کد خبر: 673491
تاریخ انتشار :

چند ترفند‌ ساده برای این که در نوروز چاق نشوید

برای بسیاری از مردم ایام نوروز زمان استراحت و فراغت از یک سال کار و تلاش است. مسافرت و دید و بازدید و تفریح. خوب غذا خوردن و استفاده از تنقلات مخصوص عید که همان آجیل و شیرینی و شکلات است خودش نوعی لذت و تفریح محسوب می‌شود.

چند ترفند‌ ساده برای این که در نوروز چاق نشوید
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

برای بسیاری از مردم ایام نوروز زمان استراحت و فراغت از یک سال کار و تلاش است. مسافرت و دید و بازدید و تفریح. خوب غذا خوردن و استفاده از تنقلات مخصوص عید که همان آجیل و شیرینی و شکلات است خودش نوعی لذت و تفریح محسوب می‌شود.

 به همین دلیل هم هست که عده زیادی پس از تعطیلات نوروز دچار چاقی و اضافه وزن می‌شوند. اما به راستی چه کنیم که در ایام عید و تعطیلات چاق نشویم؟

۱- داشتن برنامه‌ریزی: در گام اول باید بدانیم که داشتن برنامه‌ریزی برای جلوگیری از پرخوری یک ضرورت است.

۲- فعالیت بدنی: کارهایی مثل نشستن روی مبل و فوتبال تماشا کردن همراه با مقدار زیادی آجیل و شیرینی، یکی از عادات رایج نوروز میان خانواده‌هاست. اما این عدم فعالیت ممکن است منجر به افزایش وزن شود. یکی از راه‌های کنترل وزن در ایام تعطیلات، انجام برخی فعالیت‌های فیزیکی به همراه خانواده است. یکی از روش‌های ساده‌ای که فکر شما را از غذا و تنقلات دور نگه می‌دارد، پیاده‌روی است. قدم زدن در پارک یا حتی خیابان‌هایی که حالا دیگر مثل ایام عادی شلوغ و آلوده نیست می‌تواند گزینه خوبی باشد.

۳- کنترل هیجان خوردن: در تعطیلات عید، هر زمان که اراده کنید شیرینی، آجیل و دیگر تنقلات در دسترس شما هستند و به راحتی می‌توانید این خوراکی‌های غیرضروری را نوش جان کنید. وقتی در خانه هستید، با دور نگه داشتن تنقلات، می‌توانید از خوردن بیش از حد آنها جلوگیری کنید اما این استراتژی وقتی به دیدوبازدیدهای نوروز می‌روید بسیار سخت خواهد شد. با یک روش ساده می‌توانید بر این موقعیت هم غلبه کنید. راه حل این است که تنها زمانی به سراغ آجیل و شیرینی بروید که واقعا گرسنه هستید. روش دیگر این است که وقتی احساس گرسنگی ‌کردید، به جای انتخاب آجیل و شیرینی، غذای اصلی را انتخاب کنید. یا بدانید که وقتی خود را با آجیل و شیرینی سیر کرده‌اید می‌توانید وعده غذایی‌تان را حذف کرده یا مقدارش را کاهش دهید.

۴- محدود کردن نوشیدنی‌های شیرین: اگر قصدتان این است که وزنتان را در کنترل خود نگه دارید، بهترین راه محدود کردن نوشیدنی‌های شیرین و نوشابه‌ها در تمام طول سال و نه فقط در زمان تعطیلات عید است.

۵- دوری از غذاهای آماده: همیشه در ایام تعطیلات دسترسی به غذاهای آماده راحت‌تر می‌شود و آدم وسوسه می‌شود از آنها استفاده کند. غذاهای آماده بسیار سریع و راحت تهیه می‌شوند، اما مقدار زیادی شکر و چربی‌های اضافه‌ دارند و برای کنترل وزن دردسرساز می‌شوند. برای جلوگیری از اضافه وزن، انتخاب شما به جای غذاهای آماده، باید آشپزی و پختن غذاهای سالم باشد.

۶- خوردن تنها یک بشقاب غذا: در ایام نوروز بازار مهمانی و مهمانی رفتن داغ است و به همین دلیل معمولا غذاهای تعطیلات بسیار متنوع و به مقدار زیاد برای پذیرایی آماده می‌شوند. این موضوع ممکن است شما را نه یک بار بلکه چندین بار به سمت میز غذا بکشاند که خود منجر به اضافه ‌وزن و پرخوری می‌شود. برای مقابله با این مشکل بعد از تمام شدن اولین بشقاب میزان گرسنگی‌تان را برآورد کنید، اگر دیگر احساس گرسنگی نمی‌کنید به سراغ میز غذا نروید و از بقیه‌ مهمانی لذت ببرید.

۷- کنترل وزن با کمک یک رفیق: بسیاری از افراد موفقیت‌های مربوط به کاهش وزن‌ خود را با دوستان‌شان در میان می‌گذارند. سعی کنید دوستی که اهداف کاهش وزنش شبیه به خودتان است پیدا کنید، چرا که او می‌تواند برای‌تان انگیزه‌بخش باشد.

۸- استفاده از مواد غذایی کم‌کالری‌تر: مصرف بیش از حد مواد غذایی پرکالری، علت اصلی افزایش وزن در تعطیلات عید است. اما راه‌های زیادی برای کاهش مقدار کالری دریافتی در غذا وجود دارد. از جمله اینکه:

به جای کره از موز له شده یا پودر کدو تنبل استفاده کنید.

به جای شکر از یک جایگزین کم‌کالری‌تر استفاده کنید.

از میوه‌های خشک به جای شکلات و آب‌نبات استفاده کنید.

برای طعم دادن به غذا به جای کره و شکر از بادام، وانیل، نعنا، ادویه و گیاهان طعم‌دار استفاده کنید.

به جای سرخ کردن مواد غذایی، آنها را بخارپز یا گریل کنید. به جای شیر پرچرب، از شیر کم‌چرب استفاده کنید.

به جای نوشیدنی‌های شیرین از آب‌لیمو و دارچین برای طعم‌دار کردن آب استفاده کنید.

۹- استفاده بیشتر از مواد غذایی فیبردار: علت مهم بروز اختلالات گوارشی، افراط در مصرف غذا و نیز استفاده زیاد از غذاهای چرب و سرخ کرده است. در ایام تعطیلات نوروز معمولا افراد از میوه، سبزی، سالاد، حبوبات و سایر مواد غذایی فیبردار، کمتر استفاده می کنند. در صورتی که این قبیل مواد خوراکی علاوه بر فیبر، حاوی مواد مغذی مفیدی هستند که تاثیر قابل توجهی در جهت سلامت انسان داشته و قابلیت سیرکنندگی بالایی هم دارند که خودش جلوی اضافه وزن را می‌گیرد.

۱۰- درهم و برهم نخوردن: سعی کنید برای دید و بازدیدها برنامه‌ریزی داشته باشید حتی در مورد نوع خوراکی‌هایی که باید بخورید هم فکر کنید و هر جا هر چیزی در بشقاب روبه روی تان گذاشته شد، بلافاصله قورت ندهید. اگر یکجا شیرینی می‌خورید، جای بعدی میوه بخورید و در سومین جا آجیل. اینطوری هم طبق هرم غذایی عمل کرده‌اید و هم اینکه آخر شب با معده سنگین، به تختخواب نمی‌روید.

منبع: همشهری آنلاین

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما