کد خبر: 621023
تاریخ انتشار :

رئیسی:یارانه ها باید قانونی پرداخت شود

از کارهای اولیه‌ای که دولت باید انجام بدهد ایجاد اشتغال است؛ اولین راه نیز افزایش تولید است. ۴۰ درصد ظرفیت تولید کشور غیر فعال است و می‌توانیم این امکانات را فعال کرده و از این ظرفیت‌ها برای ایجاد شغل استفاده کنیم.

رئیسی:یارانه ها باید قانونی پرداخت شود
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

رئیسی با جمیله علم‌الهدی دختر سید احمد علم الهدی امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، و معاون سابق دانشگاه امام صادق، ازدواج کرده‌است.رئیسی  متولد ۲۳ آذر ۱۳۳۹سیاستمدار اصول‌گرا، روحانی مسلمان و نایب‌رئیس اول مجلس خبرگان رهبری و رئیس قوه قضائیه ایران است که در ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ توسط سید علی خامنه‌ای، رهبر ایران، منصوب شده‌است.رئیسی در حال رایزنی با مسئولان برای حضور یافتن برخی نامزدهای انتخاباتی است.رئیسی برای کاندیداتوری ریاست جمهوری تایید صلاحیت شد.آخرین خبرهای مرتبط با رئیسی را با ما بخوانید.

سید ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در برنامه امشب گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، در پاسخ به سوالی درخصوص یارانه‌ها و برنامه خود در این زمینه اظهار داشت: یارانه‌ها طبق قانون باید پرداخت شود و پرداخت خواهد شد ولی این‌کار باید به‌صورت عادلانه صورت بگیرد. برخی از یارانه‌های پنهان برخوردار هستند و پرداخت یارانه‌ها باید با عدالت انجام بشود. اجرای کامل عدالت در تمامی حوزه‌ها را در دستورکار داریم تا ظرفیت‌ها و امکانات کشور به همه اختصاص یابد.

وی افزود: ۳۵ درصد از صندوقی که برای تأمین یارانه‌ها وجود دارد باید به تولید پرداخت بشود که این مهم الان انجام نمی‌گیرد؛ دخل و خرج در موضوع یارانه باید شفاف باشد و خزانه‌ی دومِ دولت به‌عنوان جایی که برای تأمین یارانه استفاده می‌شود، باید شفاف و پیش روی مردم باشد.

نظر رئیسی درباره طرح جامع مالیاتی

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری درخصوص طرح جامع مالیاتی گفت: این طرح برای ۱۵ سال گذشته است و قرار بود رضایت مؤدیان، کاهش هزینه‌ی ستاندنِ مالیات و افزایش مالیات انجام بگیرد که نشد. برنامه ما سامانه هوشمند مالیاتی است که فعالیت‌های اقتصادی شفاف شده، از فرار مالیاتی جلوگیری شود و عدالت مالیاتی اجرا شود. ارقامی از قبیل ۷۰ هزار، ۱۵۰ هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای فرار مالیاتی گفته می‌شود و به میزانِ مالیات‌های دریافتی، فرار مالیاتی داریم.

رئیسی ادامه داد: برخی مشاغل بیشترین درآمد را دارند ولی کمتری مالیات را پرداخت می‌کنند؛ از کارمندان قبل از دریافت حقوق، مالیات گرفته می‌شود ولی افرادی هستند که درآمدهای بسیار بالایی دارند که مالیات نمی‌دهند و این بی‌عدالتی است.

وی هم‌چنین درخصوص ارز ۴۲۰۰ برای تأمین کالاهای اساسی و برنامه‌های خود برای کمک به معیشت قشر کم‌درآمد، تصریح کرد: بخش عمده‌ای از ارز ترجیحی به سفره مردم نرفت و بلکه به جیب دلالان رفت؛ چون باید در این زمینه سازوکار نظارتی جدی تعریف می‌شد تا رصد بشود.

نامزد ریاست جمهوری گفت: یک راه این است که این پول را به مصرف‌کننده بدهیم تا نتیجه در سفره مردم نمایان بشود و یا باید نظارت کاملی بر ارز ترجیحی صورت بگیرد و یا این میزان مابه‌التفاوت به مردم داده شود. بر زنجیره تأمین و تولید و توزیع کالاهای اساسی نظارت وجود ندارد و در این مسیر اتفاقات زیادی رخ می‌دهد که در زندگی و معیشت مردم تأثیر می‌گذارد. دولت نباید در بازار دخالت کند ولی ما برای دولت جایگاه هدایت، حمایت و نظارت را قائل هستیم.

رئیسی خاطر نشان کرد: باید قدرت خرید مردم را از طریق افزایش درآمد خانوار و کاهش هزینه خانوار بالا برد و جوانان بیکار در خانواده‌ها وجود هستند و مردم برای ایجاد اشتغال تقاضا دارند و این مسئله موجب افزایش درآمد خانواده‌ها خواهد شد.

وی درباره برنامه خود برای اشتغال فارغ التحصیلان اظهار داشت: از کارهای اولیه‌ای که دولت باید انجام بدهد ایجاد اشتغال است؛ اولین راه نیز افزایش تولید است. ۴۰ درصد ظرفیت تولید کشور غیر فعال است و می‌توانیم این امکانات را فعال کرده و از این ظرفیت‌ها برای ایجاد شغل استفاده کنیم.

رئیسی درباره ساماندهی به بورس و بازار سرمایه و جبران ضرر سهامداران نیز تصریح کرد: آگاهی دادن به مردم با مدیریت جدی انجام نگرفت و برای هجوم به بورس تبلیغ شد و وقتی مردم با دعوت و تأکید دولت آمدند، اقدامات لازمه انجام نشد. ضمن اینکه سازوکار نظارتی بورس عمل نکرد و صندوق‌های توسعه و تثبیت که می بایست از خسارت مردم جلوگیری می‌کرد، وظیفه خود را انجام نداد. بسیاری از مردم مبالغ کمی سهام دارند ولی عده‌ای بودند که مبالغ و سهام‌های کلان داشتند و مورد نظارت قرار نگرفتند.

وی با بیان اینکه بورس برای تأمین تولید است و برای جبران کسری بودجه دولت نیست، خاطر نشان کرد: نباید اجازه داد که حقوقی‌ها بورس را این‌گونه دچار نوسانات کنند؛ الان باید صندوق بیمه و یا صندوق جبران خسارت را برای کسانی که متضرر شدند، ایجاد کنیم.

این کاندیدای ریاست‌جمهوری درباره برنامه خود برای مبارزه با فساد اقتصادی، اظهار داشت: ما در دستگاه قضایی مبارزه با فساد را بدون هیچ خط قرمزی آغاز کردیم؛ مسئولین عالی کشور از من پرسیدند که در این‌زمینه چه خواهی کرد و من هم گفتم که هر پرونده‌ای نسبت به هر فرد و هر مقامی بدون هیچ‌گونه چشم‌پوشی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت و نتیجه هم به اطلاع مردم می‌رسد.

رئیسی ادامه داد: ورود قوه قضائیه در این زمینه آخرین راهکار است و اگر نظامات کشور اصلاح شود، نوبت به دستگاه قضایی نخواهد رسید. صرف رسیدگی به پرونده‌ها و برخورد با مفسدین فساد را به‌صورت ریشه‌ای حل نمی‌کند و باید سازوکارها درست بشود؛ رانت و فساد مردم را می‌آزارد و ما به رانت و فساد در کشور خاتمه می‌دهیم. کافی نیست که فقط رئیس دولت ضدفساد باشد و بلکه همه‌ی اعضا و بخش‌های دولت باید ضدفساد باشند.

وی با بیان اینکه باید سامانه‌های به‌هم پیوسته که توان نظارت بر پول و کالا را دارند، فعال شود، تصریح کرد: قراردادهای دولتی باید پشت ویترین بیاید و در دنیا فقط مسائل امنیتی محرمانه است و سایر مسائل را باید همه مردم بدانند. در قوه قضائیه حساب خاصی وجود داشت که درباره آن بحث بود و من بعد از ورود به مسئولیت، آن را پشت ویترین گذاشتم. ما نمونه این شفاف‌سازی را در آستان قدس رضوی عملیاتی و اجرا کردیم شفافیت باید در عمل باشد و نه در شعار.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری درباره برنامه خود برای مسکن گفت: کاهش هزینه‌های مردم در گرو کاهش هزینه‌ای است که برای مسکن می‌پردازند. امکان ساخت یک میلیون مسکن در هر سال وجود دارد و حداقل باید در ۴ سال، ۴ میلیون مسکن ساخته شود. ما به جوانان گفتیم که ازدواج را شروع کنند و ما هم مسکن‌سازی را آغاز می‌کنیم و این صنعت، پیشران است و موجب رشد خواهد شد.

رئیسیپیش از این برنامه نیز خانم ریحانه‌سادات رئیسی فرزند و نماینده‌ی سید ابراهیم رئیسی در گفت وگویی در پاسخ به سوالی درباره مهم‌ترین دغدغه آقای رئیسی از نظر خود، گفت: معیشت و وضعیت مردم دغدغه جدی ایشان است.

نماینده آقای رئیسی در ادامه درخصوص بهترین اخلاق سید ابراهیم رئیسی از منظر خود بیان کرد: ایشان ظلم را قبول نمی‌کنند؛ سال ۱۳۹۶ در انتخابات تصور شد که ایشان سید خوبی است و اخلاق سیاسی را رعایت کرده است. شاید به‌زعم مردم به دلیل اینکه اخلاق در سیاست رعایت نمی‌شود، فرد باید به‌نوعی فریب داشته باشد و آقای رئیسی سال ۱۳۹۶ با اخلاق سیاسی با مردم سخن گفتند.

خانم رئیسی در پاسخ به این سوال که آخرین باری که حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی عصبانی شدند، چه زمانی بود؟، تصریح کرد: در ماجرای خصوصی‌سازی رشت الکتریک عصبانی بودند و گفتند که من شرمنده شهدا هستم که چنین اتفاقی رخ داده و با سرمایه‌ی ملی این‌چنین رفتار شده است.

وی هم‌چنین در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تصویر اشتباهی از آقای رئیسی در اذهان وجود دارد؟، خاطر نشان کرد: دیوار؛ در انتخابات سال ۱۳۹۶ این تخریب علیه ایشان صورت گرفت که ایشان بین زنان و مردان دیوار خواهد کشید در صورتی که ایشان برای ارتباط مردم پل درست می‌کند.

نماینده سید ابراهیم رئیسی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا موضوعی از ایشان وجود دارد که کسی از آن اطلاع ندارد؟، اظهار داشت: زمانی که ابتدایی که وارد قوه قضائیه شدند، حقوق‌شان را نصف کرده و بعد از آن نیز مجددا حقوق خود را کاهش دادند.

 

تولد و خانواده رئیسی

سید ابراهیم رئیسی در سال 1339 هجری شمسی در خانواده‌ای روحانی در محله نوغان مشهد مقدس دیده به جهان گشود. پدرش از روحانیون مشهد و جدّ مادری‌اش هم روحانی بود. ایشان از سادات حسینی(ع) است و نسب‌اش از هر دو سو به امام زین العابدین؛ علی ابن الحسین علیهم ‌السلام می‌رسد. ایشان پنج ساله بود که پدر بزرگوارش به رحمت ایزدی پیوست.

تحصیلات رئیسی

پس از پایان تحصیلات ابتدایی در مدرسه جوادیه، طریق پدر را در پیش گرفت و وارد عرصه طلبگی و دروس حوزوی شد. ابتدا وارد مدرسه نواب شد و مدت کوتاهی در آنجا به تحصیل پرداخت و سپس برای گذراندن مقدمات شامل ادبیات، منطق، معانی و بیان به مدرسه علمیه آیت‌الله موسوی‌نژاد رفت.

ایشان بنابر تأکید و سنت آیت‌الله موسوی‌نژاد، در همان اوان طلبگی و از سال سوم، تدریس به طلبه های تازه وارد را آغاز کرد. تحصیل ایشان در مدرسه آیت الله موسوی نژاد تا سال 1354 ادامه یافت تا آنکه در این سال، به توصیه برادر بزرگ خود، تصمیم گرفت برای ادامه تحصیلات به شهر مقدس قم برود.

در زمان ورود وی به قم، مدارس فیضیه و دارالشفاء با اجبار طاغوت فعالیت نداشتند و از این‌رو وارد مدرسه آیت‌الله بروجردی شد. ایشان علاوه بر تحصیل در مدرسه آیت‌الله بروجردی، مدتی هم تحت مدیریت آیت‌الله پسندیده، در مدرسه ای که به‌طور رسمی زیر نظر دفتر امام(ره) ـ که آن زمان مسئولیتش با اخوی ایشان بود ـ اداره می‌شد، درس خواند.

ایشان در این مرحله کتاب اصول الفقه را نزد آیت الله مروی، لمعتین را محضر آیت‌الله فاضل هرندی، رسائل را نزد آیت‌الله موسوی تهرانی، مکاسب محرمه را خدمت آیت الله دوزدوزانی، مکاسب بیع را محضر آیت‌الله خزعلی، خیارات مکاسب را نزد آیت الله ستوده و آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی و کفایه را خدمت آیت‌الله سید علی محقق داماد فرا گرفت.

اما اغتنام او از فضای علمی قم، تنها به فراگیری فقه و اصول محدود نماند و او در کنار دروس فقهی، شرح منظومه و فلسفه را نزد آیت‌الله احمد بهشتی و دوره شناخت را محضر آیت‌الله شهید مرتضی مطهری تلمذ کرد و درس نهج البلاغه را نزد آیت الله نوری همدانی گذراند.

رئیسی انتخابات 1400  او بنابر علاقه خود، در دوره های تفسیر قرآن هم شرکت کرد و به این منظور در جلسات تدریس آیت‌الله مشکینی حاضر بود و از علم آیت‌الله خزعلی استفاده برد.

حضور در محافل سیاسی و سوابق مبارزاتی رئیسی 

زمان حضورشان در قم مصادف با سال‌های پایانی حاکمیت طاغوت بر کشور بود. در این دوره و خصوصاً از سال 56 که با هتاکی روزنامه اطلاعات وقت به حضرت امام خمینی(ره)، موج جدیدی از اعتراض‌ها از قم آغاز و در سراسر کشور منتشر شد، ایشان در اجتماعات اعتراضی که مبدأ بیشتر آن‌ها در قم، مدرسه آیت الله بروجردی (مدرسه خان) و مقصد آن‌ها بیوت علمای عظام بود، شرکت می‌کرد، که از جمله مشهورترین این تظاهرات، تجمع 19 دی ماه سال 1356 در برابر منزل آیت الله العظمی نوری همدانی بود که با تیراندازی عوامل رژیم، به خون کشیده شد.

علاوه بر این ایشان در مدرسه خان (که در دوره بسته شدن فیضیه و دارالشفاء برای طلاب انقلابی مرکزیت داشت) در قالب هسته‌ای از طلاب انقلابی فعالیت می نمود.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در این دوران فعالیت‌های مبارزاتی خود را در ارتباط با علمای انقلابی که در زندان طاغوت بودند، پی گرفت و در این راستا به واسطه رفت و آمد به منزل آیات سید ناصر حسینی و شیخ هادی مروی، به مرور با بزرگانی چون شهید مطهری، بهشتی و مفتح، حکیمی و سایر بزرگان آشنا شد. ایشان در این دوران حضور پراکنده خود در تهران را با فعالیت انقلابی همراه می کرد و در تجمع هایی چون تحصن علماء و روحانیون دانشگاه تهران، شرکت داشت.

حضور و عملکرد در مجلس خبرگان رئیسی 

ایشان در سال 1385 ، از طرف جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز و به توصیه نخبگان استان خراسان جنوبی برای عضویت در چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری، خود را در معرض انتخاب مردم شریف آن استان قرار داد و با نظر مثبت بیش از 80 درصد مردم این استان وارد مجلس خبرگان شد. 2 سال پس از حضور در این مجلس، با رأی خبرگان ملت به عنوان عضو هیئت رئیسه انتخاب و عضویت ایشان در این جایگاه تا اتمام دور چهارم، با رأی نمایندگان محترم مجلس خبرگان تمدید شد.

در هیئت رئیسه مجلس، مسئولیت بخش اجرایی دبیرخانه را بر عهده گرفت و علاوه بر آن مسئولیت دفتر تهران که مسئول ارتباط خبرگان با نهادها و سازمان‌های مختلف است به ایشان محول شد. عضویت در کمیسیون آیین‌نامه مجلس خبرگان و عضو منتخب کمیته تنظیم بیانیه پایانی تمامی اجلاسیه ها در دوره چهارم، از سایر مسئولیت‌های ایشان در این دوره بود.

ایشان در طول دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری، عضو و دبیر کمیسیون تحقیق نیز بود.

سوابق علمی رئیسی

- سطح چهار فقه و اصول از حوزه علمیه قم

- فوق لیسانس حقوق بین الملل خصوصی

- دکترای فقه و مبانی حقوق با گرایش حقوق خصوصی از دانشگاه شهید مطهری

- تدریس متون فقهی سطح عالی و قواعد فقه قضاء و فقه اقتصاد در حوزه‌های علمیه تهران و دانشگاه‌ها

تالیفات و آثار رئیسی 

رئیسی انتخابات 1400  الف- کتب در دست انتشار

- تألیف کتاب در خصوص ارث بلاوارث در فقه و حقوق

- تألیف کتاب در خصوص تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق

- کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش قضایی)

- کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش اقتصادی)

- کتاب تقریرات درس قواعد فقه (بخش عبادی)

- تألیف کتاب سیر تحول در نظارت و بازرسی

ب- مقالات و سخنرانی علمی ارائه شده

- تعدد اسباب مسئولیت

- بیع فاسد و اقسام آن

- مفهوم رهن

- مدیریت کارآمد

- نظارت اثر بخش

- تاثیر متقابل تصمیمات قضایی و اقتصادی

- جایگاه نظارت و یازرسی در اسلام

-عدالت و تاثیر آن بر سبک زندگی

سوابق مدیریتی و سیاسی

- انجام ماموریت‌های ویژه قضایی در مناطق مختلف کشور با حکم امام خمینی(ره)

- عضویت در هیئت امنای ستاد اجرایی فرمان امام(ره) - موضوع اموال در اختیار ولی فقیه - به مدت 10 سال از سوی مقام معظم رهبری

- معاون اول قوه قضاییه به مدت 10 سال

- ریاست سازمان بازرسی کل کشور به مدت 10 سال

- دادستان انقلاب اسلامی تهران

- اولین دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور

- دادستان انقلاب اسلامی استان همدان

- عضو هیئت عالی گزینش کشور

- مشارکت در تاسیس دفاتر حزب جمهوری اسلامی در جنوب خراسان به دستور آیت الله دکتر شهید بهشتی

- موسس حوزه علمیه فاطمه الزهرا(س) خواهران در تهران (کوی نصر)

مسئولیت‌های کنونی رئیسی 

- تولیت آستان قدس رضوی

-عضویت در شورای عالی حوزه علمیه خراسان با حکم مقام معظم رهبری

ـ دادستان کل ویژه روحانیت با حکم مقام معظم رهبری

- عضویت در هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری

- عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران

- نماینده مردم شریف استان خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها