کد خبر: 682039
تاریخ انتشار :

رئیسی: کشور حرکت خوبی را به طرف رشد اقتصادی و رشد تولید آغاز کرده است

رئیس جمهور در مراسم روز ملی صنعت و معدن با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲، کشور به طرف رشد اقتصادی و رشد تولید حرکت خوبی را آغاز کرده است؛ به ویژه که این رشد با فعالیت دانش‌بنیان و فناوری پایه همراه است، گفت: صنعتگران ما به این نتیجه رسیده‌اند که رشد تولید در صنعت باید با علم و دانش دنبال شود. اگر دانایی به توانایی ضمیمه شود، محصول خوب و قابل ارایه در داخل و صادرات به همراه خواهد داشت.

رئیسی: کشور حرکت خوبی را به طرف رشد اقتصادی و رشد تولید آغاز کرده است
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

مهمترین بخش اظهارات به شرح زیر است:

* روز ملی نماد توجه به صنعت معدن تجارت و بازرگانی است و این امر باید در همه ایام سال مورد توجه قرار بگیرد.

* باید توجه خاصی به مزیت های نسبی شود و به موانع و آسیب ها پرداخته شود و به خواست معدن کاران توجه شود. 

* کشور حرکت خوبی را به سمت تولید آغاز کرده است

* نباید به تجلیل از مقام صنعت گران و معدن کاران و فعالان اقتصادی بسنده شود؛ در این دولت عزم جدی برای رفع موانع وجود دارد. 

* روز آمد کردن تولید کار را دارای ارزش افزوده می‌کند؛ اگر کار صنعت و دانشگاه کنار هم تولید شود از هم بهره می‌برند و نتیجه آن رشد تولید در کشور می‌شود. 

* گردش مالی برای صنعت کار یک ضرورت است.

* مساله انرژی بسیار مهم است و در کشور با ناترازی هایی مواجه هستیم

* بنای ما در دولت این است که درباره این مسائل در دولت بحث کنیم اما در بیرون از آن پیام شما باید امید افرین باشد. 

* باید مدیریتی میان وزارت نیرو و وزارت صمت صورت بگیرد. 

* دولت مردان باید مشکلات و ناترازی ها را حل کنند.

* مسئله اول ما در تولید کاهش مالیات نیست بلکه خود تولید است.

* باید بخش های تولید انرژی در تولید را مدیریت کنیم.

* تعطیلات زمان تولید و ادارات در یک زمان نباشند.

* امروز هر تولید برای کشور ایجاد قدرت میکند.

* ایران امروز نگاهش رشد تولید است.

* نگاه امروز دنیا به ایران یک کشور قدرتمند نه فقط در صنعت نظامی و هسته ای بلکه در فناوری هم هست.

* تحول در صنعت باید انجام گیرد.

* ماشین سازی تبریز که در حال تعطیل بود امروز با نشاط در حال انجام کارند و باعث افتخار کشور است.

مشروح اظهارات رئیس جمهور را در ادامه بخوانید:

سیدابراهیم رئیسی در مراسم روز ملی صنعت و معدن که در سالن اجلاس سران برگزار شد با تبریک این روز به فعالان صنعت و معدن اظهار کرد: در این روز باید هم به مزایای مطلق و هم به مزایای نسبی در این بخش پرداخته و به معایب و آسیب‌ها نیز توجه و حرف صنعتگران‌مان شنیده شود. همچنین موانع و مشکلات ما در زمینه تجارت منطقه‌ای صنعت و معدن رفع شود.

وی افزود: من برای رشد تولید صنعت و معدن کشور از همه صنعتگران تشکر می‌کنم. در شش‌ماهه دوم سال ۱۴۰۱ این رشد محقق شد و امسال هم کشور به سمت رشد تولید و اقتصاد حرکت می‌کند. امروز صنعتگران ما به این رسیدند که رشد صنعت را باید با علم و فناوری و دانش همراه کنند؛ چراکه اثر آن بر صادرات ما در این بخش و توسعه آن نمایان خواهد شد.

وی ادامه داد: آن‌چه صنعتگران از در دلسوزی و درباره موانع و مشکلات کشور در این بخش مطرح می‌کنند باید به خوبی شنیده شود. اساس کار آن است که ما احساس‌مان رفع مشکلات و موانع باشد و در این دولت تصمیم جدی برای حل مشکلات و موانع وجود دارد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «ما باید به مشکلات و مسائل پیش‌روی صنعت کشور توجه کافی داشته باشیم»، یادآور شد: در بخش صنعت مهم است که شاهد حضور دانشگاه در کنار این بخش باشیم؛ چراکه تعریف این دو در کنارهم منجر به بهره‌وری بیشتر و رشد تولید و در نهایت رشد اقتصادی برای کشور می‌شود.

وی تاکید کرد: تامین مالی برای یک صنعتگران‌ امری ضروری است، او خودش هم سرمایه دارد اما صنعتگر باید احساس کند دستش باز است و قدرت مانور دارد تا مواد اولیه و ماشین‌آلات را تامین کند. همچنین مشوق‌های مالیاتی در این زمینه تاثیر دارد. مالیات برای تنظیم‌گری است و اگر در بخش صنعت مشکلی برای‌مان ایجاد شود باید با همین مالیاتی که اخذ می‌شود مشکلات را حل کرد. کار باید به نحوی پیش رود که صنعتگر احساس پشتیبانی کند و در عین حال که مالیات پرداخت می‌کند، بداند که این امر بر میزان تولید او تأثیر نمی‌گذارد.

وی گفت: این امر یعنی به هیچ عنوان فشار یا تحمیلی بر تولید صنعتگر ایجاد نشود یا تولید او کاهش نیابد و متوقف نشود.

رییس‌جمهور با بیان این‌که «مسئله انرژی در کشور اهمیت زیادی دارد»، تصریح کرد: ما در کشور با ناترازی‌هایی مواجهیم. البته بنا نداریم در سخنان‌مان جز در جایی که تناسب دارد حرفی را بزنیم. ما دولت تشکیل دادیم تا مشکلات به ما منتقل شود نه اینکه مشکلات را به بخش‌های دیگر منتقل کنیم. دولت باید آنقدر ظرفیت داشته باشد که مشکلات را خودش در درون خودش حل کند.

وی با انتقاد از تریبون‌دارانی که مدام از موانع و مشکلات می‌گویند و دولت را مسئول رفع مشکلات معرفی می‌کنند، خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد این مشکلات به صنعتگر، بازاری‌ و فعال اقتصادی منتقل شود که نمی‌شود. برای همین به وزرا گفته‌ام این مسائل را هرچه می‌خواهید در دولت بحث کنید اما در بیرون باید تمام رفتار ما امیدبخش باشد.

وی با بیان این‌که «هر کشوری مثل کشور ما که در تحریم و تهدید است مشکلاتی دارد»، اظهار کرد: اما اگر قرار باشد این مشکلات هرروز به بدنه جامعه منتقل شود نه صلاح است و نه مفید. این مشکلات را باید چه کسی حل کند؟ مسئولان و دولتمردان باید این کار را انجام دهند.

رییسی گفت: ما در برق و آب و نظام پولی ناترازی داریم و باید آن را تراز کنیم و این کار شروع شده است. در ناترازی انرژی باید سهم و حق صنایع را از مصارف خانگی و روزمره جدا کنیم. این کاری که درباره تولید انرژی به دست خود صنایع آغاز شده است و ۱۰ هزار مگاوات در این زمینه در نظر گرفته شده تا خرج صنعت از مصارف دیگر جدا شود. اما در این زمینه نیازمند یک کار میان‌مدت هستیم و باید مدیریتی بین وزارت نیرو و صمت صورت گیرد. ما در مواردی مشکلاتی داریم که قابل حل است و از موهبت‌های زیادی برخورداریم که با مدیریت درست انرژی می‌توان کمبودها را حل کنیم و این امر نیازمند تلاش جهادی است.

وی تصریح کرد: هیچ واحد تولیدی به هیچ عنوان نباید متوقف شود یا تولیدش را کم کند و از اشتغال بکاهد یا نیمه تعطیل شود بلکه باید مشکل‌شان را حل کنیم. هیچ مشکلی در کشور نیست که راهکار و راه‌حلی در درون کشور نداشته باشد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها