کد خبر: 487184
تاریخ انتشار :

نامه نیوز گزارش می دهد؛

انتخابات هیات رییسه مجلس/علی لاریجانی با 147 رأی رئیس مجلس شد/عارف با 123 رأی، از رسیدن به کرسی ریاست مجلس بازماند/ لاریجانی، عارف و حاجی‌بابایی 3 کاندیدای ریاست/رقابت برای ریاست مجلس به دور دوم کشیده شد/نتیجه دور اول انتخابات :عارف 114 رای، حاجی بابایی 5

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، دویست‌ و سیزدهمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز(چهارشنبه 9 خرداد)، دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد.
انتخابات هیات رییسه مجلس در دستور کار امروز مجلس است.
در همین حال لاریجانی، عارف و حاجی‌بابایی در جلسه علنی امروز مجلس کاندیدای ریاست مجلس دهم برای سال سوم شدند.
طبق آیین‌نامه داخلی مجلس اعضای هیئت‌رئیسه پارلمان با رأی اکثریت نمایندگان مجلس و به مدت یک سال انتخاب می‌شوند.
رقابت برای ریاست مجلس به دور دوم کشیده شد. انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز(چهارشنبه، نهم خرداد) پارلمان برگزار شد که رقابت برای ریاست مجلس به دور دوم کشیده شد. با 272 رأی از مجموع، عارف 114 رای، حاجی بابایی 54 و علی لاریجانی 101 رای کسب کردند.
علی لاریجانی رئیس جلسه گفت که هیچ کدام از کاندیدا نتوانستند آرای لازم برای ریاست را کسب کنند که رای گیری به دور دوم کشید شد.
همچنین حاجی‌بابایی نماینده همدان پس از اعلام نتایج از کاندیداتوری ریاست پارلمان انصراف داد.
پس از 2 دوره ای شدن انتخابات مربوط به ریاست مجلس، حمیدرضا حاجی بابایی با قرار گرفتن پشت تریبون اعلام کرد که به نفع علی لاریجانی از انتخابات انصراف می دهد. برخی نمایندگان اعتراض داشتند که انصراف حاجی بابایی خلاف آیین نامه است اما رئیس مجلس گفت که این اقدام خلاف آیین نامه نیست.
علی لاریجانی دوباره رئیس مجلس شد
علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی درسومین سال دوره دهم انتخاب شد. علی لاریجانی سابقه ریاست در دوره های هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی را نیز در کارنامه نهاد قانون گذاری دارد.
پس از رأی‌گیری برای ریاست مجلس، علی لاریجانی با کسب 147 رأی از 279 آرای مأخوذه مجدداً به عنوان رئیس پارلمان برای سومین سال فعالیت مجلس دهم برگزیده شد. علی لاریجانی سال گذشته با کسب 204 رأی به عنوان رئیس مجلس انتخاب شده بود. عارف با کسب 123 رأی، از رسیدن به کرسی ریاست مجلس بازماند. 9 رأی هم باطل اعلام شد.
کاندیداهای نواب رئیس مجلس مشخص شدند
کاندیداهای نواب رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی پارلمان مشخص شدند. انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه، نهم‌خرداد) پارلمان برگزار شد که کاندیداهای نواب رئیس برای سال سوم دوره دهم پارلمان شخص شدند. در این جلسه، پزشکیان، علی مطهری، عبدالرضا مصری و هادی قوانی برای نایب‌رئیسی مجلس دهم در سال سوم کاندیدا شدند. براساس آیین‌نامه داخلی مجلس اعضای هیئت‌رئیسه پارلمان با رأی اکثریت نمایندگان مجلس و برای یک سال آینده انتخاب می‌شوند.
پزشکیان و مطهری به عنوان نواب رئیس مجلس ابقا شدند
صحن مجلس مسعود پزشکیان و علی مطهری به عنوان نواب رئیس مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند.
6 دبیر هیأت رئیسه مجلس دهم انتخاب شدند
محمدعلی وکیلی، سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، علی‌اصغر یوسف‌نژاد، علیرضا رحیمی، احمد امیرآبادی‌فراهانی و اکبر رنجبرزاده به عنوان دبیران هیأت رئیسه مجلس انتخاب شدند. نمایندگان مجلس در این جلسه پس از انتخاب علی لاریجانی به عنوان رئیس و مسعود پزشکیان و علی مطهری به عنوان نواب اول و دوم هیأت رئیسه، وارد انتخابات ‌دبیران هیأت رئیسه شدند. از میان 22 کاندیدا برای تصدی پست دبیری هیأت رئیسه مجلس دهم، محمدعلی وکیلی با 134 رأی، سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی با 129 رأی، علی‌اصغر یوسف‌نژاد با 129 رأی، علیرضا رحیمی با 104 رأی، احمد امیرآبادی‌فراهانی با 98 رأی و اکبر رنجبرزاده با 95 رأی از مجموع 278 آرای مأخوذه به عنوان دبیران هیأت رئیسه مجلس انتخاب شدند. گفتنی است رنجبرزاده و محمدحسین فرهنگی هر دو 95 رأی را از آن خود کرده بودند که بین این 2 فرد قرعه‌کشی شده و در نهایت اکبر رنجبرزاده انتخاب شده است. احمد امیرآبادی، اکبر رنجبرزاده، سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، محمدحسین فرهنگی، علی‌اصغر یوسف‌نژاد، غلامرضا کاتب، محمدعلی وکیلی، سیدناصر موسوی‌لارگانی، محمدجواد جمالی‌نوبندگانی، سکینه الماسی، محمدمهدی افتخاری، عبدالکریم حسین‌زاده، سیده‌حمیده زرآبادی، علیرضا رحیمی، زهرا ساعی، رحیم زارع، علی ادیانی، نبی هزارجریبی، محمدرضا صباغیان، سیدمهدی فرشادان، عبدالحمید خدری و زهرا سعیدی کاندیدای تصدی پست دبیری هیأت رئیسه جدید مجلس دهم بودند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما