کد خبر: 600866
تاریخ انتشار :

واکنش یمن به ادعای سفیر عربستان علیه ایران

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

بنابر گزارش رسانه‌های یمن، هشام شرف وزیر خارجه یمن روز چهارشنبه اظهارات اخیر سفیر عربستان در اردن درباره یمن را تلاش رسانه‌ای نظام سعودی برای جلب توجه همزمان دولت بعدی آمریکا و قلدرانی که تا ۲۰ ژانویه در کاخ سفید حکمرانی می‌کنند، دانست.

شرف افزود: ائتلاف متجاوز به رهبری عربستان از ابتدای شروع جنگ یمن بارها مدعی توقیف قاچاق سلاح از ایران به یمن شده است اما آن‌ها قادر به اثبات صحت ادعاهای خود نیستند.

وی با توصیه به رهبران عربستان مبنی بر اینکه به اشتباهات خود در تهاجم وحشیانه به یمن اعتراف کنند، خاطرنشان کرد: یمن از هیچ منبعی دستور نمی‌گیرد و به هیچ قدرت منطقه‌ای یا بین المللی وابسته نیست و حکام ریاض برای اینکه به عنوان یک دولت ادامه دهند باید از این سیاست که در امور داخلی مردم یمن دخالت کنند، فاصله بگیرند.

وزیر خارجه یمن بیان کرد که ریاض و حاکمان آن باید از این حقیقت که یمن تصمیم گرفته مستقل باشد، آگاه باشند و از حمایت نظامی، مالی و سیاسی از رئیس جمهور معزول و دولتی که با تجمل و اشرافی گری در هتل‌های ریاض و سایر پایتخت‌ها با هزینه خون شهروندان بی‌گناه یمن زندگی می‌کند، دست بردارد.

وی با ابراز تعجب از اظهارات حاکمان و دیپلمات‌های ریاض مبنی بر نگرانی هایشان درباره امنیت و ثبات منطقه، گفت: امنیت و ثبات منطقه نیازمند آن است که صلح، همزیستی مسالمت آمیز و گشاده رویی بر روی کشورهای همسایه و جست و جوی راه‌های تقویت و توسعه روابط دوجانبه با آن‌ها جایگزین صحبت‌های بی‌اساس در باره تهدید کشورهای منطقه از سوی ایران شود.

هشام شرف افزود: حاکمان ریاض باید از تهران بیاموزند که با هدف تحکیم ثبات در منطقه خلیج فارس و حفظ امنیت و ثبات این منطقه "طرح صلح هرمز " را ارائه کرد و خواستار امنیت و آرامش در منطقه شد.

وزیر خارجه یمن اظهار داشت: آنچه در مصاحبه سفیر عربستان سعودی با خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه بیان شد، تلاشی ناموفق است برای نشان دادن اینکه ریاض می‌تواند به عنوان یک پلیس در شبه جزیره عربستان و خلیج فارس برای اجرای سیاست‌ها و دستورالعمل‌های دولت آمریکا و کشورهای متحد واشنگتن در ناتو نقش آفرینی کند.

وی خاطرنشان کرد: تنها توفیقی که نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان طی ۶ سال گذشته علیه مردم یمن به دست آورده است، استفاده از جدیدترین سلاح‌های نظامی آمریکایی و غربی از جمله سلاح‌های ممنوعه برای کشتن زنان، کودکان و کهنسالان یمنی و از بین بردن زیرساخت‌های این کشور و ایجاد بزرگترین فاجعه انسانی در عصر گفت و گو می‌باشد.

شرف گفت: طی ۶ سال تجاوز تحت عنوان بازگرداندن دولت قانونی که هیچ پایه و اساسی ندارد، عربستان و امارات به تمام اشکال نسبت به محاصره و از بین بردن اقتصاد و بی‌ارزش کردن پول ملی همراه با رویکرد گرسنه نگه داشتن مردم و توقیف کشتی‌های مملو از مشتقات نفتی و گاز مایع و همچنین بستن فرودگاه بین‌المللی صنعا به توصیه دولت فراری و هتل نشین «منصور هادی» برای فشار بر صنعا و سرمایه گذاری در سایر مناطق یمن به نفع حاکمان خود اقدام کردند.

وی با بیان اینکه مردم یمن ذاتاً متمدن و صلح جو هستند و فقط با کسانی که با آن‌ها جنگ دارند و سرزمینشان را اشغال و یا در امور داخلی آن‌ها دخالت می‌کنند، جنگ می‌کنند، افزود: مردم یمن در تلاشند تا به آرزوهای قانونی خود برسند و مهمترین آن‌ها پایان حمله نظامی، رفع محاصره و عقب نشینی همه نیروهای خارجی و مزدوران وفادار به کشورهای متجاوز از تمام مناطق و جزایر یمن است.

وزیر خارجه یمن گفت: زمانی که هواپیماهای عربستان در حال کشتن مردم یمن هستند و بر اثر حملات ائتلاف متجاوز و محاصره وحشیانه آن‌ها با بدترین فاجعه انسانی مواجه هستند، نظام عربستان به دروغ به جهانیان اعلام می‌کند که در حال کمک به مردم یمن است.

وی افزود: مردم یمن، یک ملت آزاده است و به مجموعه کمک‌های دروغینی که نظام عربستان به جهانیان اعلام می‌کند نیازی ندارد.

وی از ریاض خواست تا از مانورهای سیاسی و حرکات سفیران خود در اینجا و آنجا دست بردارد و به سوی صلح عادلانه گام بردارد و درک کند که صلح برای شجاعان است و امتیازاتی برای آن در تاریخ ذکر شده است.

شرف اظهار داشت: تمدن و تاریخ صنعا هنوز دست خود را به سوی صلح عادلانه و دستیابی به یک توافق جامع که همه یمنی‌ها را شامل شود، دراز می‌کند و از تلاش‌های «مارتین گریفیتس» نماینده ویژه سازمان ملل برای پایان دادن به جنگ، رفع محاصره و دستیابی به اصلاحات و بهبود امور اقتصادی یمن به گونه‌ای که به مردم و نیروهای سیاسی یمن امکان دهد با استفاده از حق مشروع خود آینده خود را به شکل دموکراتیک و آزاد انتخاب کنند و به بازسازی و سرمایه گذاری در زمینه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی، آموزشی و تدوین و اجرای برنامه‌های توسعه پایدار بپردازند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها