمریکا آن را وتو کرد.
سی‌ام آذر ماه گذشته مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیش‌نویس قطعنامه مخالفت با تغییر وضعیت قانونی قدس را تصویب کرد. 128 کشور به این پیش‌نویس رأی مثبت و 9 کشور رأی مخالف دادند و 35 کشور نیز رأی ندادند.
منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها