کد خبر: 564236
تاریخ انتشار :

لیاخوف کجا بود؟ / داستان زندگی افسر روسی که روی پلاکاردهای تظاهرات دوشنبه آمد! + عکس

لیاخوف کجا بود؟ / داستان زندگی افسر روسی که روی پلاکاردهای تظاهرات دوشنبه آمد! + عکس
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، در اجتماع عظیم مردم تهران علیه اغتشاشات اخیر، روی پلاکارد دست‌نویسی در تجمع میدان انقلاب تهران نوشته شده بود: «لیاخوف کجایی؟!»

لیاخوف کجا بود؟ / داستان زندگی افسر روسی که روی پلاکاردهای تظاهرات دوشنبه آمد! + عکس

بعد از این بسیاری پرسیدند که "لیاخوف" کیست و چه کرد؟

ولادیمیر پلاتونوویچ لیاخوف ‏(۱۸۶۹ - ۱۹۱۹)، هفتمین فرمانده روسی بریگاد قزاق ایران بود که مجلس شورای ملی را به دستور محمدعلی شاه قاجار به توپ بست. در این گزارش سعی داریم توضیحی اجمالی در رابطه با این افسر روس بدهیم.

لیاخوف؛ فرمانده‌ای که حتی از ایرانی‌‌ها نیز فرمان نگرفت

لیاخوف، افسر ارتش روسیه، از طرف دربار تزار به ایران اعزام شد و در زمان سلطنت محمدعلی شاه قاجار، فرماندهی بریگاد مرکزی قوای قزاق را برعهده گرفت. کلنل لیاخوف در مقابل وزیر جنگ و هیچ یک از مقامات وقت ایران برای خود مسئولیتی قائل نبود و مستقیماً از پترزبورگ کسب تکلیف می‌کرد. وی در ۲۲ جمادی‌الاول سال ۱۳۲۶ ق، از طرف محمدعلی شاه قاجار به سمت فرماندار نظامی تهران منصوب شد و در ۲۳ جمادی‌الاول به دستور شاه و توصیه سرگئی شاپشال که در خدمت محمدعلی شاه قاجار بود و گارتوریک وزیر مختار روسیه در ایران، مجلس شورای ملی را به توپ بست.

بر اثر این واقعه جمعی از نمایندگان مجلس را متفرق ساخت و عده‌ای را کشت و قوای قزاق وارد مجلس شدند و دست به تخریب و غارت زدند. بعد از این آشوب سازی مهلک، کلنل لیاخوف از طرف محمدعلی شاه قاجار مورد قدردانی قرار گرفت.

لیاخوف کجا بود؟ / داستان زندگی افسر روسی که روی پلاکاردهای تظاهرات دوشنبه آمد! + عکس

عاقبت لیاخوف بعد از فتح تهران توسط مشروطه‌خواهان چه شد؟

لیاخوف تا روز اول رجب سال 1327ق در خدمت محمدعلی شاه بود، ولی پس از فتح تهران توسط مجاهدان، تسلیم اردوی مشروطه‌خواهان شد و از طرف علیقلی خان سردار اسعد و محمدولی خان سپهسالار تنکابنی فاتحان مشروطه‌خواه تهران، تحت حفاظت یوسف خان امیرمجاهد قرار گرفت تا مورد حمله مشروطه‌خواهان واقع نشود.

داستان گرفتار شدن و آزادی او هم جالب است. آزاديخواهان و مشروطه طلبان شب سه شنبه (24 جمادى الاخر سال 1327) وارد تهران شدند و محمد على شاه پس از 3 روز مقاومت روز جمعه بيست و هفتم براى اينكه به چنگ آزاديخواهان نيفتد به سفارت روس پناهنده شد. لياخوف روسى فرمانده قزاقان كه اين را شنيد به حضور سپهدار و سردار اسعد رسيد و شمشير خود را از كمر باز كرده بعنوان تسليم در مقابل آنان بر زمين نهاد. سردار اسعد مجددا شمشير را بر كمر او بست و گفت : او وظيفه سربازى خود را عمل كرده و ايرادى بر وى نخواهد بود ! بدين ترتيب لياخوف پس از جنايت خود بدين سادگي جان سالم به در برد .

لیاخوف کجا بود؟ / داستان زندگی افسر روسی که روی پلاکاردهای تظاهرات دوشنبه آمد! + عکس

با این حال، خونهای نا به حق لیاخوف دامن او را گرفت. لیاخوف سوم رجب سال 1327ق استعفای خود را تسلیم سپهسالار وزیر جنگ کرد و به پطرزبورگ رفت. در سال 1917 میلادی (1326ق) که انقلاب روسیه پدید آمد به ژنرال نیکین یکی از افسران سلطنت طلب و طرفدار خاندان رومانوف پیوست. بعد از سقوط تزار و سلطنت روسیه به منطقه باتوم گریخت و در آنجا توسط سه گرجی کشته شد.

منبع:خبرفوری

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما