دستور رهبرانقلاب به سازمان انرژی اتمی قید «درچارچوب برجام» داشت/ اروپاییها این پیام را دریافت کنند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
حجت الاسلام و المسلمین مجتبی ذوالنور روز چهارشنبه درباره سخنان روز گذشته رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام راحل (ره) گفت: روز گذشته دستور ایشان به سازمان انرژی اتمی یک قید داشت و آن هم اقدام در چارچوب برجام است.
وی افزود: با دستور دیروز رهبر انقلاب، اروپایی ها این پیام را دریافت خواهند کرد که اگر به وظیفه خود در برجام عمل نکرده و تضمین های لازم را برای تامین منافع کشورمان ایجاد نکنند، ایران آماده است تا اقدامات خود را بدون این قید و خارج از چارچوب برجام آغاز کند.
وی یادآور شد: برآورد این است که اروپایی ها در تقسیم کار با آمریکا تلاش می کنند در موضوع موشکی و منطقه ای بر ایران فشار وارد کنند.
ذوالنور با بیان اینکه اگر آن ها بخواهند منافع ما را در برجام تامین کنند، به مرحله بعد خواهیم رفت، گفت: در مورد تامین منافع ایران توسط اروپایی ها تردید وجود دارد، زیرا شاید آن ها حاضر نباشند زیر فشار آمریکا این هزینه را بپردازند.
وی تاکید کرد: موضوعات بانکی، تبادلات مالی، تضمین فروش نفت و دریافت وجوه آن از جمله مواردی است که اروپایی ها باید ریسک آن را بپذیرند و هزینه آن را پرداخت کنند؛ اگرچه ما در این موضوع دچار تردید هستیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی در گام اول برای تولید یو اف 6 اقدام کرد، گفت: این اقدام برای تهیه مواد لازم و فاصله گرفتن از محدودیت های برجامی انجام می شود.
وی به محدودیت 300 کیلوگرم اورانیوم غنی سازی شده در برجام اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با دستور رهبر معظم انقلاب که خلاف برجام هم نیست، ما محدودیتی از نظر تولید و انباشت هگزافلوراید نداریم. ما آن را تولید و انباشت می کنیم تا اگر نیاز باشد، میزان غنی سازی را بالا ببریم و دست ما در این زمینه بسته نباشد.
وی به تولید سانتریفیوژها برای افزایش غنی سازی هم اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه ما در برجام بخش عمده ای از سانتریفیوژها را جمع آوری کرده و انبار کردیم بنابراین برای بازیافت، ریکاوری و بازنصب آن ها نیاز به تولید سانتریفیوژهای جدید داریم.
ذوالنور خاطرنشان کرد: ما بر روی پروژه آی آر 6 و آی آر 8 چندین سال کار کردیم و آمادگی داریم در این زمینه تست صنعتی انجام دهیم و در تیراژ بالا آنها را نصب کنیم.
وی به تولید روتورها هم اشاره کرد و گفت: طبیعتا مهم ترین بخشی که در صنعتی سازی این موضوع می تواند دخالت داشته باشد، تولید روتور ها است که امروز سازمان انرژی اتمی در نامه ای به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ما ساخت روتورها و همچنین تولید هگزافلوراید اورانیوم را از سر گرفتیم.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید