خداحافظی با آینه خودروها
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز ، چندی پیش در نمایشگاه بینالمللی سیاییاس(نمایشگاه ارائه نوآوریها در زمینه تکنولوژی) که در لاسوگاس برگزار شد، شرکت بیامو نمونه آزمایشی خودرویی را به نمایش گذاشت که در آن به جای آینه جلو و آینههای کناری دوربینهایی نصب شده بود. به گفته این خودروساز این دوربینها تصویر کاملی از آنچه که پشتسر راننده رخ میدهد برای او به تصویر میکشند. به گزارش واشنگتن پست، فیلمی که توسط سه دوربین گرفته میشود روی یک صفحه نمایش ویدئویی بزرگتر که جایگزین آینه جلو میشود، به نمایش درمیآید. از این سه دوربین، یکی روی شیشه عقب نصب میشود و دو تای دیگر جایگزین آینههای کناری میشوند. این تازهترین نمونه از علاقه خودروسازان به اختراع مجدد آینههایی است که دیدی بهتر برای رانندگان فراهم میکند.
آزمایش شکل جدیدی از آینهها چیز تازهای نیست. در سال 1969، محققان به نمایندگی از دولت فدرال آمریکا یک خودروی شورلت ایمپالا کانورتیبل را با یک آینه به عرض شش فوت مجهز کردند که تصویر شفافی از دید عقب به راننده ارائه میکرد. این آینه روی خودروی کانورتیبل (خودروهایی که سقف آن باز و بسته میشود) کار میکرد چون در این خودرو تیر سقف عقب وجود ندارد که خط دید عقب راننده را مسدود کند، اما بهدلیل اندازه بزرگ این آینه و مشکل آیرودینامیکی که ایجاد میکرد، این نوآوری از سوی خودروسازان جدی گرفته نشد، اما اکنون مساله اندکی فرق میکند.
مایکل فلاناگان، استاد محقق در موسسه تحقیقات حملونقل دانشگاه میشیگان، درباره استفاده از دوربینها بهجای آینهها میگوید:«این حقیقت که بسیاری از نصب دوربینها حمایت میکنند موجب شده است این تکنولوژی برای خودروها به سرعت رشد کند. این مساله حتی امکان استفاده بیشتر از این تکنولوژی را فراهم میکند.» فلاناگان میگوید بهترین فرصت برای بهبود ایمنی، اقدامی است که بیامو درحال انجام آن است و به رانندگان میدان دیدی یکپارچه ارائه میکند. آنها دیگر مجبور نیستند برای نگاه کردن به آینههای بیرونی سرشان را به چپ و راست بچرخانند. او همچنین میگوید: «مهمترین مساله ایمنی این است که چشمها مستقیم به جلو باشد، تقریبا در همه مواقع رو به جلو. هرقدر بیشتر به جلو توجه شود، بهتر است.» اما هنوز تحقیقی انجام نشده است که نشان دهد سیستم دوربینها ایمنتر از آینههای سنتی هستند یا خیر. دیوید زوبی، محقق ارشد «موسسه بیمه برای ایمنی بزرگراهها» میگوید:«تاکنون تحقیقی انجام نشده است چون استفاده از این دوربینها مجاز نبوده است. احتمالا مجموعهای از دوربینها نسبت به آینههای کناری تصویر گستردهتری از آنچه در اطراف راننده روی میدهد در اختیارش قرار میدهد.» او همچنین هشدار میدهد که برای این که این دوربینها کارآیی داشته باشند باید لنزهایشان همیشه تمیز نگه داشته شود و سیستم الکترونیکی آنها باید بادوام باشد و برای مدتی طولانی کار کند.
دیدگاه تان را بنویسید